Thursday, 28 February 2013

Kulit Anda Kusam?



First of all, kita perlu tahu kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri? Jawapan kepada sebab yang yang diberikan pastinya berkaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang. Kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah akan hidup selama 21 hari dan kemudian akan bertukar kepada sel baru. Namun jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, masakan kolagen boleh terbentuk? Masakan sel baru boleh keluar disamping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sel terbentuk dari protien. Mana datangnya sumber protein? dari ikan, ayam, telur, kekacang.


Namun tahukah anda protein tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi? Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protein akan mati.. protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius. Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein.. Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri.

Untuk menambahkan kekenyalan kulit, sel tadi memerlukan vitamin C untuk membentuk kolagen. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit. Kawan saya sendiri yang baru mencuba Shaklee sendiri mengakui perbezaan yang ketara terhadap kulitnya apabila beliau mencuba ketiga² supplement ini. Teman sepejabat beliau sendiri mengakui wajahnya nampak lebih berseri.

Jika anda membeli vitamin di farmasi, pastikan vitamin C yang diambil sehari adalah dalam kadaran 500-1000mg manakala vitamin E beserta Selenium dengan kadaran 400i.u demi memastikan kesan yang baik. Protein pula, cubalah protein yang asli dan bukan dibuat menggunakan melalui teknologi batu arang. Protein ini selalunya kurang berkualiti dan tidak memberi impak maksima.

Walaubagaimana pun, terpulang kepada anda... apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan pada esok lusa namun pada masa akan datang. Maka marilah kita muhasabah diri dan cuba jadikan makanan yang kita ambil hari ini sebagai penawar dan jangan jadikan ubat (drugs) sebagai makanan kita. Sesungguhnya apabila kita sakit, waktu itu ubat(drugs) menjadi makanan utama , semoga Allah jauhkan ianya berlaku ke atas kita dan keluarga.

Credit to Kak N dan Salwa

Sila hubungi saya sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan. Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi PERCUMA mengenai tip-tips dan cara/jadual pengambilan vitamin yang betul.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Wednesday, 27 February 2013

Tips Kecantikan : Kenali Kedudukan Jerawat Anda dan Puncanya



Apabila kita ada masalah, apakah perkara pertama yang patut kita buat? Nak panic ke, nak buat tak tau ke, nak rasa down pastu tak ambil tindakan apa-apa untuk selesaikan ke, nak merungut saja ke? Kalau itu yang kita buat, sampai bila pun masalah kita takkan selesai, betul tak.
Jadi, apa yang sepatutnya kita buat?
Pertama sekali, CUBA CARI apa PUNCANYA. Apa-apa masalah pun, kena tahu PUNCAnya dahulu, barula kita dapat jalan untuk selesaikannya.
Begitu juga dengan masalah kulit wajah kita. Fokus saya kali ni adalah JERAWAT. Ada orang yang tak begitu serius jerawatnya, setakat sebiji dua sahaja, ada juga yang serius. Terdapat banyak faktor yang boleh menjadi punca masalah jerawat di wajah kita.  
Jom kita kenali kedudukan jerawat dan puncanya:
Jerawat berhampiran garis rambut/dahi
Petanda : Tekanan hidup yang tinggi/stress atau tak cukup tidur

Jerawat di dahi antara kening
Petanda : Mungkin disebabkan oleh masalah jantung, disertai oleh rasa meluat dan gelisah

Jerawat di sisi mata
Petanda : Kebiasaanya,disebabkan oleh hati yang tidak berfungsi dengan baik
Jerawat hujung hidung
Petanda : Masalah radang perut dan usus, sistem penghadaman berfungsi dengan lemah
Jerawat berdekatan lubang hidung
Petanda : Gangguan kesuburan ovari
Jerawat di pipi kiri
Petanda : Hati mungkin berkerja terlampau kuat,mngakibatkan proses detoks meenjadi lambat dan lemah

Jerawat di pipi kanan
Petanda : Paru-paru berfungsi dengan lemah dan kebiasaannya disertai dengan sejuk di bahagian kaki dantangan. Ia juga tanda awal selesema.

Jerawat di kawasan mulut
Petanda : Masalah sembelit

Jerawat di dagu
Petanda : Berlaku beberapa hari seebelum haid kerana perubahan hormone di dalam badan

Credit to Encey Google

Bila anda baca list di atas, apa yang boleh anda simpulkan?
Perasan tak, semuanya berkait rapat dengan masalah dalaman.
Untuk mendapatkan kulit yang sihat, cerah dan berseri, penjagaan luaran sahaja tidak memadai. Mungkin kita ingat, dengan memakai produk kecantikan yang mahal-mahal dah cukup untuk mendapatkan kulit yang cantik. Ada betulnya juga, penjagaan luaran juga penting dengan penggunaan produk yang sesuai, tapi tak semestinya yang mahal-mahal yer:)
Tapi, kita mesti ingat, banyak perkara dalam hidup kita yang bukan di bawah kawalan kita. Contohnya stress, perubahan hormon, pencemaran, pemakanan (ini boleh kawal, tapi susah nak kawal) dan banyak lagi faktor-faktor lain. Disebabkan itulah saya sering tekankan kepentingan mengambil supplemen atau vitamin yang sesuai untuk penjagaan dalaman.
Dengan pengambilan yang betul, insyaAllah, kita juga boleh mendapat kulit wajah yang kita idam-idamkan. Tak perlu keluar duit ribu-ribu pergi buat rawatan wajah, tak perlu nak cucuk-cucuk bagai, makan jer:) Yang penting sabar dan konsisten.....
Produk yang saya sarankan adalah Set Kecantikan Shaklee, kerana saya adalah pengamal tegar set ini dan amat-amat berpuas hati dengan keberkesanannya. Set ini mengandungi Vitamin E, B-Complex dan Vitamin C.  Untuk kesan yang lebih cantik dan juga untuk masalah kulit tertentu, anda juga boleh mengambil ESP atau GLA Complex.
Anda boleh hubungi saya untuk mengetahui produk apa yang sesuai untuk anda. Sila nyatakan terlebih dahulu masalah anda, insyaAllah, saya akan membantu anda.
Semua masalah ada penyelesainnya, yang penting kita haruslah berusaha ok:)
Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi PERCUMA mengenai tip-tips dan cara/jadual pengambilan vitamin yang betul.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Kurus dengan Omega Guard : Kurangkan Selera Makan dan Bakar Lemak !!


Secara jujurnya, bila sebut minyak ikan, saya hanya ingatkan bagus untuk perkembangan otak dan tingkatkan sistem imunisasi. Tapi, itu dulula, sebelum saya mengenali Shaklee:) Setelah saya jatuh cinta dengan Shaklee, baru saya tahu, sebenarnya minyak ikan ni mempunyai banyak khasiat lain yang bermanfaat untuk segenap lapisan usia, bermula dari bayi dalam kandungan ibu, hinggalah ke warga emas. Best kan..

Salah satu khasiat Omega Guard yang paling mengejutkan saya ialah, kita boleh KURUS dengan Omega Guard. Macam tak percaya kan, tapi sila percaya kerana sememangnya ianya dah terbukti secara saintifik melalui kajian dan ada juga testimonial yang dah berjaya turunkan berat badan dengan Omega Guard.

Secara amnya, fungsi Omega Guard ni sama seperti Lecithin iaitu membakar lemak. Yang bezanya, Omega Guard adalah lebih mahal dan mempunyai kesan yang lebih cepat.

"Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them." 

http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Bagaimana Lemak Omega-3 boleh membakar lemak? 

  • Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis) 
  • Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan 
  • Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda) 
  • Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga 
  • Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak —> Anda boleh mengambil Omega-3 lemak untuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan metabolisme membakar lemak anda 
  • Lemak omega-3 boleh ditemui dalam salmon, flaxseeds, kacang, Omega-3 tambahan dan lain ini 79 makanan sumber lemak Omega-3 
3 cara Omega-3 lemak akan membantu anda mengurangkan berat badan
  • Lemak omega-3 membantu anda mengawal kelaparan anda dengan menstabilkan paras gula darah anda 
  • Satu kajian Australia menunjukkan bahawa apabila orang yang mengikuti program senaman mengambil omega-3, menunjukkan pembakaran lemak yang lebih tinggi berbanding dengan orang yang bersenam tanpa pengambilan omega 3 
  • Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan bahawa Omega-3 lemak menghalang pembentukan lemak badan hodoh dan kajian ini juga menyatakan bahawa Omega-3 lemak menggalakkan pembakaran lebih lemak 
Kesimpulannya, Omega membantu anda mengurangkan selera makan di samping membakar lemak dengan lebih cepat.

Jom kita baca pengalaman Puan N setelah mengamalkan Omega:

Apa yang boleh saya kongsikan bila saya mula fokus dengan Omega.... 
Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet. 
Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air. 
Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang. Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan. Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak. Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.
Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best! 
Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang.

Dalam proses diet, cabaran yang paling utama biasa kita hadapi adalah nak kurangkan makan. Macam mana nak kurangkan makan kalau asyik berselera jer terutamanya bila tengok makanan sedap. Memang terseksa kan. Itu yang kadang-kadang boleh kantoi tu. Akhirnya, diet pun entah ke mana...

Dengan Omega, ia akan memudahkan cabaran ini kerana ia membantu mengurangkan selera makan anda.

Tapi, harus diingat, kita tidak boleh hanya bergantung kepada supplemen untuk kurus. Faktor-faktor lain seperti pengambilan kalori, diet yang seimbang dan senaman juga harus diambil perhatian. InsyaAllah saya akan berkongsi dengan lebih lanjut lagi mengenai tip-tip dan cara pemakanan yang betul untuk anda menjayakan proses diet anda di entry-entry yang akan datang.

InsyaAllah saya akan membantu dalam proses diet anda sehingga anda berjaya mencapai berat badan yang ideal. Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Tuesday, 26 February 2013

Khasiat Lecithin Shaklee


Lecithin adalah sejenis bahan fosfolipid (lemak) yang boleh didapati secara semulajadi dalam sel-sel hidup, berwarna kuning contohnya kuning telur.

Lecithin banyak digunakan dalam industri makanan contohnya coklat untuk mengelakkan coklat tersebut melekat pada permukaan.

Lecithin juga mengandungi kolina dan inositol yang penting untuk perkembangan otak.

Jom baca maklumat lanjut tentang lecithin.

Kredit : AnnakuWiraku.com

APAKAH LECITHIN

Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone.

Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)

Untuk komersil didapati dari telor, jagung & kacang soya

Fat Emulsifier - Metabolisma lemak

KANDUNGAN

* Asid linoleik (essential fatty acid) adalah amat diperlukan oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
* Kolin - satu komponen neurotransmitter
* Asetikolina - bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf
* Inositol - sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN

1. PALING UTAMA - untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)

* Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
* Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
* Membantu mengawal paras triglycerides
* Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
* Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

* Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
* Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin
* Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine kerana 30% otak adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin

3. UNTUK KAUM TUA

* Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
* Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb

4. UNTUK PENGHADAMAN

* Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

5. UNTUK SEL

* Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
* Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)

* Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
* Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber

HASIL PENYELIDIKAN (R&D)

* Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol
* Lecitin daripada telor boleh tetapi tidak bergitu berkesan

MENGAPA SHAKLEE

* Kacang soya - sumber semulajadi yang terpilih.
* Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
* Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
* Kepekatannya. - 1 kapsul : 520 mg lecithin 78 mg phosphatidycholine 47 mg phosphatidylinositol

PERANAN LECITHIN BUAT IBU MENYUSU

Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau "short memory" yang biasa dilalui selepas melahirkan.
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.

Maka selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah ya selamat diambil.

Dapatkan Lecithin Shaklee hari ini!

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan. Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi PERCUMA mengenai tip-tips dan cara/jadual pengambilan vitamin yang betul.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Kurus dan Langsing dengan Vitamin : Cara Selamat Untuk Turunkan Berat Badan



"Dah DIET, jaga pemakanan, makan ubat kurus, senaman, tapi tak juga kurus-kurus. "

Ramai yang ada masalah ni kan. Tahukah anda, sebenarnya dengan vitamin pun anda boleh kurus?


" Masalah obesiti di Malaysia semakin berleluasa dengan berlakunya peningkatan setiap tahun. Punca utama yang sering diperkatakan adalah disebabkan makan berlebihan dan kurang bersenam. Anda jangan memandang ringan perkara ini kerana ia agak sukar dirawat jika empunya diri tiada semangat yang tinggi untuk berubah. Cara paling mudah untuk anda mendapatkan berat badan yang ideal ialah dengan pengambilan vitamin yang berpatutan. "
Petikan dari Majalah Dara

Di Shaklee, terdapat beberapa produk/vitamin yang boleh membantu anda untuk menjayakan proses penurunan berat badan anda iaitu SET KURUS SHAKLEE. Ramai yang telah berjaya menurukan berat badan mereka dengan menggunakan set ini, yang penting ianya selamat dan semulajadi.

Sekiranya anda ingin mengambil sebarang ubat kurus, sila pastikan ianya adalah selamat dan tidak mendatangkan mudarat di kemudian hari. Jangan kerana terlalu ghairah nak kurus, sampaikan anda tak endahkan pula kesan yang bakal anda hadapi kelak. 

Renung-renungkan yer:)

Sila hubungi jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai SET KURUS ini, atau produk-produk lain. InsyaAllah saya akan membantu dalam proses diet anda sehingga anda berjaya mencapai berat badan yang ideal.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Kurus dan Langsing dengan SET KURUS BUDGET SHAKLEE : Murah, Selamat dan Berkesan


Mungkin ada yang cakap Set Kurus Shaklee tu mahal la. Tak mampu nak beli, baik beli produk cap ayam:)

Nanti dulu. Jangan risau, walaupun anda mempunyai budget yang terhad, anda masih berpeluang untuk mengambil produk Shaklee sebagai membantu usaha diet anda. Dengan SET KURUS BUDGET ini, anda masih boleh berjaya dalam usaha anda untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

Jom kita tengok, apa yang ada dalam SET KURUS BUDGET ini:


1. Lecithin - Untuk Memecahkan lemak
2. Alfafa - Untuk membuang lemak yang telah dipecahkan serta bertindak sebagai milk booster
3. Herb-lax - dapat membantu anda mencuci usus dan menyingkirkan toksin di dalam badan

Hmmmm... Dah nama pun SET KURUS BUDGET, mesti anda tertanya-tanya kan. Betul ke set ni berkesan? Ok, apa kata kita tengok pulak testimonial pengguna:


Tapi, sekiranya anda mempunyai budget yang lebih, saya galakkan anda menambah pengambilan Omega Guard dan Cinch Shake di mana pengambilan Omega Guard memantu membakar lemak dengan lebih cepat manakala Cinch Shake berfungsi untuk mengekalkan otot agar badan anda tak menggeleber bila anda kurus nanti.

Di samping pengambilan SET KURUS ini, ada juga beberapa perkara lain yang perlu anda ambil perhatian:
  • Pastikan anda amalkan diet yang seimbang ok. Jangan main makan jer, kita kena tahu apa yang kita makan dan kira juga berapa kalori yang kita ambil. 
  • Bersenam. At least 30 minit sehari, buat aktiviti yang ringan pun dah ok
  • Minum air masak 2-3 liter sehari
InsyaAllah saya akan membantu dalam proses diet anda sehingga anda berjaya mencapai berat badan yang ideal. Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sunday, 24 February 2013

Set Kurus SHAKLEE : Kurus dan Langsing Secara Selamat dan Semulajadi


Selain daripada Set Kecantikan Kulit, ramai juga yang berminat dan bertanyakan saya mengenai Set Kurus Shaklee. Jadi, entry kali ni saya akan berkongsi dengan anda semua mengenai Set Kurus Shaklee yang selamat dan semulajadi ini. Dengan set ini, anda bukan sahaja mampu mencapai berat badan yang ideal, lansing, cantik tetapi anda juga semakin sihat dan bertenaga.

Terdapat 3 LANGKAH ASAS dalam Set Kurus Shaklee ini iaitu:

Langkah 1 : DETOKS
Anda sering mengambil pelbagai ubatan untuk membantu diet anda. Tapi sangat liat untuk berfungsi. Masih tak turun dan nampak perubahan? Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk menyerap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.Produk Shaklee akan memudahkan proses pelangsingan anda. Langkah pertama untuk anda lakukan adalah dengan proses DETOX.

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Proses pembakaran lemak dan pelangsingan badan anda pun lebih mudah berlaku.

Apa yang sesuai untuk detox?

Produk Shaklee yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa dan Herb-lax sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak syorkan Herb-lax pada ibu-ibu yang menyusukan anak kerana bimbang jika kesannya akan dapat pada anak (anak mungkin cirit birit). Saya mencadangkan Alfalfa untuk ibu mengandung.

Langkah 2 : Membakar dan Memecahkan Lemak


Proses membakar dan memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.


Langkah 3 : Membina Otot Dengan Protein

Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sebanyak 35%. Protein juga mengelakkan berlakunya diet yo-yo dan menghalang berat badan naik dengan mendadak.

Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan shapekan otot yang gelebar dan membuatkan badan solid.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Gabungan ketiga-tiga langkah ini sangat berkesan untuk menurunkan berat badan.
Pengambilan makanan yang seimbang dan diet yang teratur sangat disarankan kerana itulah kunci utama untuk langsing. Anda juga disarankan mengambil 2-3 liter air setiap hari untuk memudahkan proses pelangsingan dan penyerapan vitamin yang diambil. Dan paling penting anda perlu mengambil suplement di atas dengan konsisten untuk result yang TERBAIK dan SUPERB!

Ramai yang dah merasai perubahan dengan Set Kurus Shaklee ini. Anda bila lagi.....
Jika anda mempunyai budget yang terhad, jangan risau, anda tak perlu beli semua, Shaklee masih boleh membantu anda menjayakan misi diet anda. Sila hubungi saya, dan saya akan mencadangkan produk yang sesuai dengan budget anda.

InsyaAllah saya akan membantu dalam proses diet anda sehingga anda berjaya mencapai berat badan yang ideal ok:)

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Friday, 22 February 2013

Berpantang Selepas Bersalin : Rahsia Kekal Langsing Seperti Anak Dara Selepas Bersalin


Salam sayang semua:)

Terima kasih kerana masih sudi singgah di blog saya lagi:) Entry kali ni masih lagi berkisar tentang kisah berpantang selepas bersalin. Rindunya saya nak melalui sekali lagi tempoh 44 hari tu, rindu sangat perasaan menyusu anak. Perasaan yang tak mampu terluah oleh kata-kata, hanya ibu-ibu sahaja yang memahami perasaan tu.


Ok, berbalik kepada kisah berpantang, pada saya, waktu berpantang 44 hari adalah waktu yang paling kritikal untuk si bu dan juga anak. Setiap wanita seharusnya betul-betul menitik beratkan penjagaan terutamanya penjagaan dalaman ketika dalam tempoh ini. Ini sangat penting yer ibu-ibu semua, jangan nanti dah lepas habis pantang tu, muka pucat, badan sakit sana sakit sini, tu belum masuk bab-bab part yang 'kembang' lagi tu:) Kalau cik abang complaint, susah nanti.

Kalau kita dah betul-betul jaga semasa dalam pantang tu, InsyaAllah, tak susah badan kita nak maintain nanti. 

Jom saya kongsi serba-sedikit tip-tip atau amalan asas yang perlu semasa dalam berpantang. Sesetengah orang mungkin memandang remeh atau mengabaikan amalan-amalan ni, tapi bagi saya, amalan-amalan ini WAJIB dilakukan setiap kali berpantang:

Bertungku
Amalan bertungku merupakan amalan tradisional yang penting ketika berpantang. Tidak lengkap rasanya berpantang sekiranya tidak bertungku. Amalan bertungku ini penting memandangkan ia dapat menghangatkan badan, membuang angin, mengecutkan urat yang kembang selepas bersalin di samping memperbetulkan serta melancarkan perjalanan darah.

Berurut
Berurut juga merupakan amalan penting ketika berpantang. Rawatan berurut ini hendaklah dilakukan oleh bidan atau tukang urut yang berpengalaman. Urut bertujuan memulihkan kesegaran badan, melancarkan peredaran darah, membuang angin, membetulkan urat, memperkemaskan bahagian perut dan mempercepatkan pengeluaran darah nifas serta kekotoran.

Mandi dan Lulur
Setelah selesai bertungku dan berurut, lebih elok mandi menggunakan air rebusan daun daripada air biasa kerana setiap daun yang digunakan mempunyai khasiat tersendiri. Seboleh-sebolehnya sepanjang tempoh berpantang mandi hendaklah sepenuhnya menggunakan air rebusan daun atau sekurang-kurangnya diamalkan selama dua minggu.Sebelum mandi, amalan lulur adalah juga digalakkkan untuk membuang segala daki-daki dan menjadikan kulit lebih bersih dan halus.

Rawatan Berbengkung


 Mengikut ilmu perbidanan moden, kegunaan bengkung, terutama bagi ibu bersalin normal adalah untuk mengelakkan kemasukkan angin sejuk di liang-liang perut. Bengkung perlulah panjang dari bawah payudara hingga ke bawah pinggul. Jika pendek ini akan menjejaskan kedudukan rahim kerana bengkung itu akan menekan rahim ke bawah dan menyebabkan posisi rahim menjadi rendah. Selain itu, bahagian pinggul serta paha akan tertinggal seperti terlebih isi dan akan menjejaskan potongan badan. Di bahagian pinggang mengecil sedangkan di bahagian atas dan bawah kelihatan besar. Minyak berubat boleh digunakan sebagai pelembab kulit. Ianya bagi mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan merampingkan pinggang. Saya dulu pakai bengkung ni 24 jam, cuma buka ketika nak mandi atau ke tandas sahaja.

Pemakaian Baju Tebal dan Stoking
Pemakaian baju tebal dan stoking adalah perlu untuk menjaga badan dan kaki supaya tidak sejuk dan masuk angin. Yang ni pun memang 24 jam juga saya pakai. Mak saya siap cakap, kalau zaman dahulu, kipas pun tak boleh pasang:)

Pengambilan Jamu atau Supplemen Yang Sesuai
Pening juga untuk memilih set yang sesuai. Jika anda sedang mencari set berpantang yang bagus,yang bukan sahaja memberi kebaikan untuk anda, malahan bayi anda, anda boleh mencuba Set Berpantang Shaklee.

Kelebihan Set Berpantang / Bersalin Shaklee 
  • Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin 
  • Boleh terus diambil walaupun anak ade juandis (kuning) 
  • Sesuai untuk ibu yang bersalin secara normal ataupun pembedahan 
  • Dapat membantu ibu mengurangkan stress 
  • Dapat membantu ibu memberikan tenaga sepanjang tempoh bersalin 
  • Anda juga tak perlu risau lagi kerana set ini amat sesuai sekiranya anda menyusukan bayi. Ia tidak mengandungi sebarang bahan aktif yang berbahaya ataupun herba yang tidak sesuai untuk bayi yang menyusu 
Untuk maklumat lanjut mengenai Set Berpantang Shaklee, anda boleh klik LINK di bawah:

SET BERPANTANG SHAKLEE

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan. Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi PERCUMA mengenai tip-tips dan cara/jadual pengambilan vitamin yang betul.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Wednesday, 20 February 2013

Testimoni : Pengalaman Berpantang dengan Vitamin Shaklee


Ini sedikit cerita pengalaman 'Arnie' berpantang dengan suplemen:

"Walaubagaimanapun, selain daripada pengalaman kurang serasi dengan jamu, berpantang kali kedua ini sangat berbeza dengan yang pertama. Saya lebih bertenaga, rasa lebih sihat, dan kembali langsing dengan cepat! 

Rahsianya, saya mengambil supplements, breastfeed baby on demand & memakai bengkung selama 24 jam sehari! Bengkung hanya buka untuk mandi atau ke tandas sahaja. Sebelum pakai semula tue sapu minyak, kapur & limau, atau apa juga yang membantu pengempisan perut. Pemakaian bengkung menjadi seronok kerana saya boleh pakai sendiri tanpa bantuan orang lain. Selain itu, saya dah boleh buat kerja rumah & berpantang sendiri selepas 2 minggu melahirkan baby, dan yang paling penting, berat turun sebanyak 10kg dalam masa 30 hari! Kali kedua nie juga tidak mengalami bentan. Alhamdulillah."

Cadangan Vitamin/Supplemen Semasa Berpantang

Vita-lea/Multivitamin
B-Complex
Vitamin C
Zinc Complex
OsteMatrix
ESP

Tak semestinya ambil semua. Yang asas ialah nombor #1 hingga nombor #4 yer:)

Credit to diarivitamin

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan. Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi PERCUMA mengenai tip-tips dan cara/jadual pengambilan vitamin yang betul.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Kelebihan Berpantang Selepas Bersalin dengan Set Berpantang Shaklee : Alternatif untuk Jamu


Salam sayang semua:)

Entry ni kali ni saya nak berkongsi mengenai perihal berpantang selepas bersalin pula, khas untuk ibu-ibu dan bakal ibu yang sedang membaca blog saya ni:)

Pengalaman Berpantang dengan Jamu

Biasanya kalau sebut berpantang jer, mesti kita teringat jamu kan. Saya sendiri sudah mempunyai pengalaman berpantang sebanyak dua kali dan secara jujurnya saya mengamalkan jamu ketika itu. Bukan kerana tidak percayakan Set Berpantang Shaklee, tetapi kerana jodoh saya bukan dengan Shaklee, saya tidak dipertemukan dengan produk Shaklee lagi ketika itu. Tujuan perkongsian saya ni, bukan nak memburuk-burukkan produk lain yer, sekadar berkongsi serba sedikit pengalaman saya sebagai panduan kepada semua ibu-ibu yang bakal melahirkan anak nanti:)

Berdasarkan pengalaman saya, dengan penggunaan jamu, Alhmadulillah, badan rasa segar jer. Tapi ada beberapa benda yang tak berapa best bagi saya, yang mebuatkan saya rasa terseksa nak habiskan jamu-jamu tu:
  • Rasanya yang pahit. Saya memang out sikit benda-benda pahit ni
  • Jamu ni biasanya panas. jadi saya terpaksa kurangkan dos yang dicadangkan. Kalau tak, perut saya asyik memulas-mulas dan ayik nak ke toilet jer. 
  • Lagi satu, saya hanya memulakan pengambilan setelah masuk minggu ke-tiga sebab saya breastfeeding, jadi takut demam kuning anak saya makin teruk pulak. Kena tunggu demam kuning anak hilang dulu, baru boleh start makan. Dos pula terpaksa dikurangkan sebab takut anak demam

Kelebihan Set Berpantang Shaklee

Itula serba sikit pengalaman saya berpantang dengan jamu. Sebenarnya, Shaklee juga mempunyai Set Berpantang yang terdiri daripada vitamin dan supplemen penting yang diperlukan sepanjang tempoh berpantang. Dengan adanya Set Berpantang Shaklee ini, ianya lebih selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi. Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ianya adalah vitamin semulajadi. Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi.
 
Set ini mengandungi:

B-Complex 
Sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.

Vitamin C
Penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin. 

Vitalea/Multivitamin with Iron 
Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.

Zinc Complex 
Membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin.

Selain dari set di atas, anda juga boleh menambah vitamin-vitamin lain seperti :

Energizing Soy Protein (ESP)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

OsteMatrix
OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Sekiranya anda mengalami masalah sembelit, insyaAllah ia membantu untuk melawaskan. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

InsyaAllah, di entry-entry yang seterusnya, saya akan berkongsi dengan anda semua pengalaman ibu-ibu yang telah mengamalkan Set Berpantang Shaklee sebagai alternatif kepada jamu. Saya juga akan berkongsi beberapa panduan dan tips yang boleh diamalkan semasa berpantang berdasarkan pengalaman saya sendiri, supaya tubuh badan kita kekal cergas dan bertenaga, kalau boleh nak jadi balik seperti zaman ank dara:)

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan. Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi PERCUMA mengenai tip-tips dan cara/jadual pengambilan vitamin yang betul.


 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Tuesday, 19 February 2013

Tips Kecantikan : Rahsia Kecantikan Artis - Kepentingan Penjagaan Dalaman untuk Kulit Bebas Jerawat, Cerah dan Berseri


Selalunya, bila tengok artis-artis di dalam tv atau majalah, apa yang mula-mula menarik perhatian saya adalah kulit mereka. Jealous tau tengok kulit artis-artis ni, flawless betul.

Dalam hati saya selalu terdetik,
"Cantiknya kulit dia. Produk apala yang dia pakai. mesti mahal. artis bolehla"

Mungkin ada juga yang cakap
"Ala, mekap jer tu"

Tapi, sebenarnya mekap tu cuma membantu. Kalau dah kulit cantik, mekap sikit-sikit pun dah nampak cantik, malah bertambah-tambah cantik, macam artis-artis Korea tu. Tapi kalau kulit tak cantik, nak kena mekap tebal-tebal untuk cover apa yang patut, confirm tak cantik kan.

Jadi, apa pun, kalau kulit cantik, automatic orang tu nampak cantik, tak kisahla kulit cerah atau gelap.

Biasanya, bila kita baca mengenai tip-tip kecantikan dari artis-artis ni, di samping mereka mengamalkan rutin penjaagan luaran, semuanya mengamalkan penjaagaan dalaman iaitu pengambilan VITAMIN atau SUPPLEMEN TAMBAHAN.

Contohnya Cik Neelofa kita yang gebus dan MELETOP ni.
Tak makeup pun dah cantik, kulit dia cantik sangat-sangat. Jealous jealous:)


"Saya takut jika wajah menjadi gelap, kerana itu saya mengambil Vitamin C sebagai makanan tambahan untuk kesihatan kulit" - Neelofa

Kesimpulannya, tak perlu suntik-suntik bagai, tak perlu keluar duit ribu-ribu untuk cantik. Hanya dengan mengamalkan vitamin atau supplemen tambahan yang bagus, anda juga boleh mendapat kulit yang bebas jerawat, cerah, halus dan berseri.

Kalau nak diikutkan, sekarang ni, memang banyak syarikat berlumba-lumba mengeluarkan supplemen untuk kecantikan, dan semuanya menjanjikan kesan yang menakjubkan. Memang rasa teruja jer tengok, sampaikan tak tau nak buat pilihan yang mana satu nak cuba:) Apapun pilihan anda, jangan terlalu ghairah untuk cantik yer. Pastikan supplemen yang anda ambil adalah dari sumber semulajadi dan selamat untuk tubuh badan kita. Ini penting kerana apa yang kita makan bakal menentukan keadaan kita kelak.

Bak kata pepatah
‘Terlajak perahu boleh diundur, terlajak makan nak buat macam mana tu, dah masuk dalam badan dah”

Pilihan di tangan anda, buatlah pilihan yang bijak ok. Fikir-fikirkan yer, kecantikan itu memang penting terutamanya untuk golongan wanita. Tetapi, kesihatan kita yang lebih utama:)

Set Kecantikan Shaklee terbukti SELAMAT, 100% SEMULAJADI dan BERKESAN. Set ini mengandungi Vitamin C, Vitamin E dan B-Complex. Saya juga mengamalkan set ini dan sangat-sangat-sangat berpuas hati. Bukan setakat kulit makin cantik, badan pun rasa semakin cergas dan bertenaga. Untuk maklumat lanjut, boleh klik link di bawa ok :)

SET D - KECANTIKAN KULIT

Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi percuma mengenai tip-tip kecantikan yang boleh anda amalkan, serta tip-tips dan cara/jadual pengambilan vitamin yang betul. InsyaAllah, saya akan membantu anda sehingga anda berjaya untuk menyelesaikan masalah kulit wajah anda.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Vitamin C Chewable Shaklee 100 mg - Alternatif kepada Vitamin C Sustained Release 500 mg


Salam sayang kawan-kawan semua:)

Rasanya semua dah tau kan yang Vitamin C Shaklee : Sustained Release 500mg sekarang memang takde stok seluruh Malaysia. hebat betul penangan Vitamin C Shaklee ni sampai habis stok:) Stok baru hanya akan kembali pada bulan April 2013 nanti. lambat lagi kan. mesti ada yang risau kan, terutamanya pengamal tegar Vitamin C yang memang dah merasai kehebatan Vitamin C Shaklee ni.

takpe, tak perlu risau. anda boleh gantikan dengan Vitamin C Chewable 100mg. khasiatnya tetap sama, malah lebih sedap lagi. rasa-rasa oren gitu:)

Keistimewaan Vitamin C Chewable

  • Membekalkan 100mg vitamin C yang ditambah dengan rose hips dan bioflavonoids complex. Rose hips dan bioflavonoids ni membantu meningkatkan lagi fungsi vitamin c apabila masuk kedalam tubuh badan kita. 
  • Boleh dikunyah dan SEDAP. Mempunyai rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren
  • sangat ideal untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil 
  • Dengan mengunyah Vitamin C Chewable, air liur akan membantu dalam pemecahan Vitamin C, membuatkannya sedia untuk diserap apabila ia disalur ke usus kecil kita. Dan sudah pasti, pengambilan beberakali sehari akan membantu memastikan penyerapan lebih efektif berbanding jika kita makan beberapa biji sekali gus.. Ingat Vitamin C yang berlebihan akan dikeluarkan melalui air kencing 
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan
Jadi peminat Vitamin C Shaklee, jangan risau dengan ketiadaan Sustained release vitamin c 500mg... Chewable Vitamin C ni sama saja kandungan vitamin C tu.. Cuma sustanained release vitamin C 500mg tu ada keupayaan untuk melepaskan 100mg pada setiap jam, sehingga 5 jam.... Jadi kita cuma perlu tahu cara makan chewable vitamin c ni saja ok. Hubungi saya yer jika nak tau caranya:)


Anak dara saya ni pun suka makan Chewable Vitamin C. So, beli yang besar terus sebab mama pun nak makan jugak, nak maintain kulit cantik la katakan:)

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi PERCUMA serta tip-tips dan cara pengambilan vitamin/supplement yang betul dan tepat untuk anda.  

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
 

Monday, 18 February 2013

Set D : Kecantikan Kulit. Agar Kulit Bebas Jerawat, Cerah dan Berseri


Wajah anda kusam, berjerawat atau mempunyai parut-parut jerawat degil yang membuatkan anda sering tertekan dan sedih?

Saya faham benar masalah anda, sebab saya pun salah seorang dari anda dulu. Sememangnya masalah kulit pernah membuatkan saya down dan kurang keyakinan untuk berdepan dengan orang ramai. Nak kata kulit saya cantik sangat tu takla, tapi Alhamdulillah, berkat penjagaan luaran dan dalaman yang betul, kulit saya sangat-sangat improved berbanding dulu.

Untuk mendapatkan kulit yang bersih dari jerawat atau parut jerawat, serta cerah dan berseri, pastinya kita seharusnya mengamalkan rutin penjagaan wajah yang lengkap seperti mencuci, menyegar dan melembap. Penting yer kawan-kawan, jangan sesekali skip step ni tau.

Itu untuk penjagaan luaran. Bagaimana pula penjagaan dalaman? Sudah pastinya juga sama penting agar kulit kita sentiasa kekal cerah berseri. Pernah tak dengar ni, 'Kecantikan Bermula dari Dalam'. Jika dalaman kita sihat, cukup dengan nutrien-nutrien yang sepatutnya, pasti kulit kita segar dan sihat.


Set D Shaklee : Agar Kulit yang Bersih, Cerah dan Berseri dari Dalam

Set Kecantikan Shaklee, atau Set D terdiri daripada Vitamin C, B Kompleks dan Vitamin E. Setiap satu supplement saling berfungsi dan membantu antara satu sama lain.

Harga satu set (Full Pack) : RM 295.25
Penggunaan : 4 - 6 bulan (Sebulan anda spent lebih kurang RM 70 sahaja, jimat kan)

Secara ringkasnya:

Vitamin C

Mampu mengaktifkan fibroblast iaitu sejenis sel yang menghasilkan kologen. Kolagen yg cukup menjadikan kulit anda lebih anjal, bersinar dan gebu. Selain itu juga Vitamin C ini mampu mencerahkan kulit anda secara semulajadi dan sekata. Kekurangan kolagen dalam tubuh membuatkan anda mudah lebam dan kering serta bersisik.

Vitamin B-Complex

B stands for 'beauty'. Vitamin B-Compleks memelihara kesihatan kulit daripada dalam dan membantu mengurangkan garis-garis halus pada kulit. Ia berfungsi merangsang eksfoliasi (pengelupasan kulit mati), membuatkan kulit kenyal, mengatasi masalah jerawat dan iritasi atau alahan pada kulit.

Vitamin E

Vitamin utk kecantikan kulit, melawan penuaan,anti-oksida, mengurangkan masalah jerawat dan juga dikenali sebagai vitamin cinta bg mereka yg sudah berkahwin. Vitamin yang dikenali sebagai vitamin antioksida ini mempunyai kesan 'penenang' kepada kulit. Ia juga berkuasa dalam melindungi kulit dari kesan radikal bebas untuk menjadikan wajah awet muda,

Jika anda amalkan set kecantikan ini secara konsisten, insyaAllah usaha anda akan membuahkan hasil, dan tak mustahil anda mendapat kulit wajah yang anda idam-idamkan selama ni. Yang penting, pastikan anda amalkan dengan betul dan mengambil air masak yang secukupnya, the best is 3 liter sehari.

Saya adalah pengamal tegar Set Kecantikan Shaklee. Anda bila lagi:)

Setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi PERCUMA mengenai tip-tip kecantikan yang boleh anda amalkan, serta tip-tips dan cara/jadual pengambilan vitamin yang betul.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit