Monday, 29 February 2016

Hari Terakhir Promosi VIVIX Harga Murah Dan Jimat!


Assalamulaikum
Salam Isnin semua :)

Hari yang sangat special ni kalau mengikut kalendar Masihi, 29 Februari, tarikh yang kita akan temui hanya setiap 4 tahun sekali.

Ada tak sesape yang tengah jalan-jalan kat blog cik jatt ni, tarikh lahir dia hari ni ye?
Happy Birthday ya, semoga diberi kesihatan yang baik, dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki.
Mesti sambut extra special ni, maklumlah 4 tahun sekali kan. Baru tadi saya ada terbaca kat Facebook ada satu kedai makan offer makan percuma untuk sesiapa yang birthday hari ni.

Ok, seperti yang semua sedia maklum, tiap-tiap bulan Shaklee akan buat promosi kan.
So, promosi untuk bulan ni, akan berakhir hari ni.


1) Nutriferon
  • Buy 2 LESS 5%
  • Buy 6 FREE 1
Nutriferon ni bagus untuk tingkatkan immune system secara semulajadi. Bahan utamanya diekstrak dari 4 jenis tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflower, biji plantago asiatica dan honeysuckle jepun. Sangat membantu if selalu sakit, selsema, demam, batuk, masalah tonsil, resdung, athma dan sistem imun yang lemah.


2) Vitalea For Children
  • Buy 3 FREE 1
Vitalea ni adalah multivitamin. Dengan rasa manis-manis anggur gitu, memang budak-budak suka. Pening kan tengok anak-anak yang memilih makanan, buah dan sayur tu susah sangat nak makan. Sekarang ni, kita ibu-ibu semua tak perlu risau dah, kesemua zat dan khasiat makanan ni dah boleh ditampung dengan Vitalea For Children ni.

Yang penting, takde perasa, pewarna dan pengawet tiruan. Sihat dan selamat untuk anak-anak kita.
Malah kanak-kanak akan semakin cergas, sihat, fokus, kurang mengantuk dalam kelas dan semakin bijak. Takkan kita sanggup biar anak kita sering sakit, letih dan ketinggalan dalam kelas kan. Mesti kita nak lihat anak-anak kita membesar dengan sihat, bijak dan cergas.


3)  Zinc Complex 
  • Buy 3 FREE 1 
Zinc ni sangat terkenal bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat terutamanya jerawat yang kronik, masalah rambut gugur, untuk bantu sembuhkan luka dalaman dan luaran dengan cepat terutamanya mereka yang baru lepas bersalin atau menjalani pembedahan serta zinc juga membantu tingkatkan kesuburan.

Zinc ni special sikit tau. Hari ni adalah hari terakhir untuk dapatkan Zinc. Mulai esok, Zinc bakal takde dalam pasaran buat sementara waktu untuk Shaklee launch new improved formula. Tak sure lagi bila akan ada balik. So, if nak cuba atau nak restock, cepat-cepat yer. Jangan sampai melepas.



4) Vivix
  •  Buy 2 LESS 5% 
Dah beberapa bulan actually Shaklee lancarkan promosi Vivix yang sangat exclusive ni. Entah-entah, bulan ni bulan terakhir offer ni. Rugi sangat tau kalau tak grab sebab offer ni sangat jimat dan terus dapat beberapa lagi benefits yang special.

Harga runcit untuk 2 botol Vivix, RM 805.60

Tetapi dengan EXCLUSIVE OFFER ni, anda akan dapat
* 2 botol Vivix hanya RM 765
* FREE Shaklee membership bernilai RM 69
* FREE Shipping
* BONUS tunai lebih kurang RM 36

Jimat sangat kan offer ni. Sebab tu ramai yang pakat dok grab sementara masih sempat lagi ni.


Vivix ni punya bagus kesannya, sampai orang panggil tonik ajaib. Ajaib bukan sebab ada tok batin jampi-jampi botol tu, tapi kerana ia membantu memulihkan tisu/sistem badan kita daripada tahap DNA lagi. Sebab tu macam2 cerita kita dengar sakit itu ini tapi lepas makan Vivix alhamdulillah keadaan semakin pulih. Antaranya seperti diabetes, stroke, darah tinggi, gout, kanser dan sebagainya

Selain untuk kesihatan dalaman dan membantu pesakit-pesakit kronik, Vivix ni juga highly recommended untuk kecantikan kulit dan kuruskan badan.

Nak amal pun senang sangat, hanya 1 sudu teh je sehari. 


Sekian serba sedikit saya war-warkan tentang promosi Shaklee bulan ni.
Hari terakhir tau ni.
Jangan cakap hakak tak payung :)

So sila lah buat pilihan yang tepat. Nama pun promosi kan, harga confirm JIMAT habis. Bulan ni jer tau, bulan-bulan yang akan datang tak dapat dah harga JIMAT macam ni, harga akan kembali macam biasa balik. Jadilah pengguna yang bijak, beli waktu MURAH :)


 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

http://cikjatt.blogspot.com/2013/09/promosi-cara-untuk-mendapat-keahlian.html

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Thursday, 25 February 2016

3 Cara Mudah Saya Kempiskan Perut Dan Bakar Lemak Dengan Cepat


Assalamualaikum :)

Bulan February sentiasa menjadi bulan yang istimewa buat saya. Selain bulan anniversary saya dan cik abang, bulan ni juga merupakan bulan kelahiran puteri sulung kami iaitu kakak Aina Qistina, dan bulan kelahiran ibu saya.

Mama and kakak Aina yang dah genap 8 tahun :)

Memang kitorang takde plan nak buat majlis apa pun, cuma plan nak potong kek dan makan-makan dengan family jer.

Kek simple jer, tak sempat nak tempah2, beli dekat Secret Recipe...

 My favourite, Chocolate Indulgence Cake

Kebetulan pulak weekend baru ni kami balik Alor Setar rumah my parents, so alang-alang terus buat double celebration for kakak Aina dengan my mom. Sambut awal sikit la, hari lahir kakak Aina 24 February, and my mom pulak 26 February.

Me and my beloved mom

Tajuk pasal nak kurus, tapi cerita pasal birthday pulak

Ok, kisahnya begini..
Korang imagine la Chocolate Indulgence Cake tu, punya la besar, dah la tebal pulak tu.
Sekali kakak Aina cakap dia tak suka, padahal sebelum-sebelum ni pernah makan ok jer.
Irfan and cik abang pulak, memang perut nasi. Kek-kek ni kureng sikit.
Mak dengan ayah saya ada la makan jugak.

So, balik Penang tu, saya hangkut la balik sekali kek tu. Tinggal sikit je kat my parents sebab my parents cakap, takut tak habis.

Saya ni pulak hantu kek. Memang pantang tengok kek.

Ada dekat separuh kek tu saya bawak balik Penang, and saya sorang je makan.
Perut rasa buncit giler, dah rasa macam dok ternak lemak. Series!

Just imagine, dalam masa 2 hari jer saya habiskan kek tu. Pagi ni pun saya breakfast dengan kek ni.

Kalau dah makan sampai tahap macam tu, of course la kena buang apa yang patut, bakar lelemaks intensive sikit kan.

Cara Saya Kempiskan Perut Dan Bakar Lemak Dengan Cepat

1. Tak skip makan

Rules paling penting nak kurus, jangan skip meal. Walaupun dah beratus-ratus kalori yang dah saya telan dari kek tu, saya tetap juga kena makan benda lain. Contohnya, if pagi tadi saya dah beriya makan kek tu, so waktu lunch memang tekak dan perut saya tak dapat terima dah nasi. Nak kata kenyang sangat tu tak juga, sebab benda-benda macam tu kenyangnya sekejap je, tapi perut rasa buncit dan sengkak semacam. So, saya pilih minum ESP je untuk lunch.

Sebab penting kenapa kita tak boleh skip makan, adalah untuk pastikan metabolisma badan tak drop dan juga untuk bantu kawal selera makan.

ESP ni saya biasanya minum as breakfast. Selain bagi rasa kenyang, ESP ni juga bantu bagi tenaga. Yang penting, low fat, low calorie and zero cholestrol. Dan yang lagi best, if konsisten minum ESP ni, kulit memang akan makin cerah dan bersih, parut cepat hilang, jerawat pun malas muncul.


2. Bakar lemak supaya tak mendap dalam badan

Kalori yang diambil secara berlebihan, jika tak digunakan atau dibakar, akan menjadi lemak-lemak yang mendap dan disimpan dalam badan.

Salah satu cara untuk pecahkan dan bakar lemak-lemak ni adalah dengan pengambilan Omega Guard dan Lecithin. Kedua-dua supplements ni juga untuk bantu kawal kolestrol dalam badan.

Actually, kedua-dua ni saya tak ambil hari-hari, sebab saya lebih konsten ambil supplements Shaklee yang untuk cantikkan kulit. Tetapi sesekali saya akan ambil ni juga untuk maintain badan dan bila saya rasa time makan terover the limit, memang saya akan konsisten ambil ni.

So untuk korang yang memang dalam usaha tengah nak kurangkan berat badan tu, konsisten ambil tau, jangan culas k.


Selain Lecithin dan Omega Guard, saya juga ambil Herblax. Herblax ni memang salah satu supplements rutin saya. Cuma saya tak ambil la hari-hari. Herblax ni weekly detox saya.


Tahukah anda, selain lemak yang banyak di bahagian perut, perut juga buncit kerana sistem penghadaman yang tidak sempurna, sisa buangan di dalam usus tidak keluar sepenuhnya.

Dengan Herblax, masalah ni settle!

Bila ambil Herblax ni, sistem penghadaman lancar sangat, keluar habis sisa-sia yang mana tak habis keluar tu, badan rasa ringan, yang sengkak-sengkak tu hilang, perut pun makin kempis. Sebab tu Herblax ni memang sentiasa kena ada kat rumah saya.

3. Senaman

Pengakuan ikhlas, saya memang jarang sangat senaman. Nasib baik la sibuk buat kerja rumah, ambil dan hantar anak-anak sekolah & kelas petang, so yang ni pun kira senaman juga la kan.

Ada la basikal untuk cycling kat dalam rumah ni, cik abang punya. Tapi tak tau la kenapa takde feel nak cycling. Nak kena jalan-jalan, jogging kat park baru ada feel. Alasan. Hihihi..
Weekend ni nak ajakla cik abang pergi park. Sambil anak-anak main, maknya ni pun nak bakar lemak la jugak..

 Lepas jogging join anak-anak makan aice cream aci tak. Hihi
Jangan tiru aksi ini kalau jogging tak seberapa

Itula serba sedikit perkongsian saya :)
Zaman muda remaja dulu-dulu, saya ni kategori kurus la jugak. Tapi bila dah beranak, dah meningkat usia ni, metabolisma badan tu dah makin slow. Kalau makan banyak tu, memang cepat jer badan naik, perut pun buncit semacam. Tapi takkan nak biar lama-lama kan. Kang dibiarkan, makin lama makin gemuk, bukan senang tau nak kurus balik, menyesal tak sudah. 

So, kalau rasa badan tu dah mula naik, kena usaha tau, jangan buat endah tak endah. Kalau perlu kurangkan, kurangkan atau at least bagi maintain berat badan yang kita selesa.

Kurus ni actually bukan untuk cantik jer. Yang lebih penting sekali untuk sihat, supaya kita nak buat aktiviti seharian pun senang, takde la asyik mengah la, sakit lutut la, badan rasa berat la, malas nak bergerak la. Nak buat amal ibadat pun mudah, betul tak. Lagipun, berat badan yang berlebihan ni meningkatkan risiko untuk mendapat penyakit-penyakit yang kritikal seperti darah tinggi, jantung, strok, kencing manis dan sebagainya.

Sayangi diri, jaga kesihatan ya semua :)

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

Wednesday, 24 February 2016

Kembali Boleh Berjalan Dan Bergerak, Sembuh Dari Lumpuh Akibat Stroke


Strok adalah masalah kesihatan yang kerap berlaku di sekeliling kita. Ia merujuk kepada keadaan pengaliran darah ke sebahagian otak terjejas akibat saluran darah yang tersekat. Selain itu mungkin boleh berlaku pendarahan dan ia mengakibatkan perubahan fungsi sistem saraf.

Penyakit ini dikategorikan sebagai penyebab hilang upaya yang paling serius di kalangan orang dewasa bukan sahaja memberi kesan fizikal kepada penghidapnya tetapi juga memberi implikasi pada ekonomi dan psikososial.

Strok adalah penyebab ketiga yang menyebabkan kematian di kebanyakan negara, selepas penyakit jantung dan kanser, dengan purata serangan strok di Malaysia pula adalah satu daripada enam orang. Seram kan statistik ni, maksudnya sesiapa saja berpotensi untuk kena serangan strok ni. Serangan strok ni pula berlaku secara tiba-tiba sahaja.

Siapa Yang Berisiko
 
  • Pesakit kencing manis
  • Tahap kolesterol yang tinggi
  • Pesakit darah tinggi
  • Gemuk / berat badan berlebihan
  • Tahap asid urik dalam darah yang tinggi
  • Pesakit yang berhadapan dgn masalah jantung
  • Perokok
  • Peminum arak
Gejala Dan Tanda Strok
 
Tanda strok berbeza-beza. Bergantung kepada bahagian otak yang terjejas.
  • Ia boleh berlaku mendadak, beberapa minit atau dalam tempoh 24 jam, terutama jika ia berpunca dari pendarahan.
  • Ia juga boleh berlaku dalam beberapa hari jika berpunca dari pembekuan darah dalam saluran darah.
Serangan strok boleh mengakibatkan pesakit mengalami kelumpuhan, tidak sedarkan diri, koma atau menghadapi masalah penjagaan diri, seperti:
  • Kelumpuhan pada sebelah anggota tubuh seperti muka, tangan dan kaki
  • Keliru, kesukaran bertutur atau memahami pertuturan
  • Kesukaran melihat pada salah satu atau kedua-dua belah mata
  • Kesukaran berjalan, rasa pening atau hilang keseimbangan dan koordinasi
  • Sakit kepala yang amat sangat tanpa sebab yang diketahui.
Cara Mencegah Strok

Strok boleh dicegah dengan mengawal faktor-faktor risiko seperti:
  • Memantau hipertensi dengan membuat pemeriksaan tekanan darah setiap enam bulan sekali
  • Kekalkan berat badan yang sihat
  • Menghindarkan tabiat merokok
  • Menjalani gaya hidup sihat
  • Mengamalkan pemakanan yang seimbang dan pengambilan supplements
Pencegahan adalah lebih baik dari rawatan sesudah diserang strok. Walaubagaimanapun, sekiranya anda atau keluarga mengalami serangan strok, jangan berputus harap. Sesungguhnya setiap penyakit ada ubatnya. Yang penting kita ikhtiar sesungguhnya dan selebihnya berserah kepada Allah.

Bagaimana Vivix Membantu Merawat Strok


Strok ini boleh di sembuhkan dengan ikhtiar dan dengan izin Allah jua..

Dengan hanya 1 sudu sehari..


Banyak sangat testimoni VIVIX membantu bantu mengurangkan gejala strok dan bantu pulihkan strok..

Di sini saya kongsikan antara feedback mereka yang telah kembali pulih dari strok dengan bantuan Vivix.








Ini adalah ikhtiar yang Allah izinkan..kalau anda atau keluarga anda ada masalah stroke, jantung, diabetes, darah tinggi mahupon kanser..atau jika anda ada masalah berat badan dan masalah kulit sekalipun, anda boleh berikhtiar dengan Vivix Shaklee..inshaallah, saya guide pemakanan anda..dan banyakkan berdoa dan bertawakkal juga..next entri saya akan share lagi testimoni Vivix dan lain2 penyakit serius..

Sementara sekarang ni masih berlangsung lagi promosi Vivix, lebih JIMAT jika anda grab sekarang.
Jangan segan-segan hubungi saya untuk info lanjut ya, ada promosi boleh dapat keahlian PERCUMA juga dengan setiap pembelain 2 botol Vivix.

Tiada apa yang paling bernilai dalam hidup ini melainkan kesihatan yang baik, bagi meneruskan kelangsungan hidup untuk terus berbakti kepada masyarakat dan beribadah kepada Allah. 
Semoga kita semua diberi kesihatan yang baik dan sentiasa berada dalam rahmat Allah.
 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit