Thursday, 25 May 2017

Ketahui Bagaimana Gadis Ni Hilangkan Masalah Jerawat Yang Telah Dialaminya Selama 10 Tahun


Ada orang yang dilahirkan dari muda sampai la ke tua takde masalah jerawat.
Ada orang yang waktu sekolahnya muka penuh jerawat, tapi bila usia dah makin bertambah licin pula kulitnya.
Ada orang yang waktu sekolahnya muka licin je, tapi bila dah semakin meningkat usia, macam-macam masalah kulit timbul. Saya termasuk dalam golongan ni. Korang yang mana?

Jerawat ni bukanlah satu penyakit yang serius.

Tapi, kesan akibat masalah jerawat ni yang serius sebenarnya.

Masalah hilang keyakinan diri, stress, malu, tertekan, sering diejek dan macam-macam lagi masalah yang boleh timbul.

Macam-macam cara dah buat, macam-macam produk dah guna, duit dah banyak berhabis, tapi masalah jerawat tak juga selesai.

Bukan setakat sebulan dua, malah bertahun-tahun merana dengan masalah jerawat.

Jerawat Boleh Hilang Jika Tahu Caranya

Berdasarkan pengalaman saya yang juga bertahun-tahun mengalami masalah jerawat yang agak kronik dulu, jerawat ni memang susah nak hilang. Sebab, saya tak tau caranya.

Tapi, Alhamdulillah, sekarang kulit saya pun dah makin banyak improved. Sebab saya dah jumpa jalan penyelesaiannya :)

Seperti kisah yang akan saya kongsikan berikutnya ni pun, Cik Farah Wahida, yang menderita masalah jerawat selama 10 tahun sejak beliau masih bersekolah.

Tapi, sekarang ni, dah makin cantik berseri adik ni. Natural beauty gitu. Macam tak percaya pula yang adik ni pernah mengalami masalah jerawat yang kronik sebelum ni.

Jom baca pengalaman yang dikongsikan oleh beliau.


Assalammualaikum. Nama Saya Farah Wahida. Berumur 23 tahun. Saya berasal dari Maran, Terengganu. Tapi menetap di Kemaman, Terengganu.

Masalah saya sebelum dipertemukan dengan Shaklee adalah masalah muka berjerawat, berminyak dan berparut yang sangat teruk. Saya ada masalah ini sejak darjah 6. Saya banyak pakai produk untuk rawat kulit muka saya, tapi semua tak menjadi dan ia makin teruk. Sehingga saya rasa sangat tertekan dan tak mahu merawat lagi.

Saya dipertemukan dengan Shaklee oleh upline saya pada Disember 2016 ketika saya berumur 21 tahun. Dimana beliau beri cadangan kepada saya untuk menggunakan produk ini iaitu GLA Complex, ESP , Vitamin C dan Nutriwhite untuk menstabilkan hormon dan membaiki sel kulit muka saya. 

Alhamdulillah dengan izin Allah S.W.T dalam masa 4 bulan saya dapat perubahan yang ketara. 

Kulit tak berminyak, jerawat tak naik dah. Parut dah berkurang. Syukur sangat. Kesan yang sangat-sangat saya tak jangka. 

Shaklee Produk No.1 dalam hidup saya."


Betul Ke Set Kulit Shaklee Berkesan?

Ramai sangat yang dah berjaya menghilangkan masalah kulit seperti jerawat, jeragat, parut dengan Set Kulit Shaklee. Termasukla saya sendiri :)

Untuk info lanjut dan testimoni pengguna klik sini
>> Cerahkan Kulit Dan Hilangkan Jerawat Dengan Set Kulit Shaklee

Bagaimana Nak Dapatkan Set Kulit Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Monday, 8 May 2017

Gigi Susu Perlu Dicabut Atau Dibiarkan Bila Gigi Kekal Mula Tumbuh?


Siapa yang takut dengan doktor gigi?

Bukan budak-budak je yang takut doktor gigi ni, tapi mak budak pun takut. Saya la tu :)

Anak-anak saya pun ada juga perasaan takut nak jumpa doktor gigi. Tapi masih dalam kawalan la.
Baru je minggu lepas kakak Aina jumpa doktor gigi sebab gigi berlubang teruk, jadi terpaksa la cabut.

Irfan pun pernah juga cabut gigi dulu. Sebab gigi kekal dah naik, padahal gigi susu tu tak tercabut lagi. Dia jadi bertindan. Tapi nasib baik gigi kekal tu tumbuh elok, tak senget.

Ramai juga ibu bapa yang dalam dilema. Perlu ke dibiarkan je gigi susu ni, atau perlu dicabut bila gigi kekal dah mula tumbuh. Tapi, pada saya, dalam kedua-dua kes anak saya tadi, memang takde jalan lain dah. Kena cabut je la gigi susu tu, tak boleh dibiarkan.

Gigi Susu Perlu Dicabut Atau Dibiarkan Bila Gigi Kekal Mula Tumbuh?

Gigi susu anak telah mula bergoyang dan gigi kekal sudah tumbuh agak panjang dalam posisi menyenget. Timbul kekeliruan pada fikiran ibu bapa sama ada ingin mencabut gigi susu tersebut untuk memberi laluan kepada gigi kekal tumbuh atau membiarkan sahaja gigi susu tersebut tercabut sendiri.

Situasi begini biasa terjadi pada kanak-kanak yang mula melalui fasa tumbuh gigi kekal seawal usia enam tahun. Bagaimana untuk membuat keputusan sama ada perlu mencabutnya atau tidak?

Sekiranya dibiarkan adalah gigi kekal tersebut akan tumbuh senget dan bertindan.


Gigi susu pertama biasanya akan tumbuh apabila umur kanak-kanak berusia sekitar enam bulan dan biasanya apabila kanak-kanak berusia dua setengah hingga tiga tahun, semua gigi susunya telah tumbuh sepenuhnya. Biasanya gigi kacip akan tumbuh terlebih dahulu, diikuti dengan gigi geraham pertama, kemudian gigi taring dan gigi geraham kedua. Gigi bawah akan tumbuh dulu diikuti dengan gigi atas mengikut turutan tetapi ada juga yang sebaliknya gigi atas tumbuh dulu.   
   
Apabila umur kanak-kanak sekitar enam tahun, biasanya gigi kacip bahagian bawah akan mula bergoyang. Hal ini terjadi kerana akar gigi susu tersebut telah dihakis oleh gigi kekal yang mula bergerak ke permukaan gusi. Jika gigi yang bergoyang dicabut terlalu awal, maka gigi kekal yang bakal tumbuh akan menjadi makin lambat tumbuh kerana akar gigi yang menjadi rujukan telah tiada. Biasanya gigi yang bergoyang akan tertanggal sendiri apabila tiba masanya.

Mitos yang mengatakan sekiranya gigi susu yang sudah bergoyang tidak dicabut segera, gigi kekal yang tumbuh akan menjadi tidak tersusun dan bertindan adalah tidak benar sama sekali.

Bila Gigi Susu Perlu Dicabut ?

Terdapat beberapa keadaan yang memerlukan gigi si manja dicabut oleh para doktor gigi iaitu:

1. Apabila gigi kekal telah tumbuh di bahagian belakang gigi susu bahagian rahang bawah atau gigi kekal telah tumbuh di bahagian hadapan gigi susu bagi rahang atas dan gigi susu belum tanggal lagi.

2. Gigi susu boleh dicabut apabila ia telah rosak teruk dan selalu menyebabkan gusi bengkak dan bernanah serta sakit yang menyebabkan kanak-kanak sukar makan walaupun pernah dirawat beberapa kali oleh doktor gigi.

3. Keadaan gigi susu yang menyekat pertumbuhan gigi kekal atau menghalang gigi kekal dari tumbuh ke tempat sepatutnya.

4. Apabila sudah sampai masanya untuk gigi itu tanggal tetapi tidak tanggal juga pada usia lapan tahun. Hal ini kerana biasanya bila gigi kekal tidak kelihatan kerana berada di bawah gigi susu.

5. Sekiranya ibu dan bapa tidak mampu dan berani untuk mencabut gigi anak yang sudah bergoyang.

Semoga info ni bermanfaat dan memberi panduan untuk kita semua :)

Thanks for reading.

Friday, 5 May 2017

Tips Turunkan Berat Badan Dengan Betul Tanpa Perlu Berlapar


Dah lama pula rasanya tak berkongsi tips kurus atau kurangkan berat badan ni.

Kebetulan pagi tadi kakak saya tag saya kat Facebook, dia tengah berazam nak kurangkan berat badan balik katanya. Kakak saya ni, jenis yang cepat naik berat badan, memang pernah sampai tahap obes la dulu. Tapi Alhamdulillah, bila dah insaf tu, dah mula gigih berusaha diet, so slim juga kakak saya akhirnya. Semenjak dua menjak ni, nampak naik sikit pula la badannya, mana taknya asyik keluar makan je dengan cik abang. Apa pun, saya yakin boleh punya la kakak saya kuruskan badan balik.

Susah ke nak kurangkan berat badan ni?

Kalau tanya orang yang takde masalah berat badan, atau yang memang jenis berat badan susah naik, jawapannya, mestilah tak susah pun.

Tapi, cuba tanya orang yang cepat naik berat badan, atau orang yang sentiasa berusaha nak kurus, tapi tak kurus-kurus. Jawapannya mestilah, susah sangat!

Saya yakin, pasti ramai yang berazam tahun 2017 ni nak kurus.
Jadi, go for it. Kita masih lagi di awal tahun 2017 ni, semangat pun tengah membara-bara. Jangan pula lengah-lengah sampai hujung tahun baru nak mula.

Tips Turunkan Berat Badan Dengan Betul Tanpa Perlu Berlapar

Apa-apa pun jom check it out tips-tips menurunkan berat badan dengan betul dan lebih efisen.
Kita buat step by step la ye. Jangan sesekali amalkan pil kurus yang bukan-bukan, extreme diet atau diet ikat perut semata-mata nak kurus dengan cepat.

1. Kenalpasti Body Mass Index (BMI) 

Langkah paling utama, kenalpasti dulu BMI kita, formulanya adalah bahagikan berat (kg) dengan tinggi (cm2), jawapan yang kita dapat akan menentukan kategori kita sama ada underweight, normal, overweight ataupun obesiti. Boleh buka website ni untuk kirakan BMI dengan cepat –> nhlbi, semakin tinggi BMI kita, semakin tinggi juga risiko kita untuk mendapat penyakit kronik seperti tekanan darah tinggi dan Diabetes.

2. Tetapkan gol dengan jelas; tulis ! 

Tulis target kita. Tulis berapa berat badan yang kita nak, atau tulis berapa banyak berat yang kita nak turun. Boleh juga wujudkan satu dairi untuk kita tulis apa yang kita makan dan berapa banyak kalori dalam satu hari. Tuliskan juga aktiviti fizikal yang kita buat untuk membakar kalori-kalori tadi. Diari-diari ni memang agak memakan masa tapi sangat penting supaya kita sentiasa jelas dengan matlamat kita dan tahu ‘progress’ kita

3. Bukan makan banyak setiap kali, tapi makan banyak kali

Wajib ambil breakfast, kajian menunjukkan mereka yang skip breakfast tend untuk makan lebih banyak dan sukar menurunkan berat badan. Jadi, ambil semua heavy meal seperti breakfast, lunch dan dinner. Tapi pastikan dalam kuantiti yang sedikit lah. Separuh pinggan penuh dengan sayur, suku pinggan protein dan suku lagi karbohidrat.

4. Minum air putih secukupnya

Setiap 25kg berat badan perlu minum 1L air. Sebagai contoh, mereka yang berat 75 kg perlu minum 3L air untuk mencukupkan keperluan harian. Ia juga bergantung kepada aktiviti fizikal individu, sekiranya kerja tengah panas, banyak berpeluh, banyak bersukan, ibu menyusu, lagi lah kena minum banyak. Jangan minum minuman manis, air gas, minuman dalam tin, termasuklah jus-jus buah yang djual dalam botol. Sebenarnya, ramai juga yang berjaya menurunkan berat hanya dengan kurangkan pengambilan gula.

5. Banyakkan aktiviti fizikal, kurangkan duduk saja

Haruslah berkorban sedikit untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat. Pilihlah untuk menggunakan tangga bukan lif, parking jauh bukan betul-betul depan pintu bangunan, berjalan laju bukan melenggang kangkung. Dan kurangkan juga aktiviti duduk saja seperti menonton televisyen, mengadap komputer, termasuklah memandu kenderaan selama berjam-jam. Kajian menunjukkan mereka yang banyak duduk, berisiko tinggi untuk obesiti, mendapat penyakit jantung dan diabetes. Lebih-lebih lagi, sambil duduk tu mulut mengunyah keropok.

Lelaki ini turun 10kg dalam masa 3 bulan tanpa perlu berlapar

Dengan cara yang betul, pasti usaha untuk kurangkan berat badan akan menjadi lebih mudah. Itulah yang dikongsi oleh suami kepada sahabat kami, Nadia, yang telah berjaya kurangkan berat badan sebanyak 10kg dalam masa 3 bulan tanpa perlu melalui diet yang ekstrem atau terpaksa berlapar.

Jom ikuti kisah beliau..


"Permulaan saya bersama product Shaklee selepas saya menceritakan masalah tahap kesihatan saya kepada isteri saya Nadia Ezdianie Norazaman. Masalah saya bermula apabila saya kurang selesa dengan fizikal tubuh badan saya (gemuk) dan disebabkan kegemukan itu muncul la simptom-simptom yang lain seperti mudah letih, tercungap-cungap dan yang paling ketara masalah sakit belakang. 

Masalah ini telah lama berlaku dan telah banyak cara, usaha dan ikthiar dilakukan tetapi hasilnya tidak seperti yang digambarkan. Pada mulanya seperti biasa saya menjaga pemakanan saya (mengamalkan diet yang sihat) dan bersenaman tanpa pengambilan vitamin dan supplement sampingan. Setelah hampir setengah tahun mengamalkan gaya hidup yang sihat masalah saya tetap sama dan kerap berulang. Dengan hasil berat badan yang tidak memberangsangkan ini serta simptom-simptom di atas tidak dapat dipulihkan, saya rasa tertekan. Nekad untuk mengubah tahap kesihatan dan bermula mencari jalan penyelesaian. 

Bermula dari situ isteri saya telah membuat kajian dan pembacaan untuk menolong mengurangkan masalah saya ini. Setelah yakin dengan hasil kajian dan pembacaan, kami bercadang untuk menggunakan vitamin dan supplement dari Shaklee untuk membantu tubuh badan untuk bekerja dengan lebih effisyen. (Lecithin, Omega Guard, Alfafa, Herb-Lax,ESP dan Cinch).

Dengan semangat yang berkobar-kobar saya mengikut segala arahan dan peraturan yang diberikan. Permulaan sessi untuk meningkatkan tahap kesihatan saya bermula dengan DETOX. DETOX selama seminggu dan seterusnya mengambil vitamin dan supplement dari Shaklee secara konsisten berserta senaman yang berterusan. Program diet saya bermula dari 17 Disember 2016 sehinggalah ke hari ini. Alhamdulillah setelah hampir 3 bulan bersama Shaklee berat saya berkurang sebanyak 10kg dari 86.4kg kepada 76.8kg. Selain berat badan turun saya mendapat bonus yang lain iaitu kurangnya ukur lilit badan dari pinggang saiz 40 inchi sekarang saiz pinggang menjadi 36 inchi. Simptom-simptom yang saya hadapi juga dapat diselesaikan. Sekarang kehidupan dan tahap kesihatan tubuh badan saya bertambah baik dengan Shaklee.

Setelah mengamalkan gaya hidup yang sihat dan mengamalkan pengambilan vitamin dan supplement dari Shaklee kesihatan saya bertambah baik. Percayalah tubuh badan kita memerlukan vitamin dan supplement untuk melancarkan lagi sistem-sistem dalam tubuh badan kita untuk berfungsi dengan lebih effisyen. Dengan mengamalkan supplement dan vitamin akan mencukupkan keperluan zat harian selain dari makanan yang di makan setiap hari sebagai pencegahan kepada penyakit , letih lesu dan masalah kesihatan apabila usia meningkat tua. It is amazing effect on my body. Thanks Shaklee."

Bagaimana Pula Shaklee Membantu Kurangkan Berat Badan? 

Shaklee ni bukannya ubat kurus bukan-bukan yang menjanjikan kurus dengan cepat dalam seminggu. Tapi, Shaklee ni supplement semulajadi yang membantu proses kurangkan berat badan, membantu badan untuk detoks, pecahkan lemak di dalam badan, membantu kawal selera makan, tingkatkan metabolisma badan dan tampung keperluan zat di dalam badan.



Betul Ke Set Kurus Shaklee Berkesan?

Ramai sangat yang dah berjaya kurangkan berat badan tanpa perlu berlapar dengan bantuan Set Kurus Shaklee.

Untuk info lanjut dan testimoni pengguna klik sini
>> Berjaya Kurus Dengan Set Kurus Shaklee

Bagaimana Nak Dapatkan Set Kurus Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Monday, 17 April 2017

Tips Bagaimana Ibu Bekerja Berjaya Menyusukan Anak Dan Kekal Cergas


Assalamualaikum

Nama Kak Enan, Noor Hartini Binti md Saad, seorg ibu bekerja yang mempunyai 4 permata hati. Kak Enan ingin berkongsi pengalaman Kak Enan ketika sebelum mengenali Shaklee dan setelah mengambil vitamin Shaklee ini.


Seriusly dulu Kak Enan memang tidak suka ubat biji tapi bukan bermaksud Kak Enan susah makan ubat, bab makan ubat tu senang saja. Ambil ubat masuk mulut telan saja, kan senang je kan. Cuma kerisauan akan effect terhadap buah pinggang itu membuatkan Kak Enan sangat berhati-hati nak makan ubat mahupun vitamin.

Mula Mengalami Masalah Kesihatan Dan Cepat Letih

Apa yang menyebabkan Kak Enan mula mencari vitamin ialah disaat ada anak pertama. Sebagai ibu bekerjaya yg ingin menyusukan anak secara ekslusif memerlukan antibodi dan ketahanan imun yang kuat. Malah apabila Kak Enan mula mengandung anak kedua pada jarak yang dekat iaitu berbeza setahun sahaja kesihatan mula kurang memuaskan. Terutama badan cepat letih, emosi kurang stabil dan kulit wajah yang semakin kusam. Sepanjang kehamilan memang kerap MC dan cuti rehat kerana asyik tidak sihat dan cepat letih.

Selepas bersalin anak kedua, keadaan Kak Enan makin worst. Badan sangat cepat letih, balik dari kerja hanya mahu mandi dan tidur saja kalau mengikut hati. Kulit muka dan wajah memang sangat kusam dan emosi pun mudah sangat tersentuh mahupun tak stabil. Lalu Kak Enan disuggest oleh officemate mencari supplement Waktu tu kesedaran tentang makanan tambahan atau vitamin ini tiada dalam kamus hidup lagi.

Mula Mencuba Supplement Tapi Masalah Lain Yang Datang

Atas saranan kawan tu Kak Enan pun pergi ke farmasi dan cari multivitamin yangg dikatakan membantu memberi energy dan pulihkan tenaga. Jadi membelilah Kak Enan vitamin yang disuggestkan oleh ahli farmasi yang berharga sebiji RM 2.00 sebanyak 20 biji, ala yg boleh repack tu. 


Sayangnya selepas seminggu consume, yang paling kurang best kak enan alami adalah jadi sembelit teruk huhu energy tu Alhamdulillah, ok la, tapi akibat sembelit teruk terus Kak Enan stop ambil vitamin tu. Rugilahkan dah beli vitamin mahal tapi tak makan dah atas faktor tiada siapa yang nak hendak dibuat rujukan lagi tentang tu. Pastu terus Kak Enan tak amik apa-apa supplement. Sehinggalah sedang mengandung anak ke 3. Saat tu Fb sangat familiarlah digunakan.



Terlihat junior UTM yg seringkali berkongsi tentang vitamin Shaklee ni. Berjinak-jinak Kak Enan mengambil info darinya dan selepas bersalin hampir 6 bulan selepas itu Kak Enan mula mengambil vitamin Shaklee ni untuk Set Kesihatan Asas dan Set Menyusu untuk tingkatkan pengeluaran susu.

Kesihatan Bertambah Baik Dan Semakin Bertenaga Dengan Supplement Shaklee

Alhamdulillah.. terasa kelainannya apabila mula mengambil Set Asas bersama Set Menyusu ni iaitu Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Lecithin, Ostematrix dan Alfalfa. Badan semakin ringan dan kurang rasa letih kerana balik dari kerja Kak Enan mampu lagi memasak untuk makan malam dan buat persiapan anak-anak sambil buat hobi Kak Enan iaitu menjahit. Alhamdulillah.. mata sembab dan kulit kusam juga semakin hari semakin hilang. Kak Enan sangat happy.

Apa yang memeranjatkan Kak Enan berat Kak Enan selepas 6 bulan mengamalkan vitamin ini boleh kembali kepada berat Kak Enan sebelum kahwin. Dari angka hampir ke 6 puluh dapat angka 4 puluh balik memang membuatkan hati sangat-sangat happy OK. Itupun setelah ada anak 3 tu. Amazingkan? Syukur Alhamdulillah Kak Enan tak perlu risau masalah selulit, sembelit mahupun berat yang semakin naik setelah konsisten amalkan set ini. Malah Kak Enan dapat menyusukan anak Kak Enan yang ke-3 sehingga dia berusia 3 tahun. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan dan pertemukan Kak Enan untuk menyelesaikan masalah Kak Enan yang bekerjaya ini.

Sewaktu mengandung anak ke-4 memang fully Het hamil Kak Enan amalkan dan sememangnya sangat ketara berbeza saat hamil dahulu dan anak ke-4 ini. Sehingga kini Kak Enan masih menyusu anak ke-4 yang berusia setahun 6 bulan. Alhamdulillah.

Kepada ibu yang bekerjaya diluar sana yang mudah penat, letih dan mengalami emosi yang kurang stabil, Kak Enan sangat syorkan ambil vitamin Shaklee Set Asas ini untuk mempertingkatkan kesihatan diri kita sebagai ibu. Kalau tidak kita yang sayangkan diri kita siapa lagi kan.


Betul Ke Set Breastfeeding Shaklee Ni Betul-betul Bagus Dan Berkesan

Untuk info lanjut dan perkongsian pengalaman ibi-ibu yang mengamalkan Set Breastfeeding Shaklee ni, boleh klik
>> Set Breastfeeding Shaklee

Bagaimana Nak Dapatkan Set Breastfeeding Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Thursday, 13 April 2017

Luka Kulit Melecur Cepat Sembuh Tanpa Ubat


Pernah tak kulit anda melecur teruk. Terkena air panas ke, minyak panas ke, seterika ke, dan sebagainya.

Sakit dan pedih tu memang makan berhari-hari juga la sementara luka tu nak sembuh.

Kalau kita yang dah dewasa ni pun dah sakit, inikan pula kalau budak-budak yang kulitnya melecur teruk.

Sebolehnya memang nak bagi cepat sembuh dan elak luka menjadi semakin teruk.

Kali ni saya nak berkongsi pengalaman Puan Fiza, menceritakan ikhtiar beliau untuk sembuhkan luka melecur anak beliau yang terkena kuah panas  dengan cepat.


LUKA AKIBAT MELECUR PADA TANGAN ANAK BERANSUR SEMBUH SELEPAS DISAPU KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE

"Anak adalah anugerah Allah. Bila si anak terluka sikit, pedihnya hati ibu susah untuk diungkapkan. Lagi-lagi apabila ianya berlaku ketika kita tidak bersama mereka.

Saya bekerja dan anak tinggal bersama babysitter. Luluh hati bila dimaklumkan oleh babysitter tangan anak saya iaitu Izzah (setahun dua bulan) melecur terkena kuah panas. 

Saya ikhtiar, sapukan Herbal Blend Shaklee serta merta. Hari keempat sapu, saya dan suami agak resah sebab nampak luka makin basah. Tapi atas nasihat upline Shaklee saya iaitu Nur Salwa menyarankan untuk terus sapu Herbal Blend tersebut, kami teruskan. Anak pun selesa. Krim yang selamat dan tidak memedihkan. 

Alhamdulillah. Semakin hari semakin cantik kulit Izzah. Ternyata krim Herbal Blend Shaklee sesuai untuk mengubati kulit Izzah yang melecur terkena kuah panas. Tragedi yang pedih tapi lega apabila melihat kulit Izzah pulih seperti biasa. 

Herbal Blend Shaklee harga mampu milik dan beri kesan yang terbaik. 

Satu Rumah Satu Herbal Blend."

Apa Istimewanya Herbal Blend Ni ?

Herbal Blend adalah antara produk Shaklee yang sentiasa mendapat tempat di hati ramai orang. Sebab tu selalu je cepat out of stock.

Krim ni dihasilkan dari ekstrak tumbuh-tumbuhan semulajadi termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Bila disapu, rasanya sangan dingin dan tak berminyak.

Disebabkan bahan-bahannya yang semulajadi tanpa bahan kimia dan rasa sejuk menenangkan tu, Herbal Blend ni sesuai untuk kegunaan semua termasuk bayi.


Apa Kegunaan Herbal Blend ?

Herbal Blend ni adalah krim serbaguna. Antara kegunaannya:
  • Melembutkan kulit / tumit kasar
  • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin
  • Merawat ekzema
  • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  • Merawat kulit gatal
  • Membantu menghilangkan parut
  • Losyen harian untuk kulit kering
  • Krim urut badan lenguh
  • Merawat kesan luka melecur
  • Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
Saya sendiri pun memang kena ada sentiasa krim Herbal Blend ni kat rumah. Anak-anak pun dah tau dah, kalau kena gigit nyamuk ke, terus minta mama ni sapu :)

Bagaimana Nak Dapatkan Krim Serbaguna Herbal Blend Ni

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Wednesday, 12 April 2017

Rahsia Kulit Cerah Gebu, Tiada Lagi Masalah Kulit Berbelang Dan Sunburn Teruk


Sinaran matahari sebenarnya bagus untuk kulit. Ianya mampu memberi vitamin D iaitu ketika sinar matahari pagi sebelum jam 9.00 pagi.

Tapi, sekiranya kulit kita terlalu terdedah kepada matahari sepanjang hari, ini akan membeli lebih banyak kesan negatif.

Selain kulit menjadi gelap, kusam dan berbelang, terdapat lagi beberapa kesan negatif lain akibat dari terdedah kepada matahari atau sunburn ni. Sebab tu kita seharusnya melindungi kulit dari menjadi sunburn, atau apabila dah sunburn, ikhtiarla untuk sembuhkan kembali kulit kita dengan cepat.


Kesan Buruk Apabila Kulit Sunburn Atau Terdedah Kepada Matahari
  • Tisu kulit akan rosak
  • Kulit menjadi sensitif, kemerah-merahan, ruam atau gatal
  • Merosakkan kolagen kulit dan mengakibatkan penuaan lebih cepat. Ramai yang kelihatan tua sebelum usia, ini dinamakan premature aging (kulit berkedut, garis halus, kusam) 
  • Timbulnya masalah seperti jeragat, jerawat, blackhead, whitehead
  • Meningkatkan risiko kanser kulit
Inilah yang akan terjadi jika kita terdedah dengan matahari tanpa perlindungan sewajarnya.

Cara Elakkan Dan Hilangkan Sunburn

Macam mana nak elakkan sunburn?

Kalau dah sunburn, macam mana nak hilangkan sunburn dengan cepat?

Saya pernah kongsikan di sini Cara Berkesan Hilangkan Sunburn Dengan Cepat

Kali ni, saya nak berkongsi pula kisah sahabat saya, Puan Irda yang menceritkana bagaimana kulit beliau yang mempunyai masalah sunburn yang teruk, dengan segala blackhead whitehead bagai, kini dah cerah dan gebu. Memang cantik tau kulit kawan saya ni sekarang. Jeles i :)

Jom baca kisah beliau.

Rahsia Kulit Cerah Gebu, Tiada Lagi Masalah Kulit Berbelang Dan Sunburn Teruk


KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL

"Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!"

Apa Tu Nutriwhite Dan Betul Ke Sangat Berkesan ?

Mungkin ramai yang masih belum tahu, selain produk vitamin, Shaklee juga mengeluarkan rangkaian produk penjagaan muka untuk luaran.
  
Produk penjagaan kulit yang dikongsikan oleh Puan Irda di atas adalah Nutriwhite.

Dan seperti biasa, sesuai dengan trademark dan janji Shaklee, produk Nutriwhite juga adalah selamat, semulajadi dan berkesan.

Sememangnya Nutriwhite ni sentiasa menjadi pilihan ramai, sampaikan stock dekat Shaklee pun cepat je sold out.

Untuk maklumat lanjut mengenai Nutriwhite dan perkongsian pengalaman mereka yang menggunakan Nutriwhite, boleh klik di sini >> Produk Pencuci Muka Terbaik Untuk Cerahkan Kulit Tanpa Kesan Sampingan Merbahaya

Bagaimana Nak Dapatkan Produk Shaklee Untuk Hilangkan Sunburn

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Tuesday, 11 April 2017

Cara Mudah Hilangkan Ulser Yang Pedih Dan Menyakitkan


Ulser di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.

Apabila berlaku ulser, seseorang akan mengalami beberapa tanda seperti bengkak-bengkak kecil yang pedih di bahagian mulut terutamanya di sekitar lidah, dinding mulut, lelangit atau tekak. Bengkak tersebut berwarna keputih-putihan atau kelabu dan terdapat lingkaran merah sekitarnya.

Ulser amat memedihkan dan kadangkala kesakitan dialami memberi kesan produktiviti seharian. Bagi jangkitan yang teruk, ia datang bersama demam dan kelesuan. 

Kalau sesekali tu boleh la, tapi kalau dah terlalu kerap. Tak sanggup nak tanggung seksa pedih tu kan.


Punca Terjadinya Ulser
  • Kecederaan yang berlaku di lapisan nipis mulut seperti tergigit, terkena makanan tajam, air yang terlalu panas dan sebagainya. 
  • Daya menahan sakit yang lemah. 
  • Kekurangan zat dalam makanan yang diambil terutamanya asid folik, vitamin B6, vitamin B12 dan zat besi. 
  • Tekanan perasaan (stress) akibat tugasan yang terlalu banyak atau peperiksaan semakin hampir. 
  • Alahan kepada makanan seperti nanas dan sebagainya. 
  • Penyakit-penyakit seperti SLE dan penyakit berkaitan dengan sistem penghadaman. 
  • Pengambilan ubat (steroid boleh menyebabkan daya tahan sakit menurun, anti-histamine seperti ubat selsema yang menyebabkan mulut menjadi kering. 
  • Kesan daripada radioterapi dan kimioterapi.
Apa Yang Perlu Anda Lakukan Bila Ada Ulser
  • Jauhi makanan yang terlalu banyak rempah. 
  • Kurangkan air berasid.
  • Gunakan antiseptik untuk berkumur. 
  • Letak gel untuk ulser di tempat yang dijangkiti. 
  • Letak sedikit ais di tempat yang dijangkiti untuk melegakan sakit. 
  • Minum air masak dengan kuantiti yang banyak. 
  • Elakkan daripada tekanan perasaan dengan mengambil Vitamin B Kompleks  
  • Mengambil mineral zink,zat besi,Asid Folik,Vitamin B 12. Vitamin A dan D penting untuk kesihatan lapisan mulut. 
  • Untuk meningkatkan sistem imun (daya tahan sakit), anda digalakkan untuk mengambil lebih Vitamin C, sayur-sayuran hijau dan buah-buahan. 
Selain itu, anda juga boleh mencuba petua-petua seperti berkumur dengan air garam serta menyapu marjerin atau madu di ulser tersebut sebagai ikhtiar untuk ulser anda sembuh dengan cepat. Tapi yang berkumur dengan air garam tu, anda perlu menahan sakit sikit sebab agak pedih juga waktu berkumur tu.

Terlalu kerap kena ulser dan takut kena barah, wanita ini berkongsi bagaimana akhirnya beliau sembuh dari gangguan ulser

 
"Assalamualaikum dan salam sejahtera 

Saya Wan Norasiah Wan Mohd Nor, ibu kepada 4 orang cahaya, 3 hero dan sorang heroin. Suka saya nak berkongsi #shakleeeffect setelah mengamalkan supplemen Shaklee. 

Sebenarnya saya mempunyai masalah ulser mulut sejak dari sekolah, universiti hinggalah dah kahwin dan beranak pinak. Boleh dikatakan setiap bulan ulser dalam mulut. Ulser ini bukan yang biasa-biasa. 

Biasanya ulser berlaku di bibir, gusi dan lidah, kadang-kadang ia berlaku serentak. Allah, orang yang pernah kena saja tahu bagaimana azabnya. Kebiasaannya ulser berlaku datang sekali pakej sakit-sakit dan lemah-lemah badan serta ia menyerang sakit kepala. 

Ulser dalam mulut tetapi kesannya seluruh badan. Badan rasa letih, lesu dan lenguh-lenguh dan rasa macam nak demam.

Emosi juga terganggu, ye la bila ulser dekat lidah, kita tak boleh makan seperti biasa tapi perut lapar. Kadang-kadang berair mata nak habiskan nasi suku pinggan. Usah cakap lauk pauknya, dapat telan nasi kira syukur sangat-sangat itupun makan disulami air masak. 

Nak bercakap memang tak selesa. Suami memang faham sangat-sangat bila penyakit itu datang. Tak boleh tanya banyak, isyarat je.

Sampai satu tahap terpaksa amik MC sebab memang tak boleh buka mulut. Ye la macam mana nak masuk kelas ngajar, nak buka mulut pun sakit. 

Allah, rasa macam tiada penyelesaian sebab semua petua-petuan saya dah cuba. Pantang orang cakap ubat ulser, saya akan ikut sebab seksanya menanggung sakit ulser. Asam keping, Bonjela, Marjerin, Garam, Madu, Listerin dan macam-macam lagi. 

Pernah letak garam, asam keping pada tempat ulser, Allah... sampai menangis, pedih tuhan saja yang tahu. Taubat tak nak buat dah. 

Pergi jumpa doktor pun dibagi oral aid untuk tahan sakit saje tapi tidak merawat ulser tu. Kadang-kadang terfikir juga, lama-lama kena ulser takut kena barah. Doktor kata barah pun bermula dengan ulser. Allah semakin takut saya. 

Sampai la satu masa saya ambil supplemen Shaklee set ulser mulut. Set itu mengandungi ESP, B Complex dan Vitamin C. Konsisten setiap hari tanpa jemu. 

Tanpa disedari, hari-hari, minggu-minggu dan bulan-bulan yang dilalui tanpa gangguan ulser, hidup terus berubah. Tiada lagi muka monyok, bad mood dan murung. Setiap hari boleh tersenyum sampai ke telinga. 

Terima kasih Shaklee. selamat tinggal derita. Syukur sangat-sangat.

Saya berkongsi kisah benar saya agar semua orang yang senasib dengan bebas dari ulser. Ia umpama mimpi ngeri. Jom amalkan supplemen Shaklee. Kalau ada dengar emak-emak kita atau sesiapa saja ada ulser, bantulah mereka. Mencegah lebih baik dari mengubati."

Bagaimana nak dapatkan vitamin Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Thursday, 23 March 2017

Hilangkan Katarak Atau Selaput Mata Dengan Berkesan Tanpa Pembedahan


Masalah katarak atau selaput mata adalah masalah yang agak sinonim di kalangan warga emas, terutamanya mereka yang ada masalah kencing manis.

Kebiasaannya seseorang yang menghadapi masalah katarak akan mula mengalami kekaburan penglihatan dan silau apabila melihat cahaya terang. Jika dahulu semua aktiviti mudah dilakukan seperti melihat paparan telefon bimbit atau membaca surat khabar tetapi kini penglihatan semakin tidak jelas.

Jika masalah ini makin serius, jalan terakhir untuk hilangkan masalah katarak anda adalah pembedahan.

Namun sekiranya tidak dirawat dengan segera, lama-kelamaan keadaan tersebut boleh menyebabkan buta.
Tahukah anda, hampir 80% masalah kebutaan berpunca daripada katarak?

Artikel kali ni, saya akan berkongsi dengan anda info tentang katarak dan alternatif untuk merawat katarak tanpa perlu menjalani pembedahan.


Apa Itu Katarak ?


Katarak merupakan satu keadaan kanta mata yang asalnya bersifat jernih dan lut cahaya telah bertukar menjadi keruh. Masalah tersebut membuatkan penglihatan pesakit kabur atau berkabus kerana tompokan kabur pada kanta matanya.

Punca katarak ini terjadi disebabkan oleh proses :
  • Penuaan 
  • Kecederaan pada mata 
  • Penyakit tertentu seperti Diabetes
  • Pengambilan sesetangah jenis ubat. 
Tanda Dan Gejala Katarak
  • Kabur 
  • Silau 
  • Kerap menukar preskripsi cermin mata 
  • Penglihatan berganda pada sebelah mata 
  • Rabun ayam 
  • Warna kelihatan pudar
Jika anda salah seorang daripada pesakit diabetes, penyakit ini mungkin akan lebih teruk lagi jika tidak diberi rawatan awal. Pesakit diabetes mempunyai kandungan gula dalam darah yang tinggi akan menyebabkan kanta mata menjadi tebal dan legap lalu menghalang cahaya daripada memasuki mata dengan sepenuhnya.

Keadaan legap inilah yang dinamakan katarak. Sekiranya kadar legap adalah sedikit atau minimal, penglihatan mungkin masih tidak terganggu. Sekiranya kanta menjadi semakin legap dan berkabus, penglihatan akan menjadi lebih teruk dan akan terganggu.

Ini juga akan menjejaskan aktivit harian anda seperti memandu, membaca, menonton TV dan pelbagai lagi.

Apakah Rawatan Untuk Katarak

Kebiasaannya, jika anda atau ahli keluarga anda mengalami masalah katarak doktor akan menyarankan anda melakukan pembedahan mata.

Pembedahan tersebut dilakukan untuk keluarkan kanta mata yang berselaput. Kebiasaannya kanta yang asli akan digantikan dengan kanta implan intraokular (IOL) yang kekal.

Bagaimana Vitamin Shaklee Membantu Mengatasi Katarak

Vitamin Shaklee adalah alternatif untuk membantu mengatasi masalah katarak atau selaput mata secara semulajadi.


Vivix

Vivix Shaklee adalah salah satu suplemen semulajadi yang tinggi antioksidan. Dengan adanya ramuan tumbuhan campuran botani yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol. Vivix dapat membaiki penglihatan dan penyembuhan luka dengan cepat dan selamat.

Carotomax

Carotomax yang sangat sinonim sebagai antioksidan hebat dan sumber karatenoid terbaik yang bagus untuk kesihatan mata. Carotomax ini mengandungi 6 jenis karotenoid, dikekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato bukan GMO, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit strawberry, fava d’anta, cantaloupe dan lobak merah.

Apa Kata Pesakit Katarak Yang Amalkan Vitamin Shaklee

Testimoni 1

Katarak hilang, sakit lutut hilang, kulit pun makin berseri


Testimoni 2

Katarak hilang tanpa pembedahan


"Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017. 

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat. 

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak. Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. 

Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum. Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee."

Bagaiamana nak dapatkan Set Kesihatan Mata Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit