Monday, 17 April 2017

Tips Bagaimana Ibu Bekerja Berjaya Menyusukan Anak Dan Kekal Cergas


Assalamualaikum

Nama Kak Enan, Noor Hartini Binti md Saad, seorg ibu bekerja yang mempunyai 4 permata hati. Kak Enan ingin berkongsi pengalaman Kak Enan ketika sebelum mengenali Shaklee dan setelah mengambil vitamin Shaklee ini.


Seriusly dulu Kak Enan memang tidak suka ubat biji tapi bukan bermaksud Kak Enan susah makan ubat, bab makan ubat tu senang saja. Ambil ubat masuk mulut telan saja, kan senang je kan. Cuma kerisauan akan effect terhadap buah pinggang itu membuatkan Kak Enan sangat berhati-hati nak makan ubat mahupun vitamin.

Mula Mengalami Masalah Kesihatan Dan Cepat Letih

Apa yang menyebabkan Kak Enan mula mencari vitamin ialah disaat ada anak pertama. Sebagai ibu bekerjaya yg ingin menyusukan anak secara ekslusif memerlukan antibodi dan ketahanan imun yang kuat. Malah apabila Kak Enan mula mengandung anak kedua pada jarak yang dekat iaitu berbeza setahun sahaja kesihatan mula kurang memuaskan. Terutama badan cepat letih, emosi kurang stabil dan kulit wajah yang semakin kusam. Sepanjang kehamilan memang kerap MC dan cuti rehat kerana asyik tidak sihat dan cepat letih.

Selepas bersalin anak kedua, keadaan Kak Enan makin worst. Badan sangat cepat letih, balik dari kerja hanya mahu mandi dan tidur saja kalau mengikut hati. Kulit muka dan wajah memang sangat kusam dan emosi pun mudah sangat tersentuh mahupun tak stabil. Lalu Kak Enan disuggest oleh officemate mencari supplement Waktu tu kesedaran tentang makanan tambahan atau vitamin ini tiada dalam kamus hidup lagi.

Mula Mencuba Supplement Tapi Masalah Lain Yang Datang

Atas saranan kawan tu Kak Enan pun pergi ke farmasi dan cari multivitamin yangg dikatakan membantu memberi energy dan pulihkan tenaga. Jadi membelilah Kak Enan vitamin yang disuggestkan oleh ahli farmasi yang berharga sebiji RM 2.00 sebanyak 20 biji, ala yg boleh repack tu. 


Sayangnya selepas seminggu consume, yang paling kurang best kak enan alami adalah jadi sembelit teruk huhu energy tu Alhamdulillah, ok la, tapi akibat sembelit teruk terus Kak Enan stop ambil vitamin tu. Rugilahkan dah beli vitamin mahal tapi tak makan dah atas faktor tiada siapa yang nak hendak dibuat rujukan lagi tentang tu. Pastu terus Kak Enan tak amik apa-apa supplement. Sehinggalah sedang mengandung anak ke 3. Saat tu Fb sangat familiarlah digunakan.



Terlihat junior UTM yg seringkali berkongsi tentang vitamin Shaklee ni. Berjinak-jinak Kak Enan mengambil info darinya dan selepas bersalin hampir 6 bulan selepas itu Kak Enan mula mengambil vitamin Shaklee ni untuk Set Kesihatan Asas dan Set Menyusu untuk tingkatkan pengeluaran susu.

Kesihatan Bertambah Baik Dan Semakin Bertenaga Dengan Supplement Shaklee

Alhamdulillah.. terasa kelainannya apabila mula mengambil Set Asas bersama Set Menyusu ni iaitu Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Lecithin, Ostematrix dan Alfalfa. Badan semakin ringan dan kurang rasa letih kerana balik dari kerja Kak Enan mampu lagi memasak untuk makan malam dan buat persiapan anak-anak sambil buat hobi Kak Enan iaitu menjahit. Alhamdulillah.. mata sembab dan kulit kusam juga semakin hari semakin hilang. Kak Enan sangat happy.

Apa yang memeranjatkan Kak Enan berat Kak Enan selepas 6 bulan mengamalkan vitamin ini boleh kembali kepada berat Kak Enan sebelum kahwin. Dari angka hampir ke 6 puluh dapat angka 4 puluh balik memang membuatkan hati sangat-sangat happy OK. Itupun setelah ada anak 3 tu. Amazingkan? Syukur Alhamdulillah Kak Enan tak perlu risau masalah selulit, sembelit mahupun berat yang semakin naik setelah konsisten amalkan set ini. Malah Kak Enan dapat menyusukan anak Kak Enan yang ke-3 sehingga dia berusia 3 tahun. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan dan pertemukan Kak Enan untuk menyelesaikan masalah Kak Enan yang bekerjaya ini.

Sewaktu mengandung anak ke-4 memang fully Het hamil Kak Enan amalkan dan sememangnya sangat ketara berbeza saat hamil dahulu dan anak ke-4 ini. Sehingga kini Kak Enan masih menyusu anak ke-4 yang berusia setahun 6 bulan. Alhamdulillah.

Kepada ibu yang bekerjaya diluar sana yang mudah penat, letih dan mengalami emosi yang kurang stabil, Kak Enan sangat syorkan ambil vitamin Shaklee Set Asas ini untuk mempertingkatkan kesihatan diri kita sebagai ibu. Kalau tidak kita yang sayangkan diri kita siapa lagi kan.


Betul Ke Set Breastfeeding Shaklee Ni Betul-betul Bagus Dan Berkesan

Untuk info lanjut dan perkongsian pengalaman ibi-ibu yang mengamalkan Set Breastfeeding Shaklee ni, boleh klik
>> Set Breastfeeding Shaklee

Bagaimana Nak Dapatkan Set Breastfeeding Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Thursday, 13 April 2017

Luka Kulit Melecur Cepat Sembuh Tanpa Ubat


Pernah tak kulit anda melecur teruk. Terkena air panas ke, minyak panas ke, seterika ke, dan sebagainya.

Sakit dan pedih tu memang makan berhari-hari juga la sementara luka tu nak sembuh.

Kalau kita yang dah dewasa ni pun dah sakit, inikan pula kalau budak-budak yang kulitnya melecur teruk.

Sebolehnya memang nak bagi cepat sembuh dan elak luka menjadi semakin teruk.

Kali ni saya nak berkongsi pengalaman Puan Fiza, menceritakan ikhtiar beliau untuk sembuhkan luka melecur anak beliau yang terkena kuah panas  dengan cepat.


LUKA AKIBAT MELECUR PADA TANGAN ANAK BERANSUR SEMBUH SELEPAS DISAPU KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE

"Anak adalah anugerah Allah. Bila si anak terluka sikit, pedihnya hati ibu susah untuk diungkapkan. Lagi-lagi apabila ianya berlaku ketika kita tidak bersama mereka.

Saya bekerja dan anak tinggal bersama babysitter. Luluh hati bila dimaklumkan oleh babysitter tangan anak saya iaitu Izzah (setahun dua bulan) melecur terkena kuah panas. 

Saya ikhtiar, sapukan Herbal Blend Shaklee serta merta. Hari keempat sapu, saya dan suami agak resah sebab nampak luka makin basah. Tapi atas nasihat upline Shaklee saya iaitu Nur Salwa menyarankan untuk terus sapu Herbal Blend tersebut, kami teruskan. Anak pun selesa. Krim yang selamat dan tidak memedihkan. 

Alhamdulillah. Semakin hari semakin cantik kulit Izzah. Ternyata krim Herbal Blend Shaklee sesuai untuk mengubati kulit Izzah yang melecur terkena kuah panas. Tragedi yang pedih tapi lega apabila melihat kulit Izzah pulih seperti biasa. 

Herbal Blend Shaklee harga mampu milik dan beri kesan yang terbaik. 

Satu Rumah Satu Herbal Blend."

Apa Istimewanya Herbal Blend Ni ?

Herbal Blend adalah antara produk Shaklee yang sentiasa mendapat tempat di hati ramai orang. Sebab tu selalu je cepat out of stock.

Krim ni dihasilkan dari ekstrak tumbuh-tumbuhan semulajadi termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Bila disapu, rasanya sangan dingin dan tak berminyak.

Disebabkan bahan-bahannya yang semulajadi tanpa bahan kimia dan rasa sejuk menenangkan tu, Herbal Blend ni sesuai untuk kegunaan semua termasuk bayi.


Apa Kegunaan Herbal Blend ?

Herbal Blend ni adalah krim serbaguna. Antara kegunaannya:
  • Melembutkan kulit / tumit kasar
  • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin
  • Merawat ekzema
  • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  • Merawat kulit gatal
  • Membantu menghilangkan parut
  • Losyen harian untuk kulit kering
  • Krim urut badan lenguh
  • Merawat kesan luka melecur
  • Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
Saya sendiri pun memang kena ada sentiasa krim Herbal Blend ni kat rumah. Anak-anak pun dah tau dah, kalau kena gigit nyamuk ke, terus minta mama ni sapu :)

Bagaimana Nak Dapatkan Krim Serbaguna Herbal Blend Ni

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Wednesday, 12 April 2017

Rahsia Kulit Cerah Gebu, Tiada Lagi Masalah Kulit Berbelang Dan Sunburn Teruk


Sinaran matahari sebenarnya bagus untuk kulit. Ianya mampu memberi vitamin D iaitu ketika sinar matahari pagi sebelum jam 9.00 pagi.

Tapi, sekiranya kulit kita terlalu terdedah kepada matahari sepanjang hari, ini akan membeli lebih banyak kesan negatif.

Selain kulit menjadi gelap, kusam dan berbelang, terdapat lagi beberapa kesan negatif lain akibat dari terdedah kepada matahari atau sunburn ni. Sebab tu kita seharusnya melindungi kulit dari menjadi sunburn, atau apabila dah sunburn, ikhtiarla untuk sembuhkan kembali kulit kita dengan cepat.


Kesan Buruk Apabila Kulit Sunburn Atau Terdedah Kepada Matahari
  • Tisu kulit akan rosak
  • Kulit menjadi sensitif, kemerah-merahan, ruam atau gatal
  • Merosakkan kolagen kulit dan mengakibatkan penuaan lebih cepat. Ramai yang kelihatan tua sebelum usia, ini dinamakan premature aging (kulit berkedut, garis halus, kusam) 
  • Timbulnya masalah seperti jeragat, jerawat, blackhead, whitehead
  • Meningkatkan risiko kanser kulit
Inilah yang akan terjadi jika kita terdedah dengan matahari tanpa perlindungan sewajarnya.

Cara Elakkan Dan Hilangkan Sunburn

Macam mana nak elakkan sunburn?

Kalau dah sunburn, macam mana nak hilangkan sunburn dengan cepat?

Saya pernah kongsikan di sini Cara Berkesan Hilangkan Sunburn Dengan Cepat

Kali ni, saya nak berkongsi pula kisah sahabat saya, Puan Irda yang menceritkana bagaimana kulit beliau yang mempunyai masalah sunburn yang teruk, dengan segala blackhead whitehead bagai, kini dah cerah dan gebu. Memang cantik tau kulit kawan saya ni sekarang. Jeles i :)

Jom baca kisah beliau.

Rahsia Kulit Cerah Gebu, Tiada Lagi Masalah Kulit Berbelang Dan Sunburn Teruk


KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL

"Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!"

Apa Tu Nutriwhite Dan Betul Ke Sangat Berkesan ?

Mungkin ramai yang masih belum tahu, selain produk vitamin, Shaklee juga mengeluarkan rangkaian produk penjagaan muka untuk luaran.
  
Produk penjagaan kulit yang dikongsikan oleh Puan Irda di atas adalah Nutriwhite.

Dan seperti biasa, sesuai dengan trademark dan janji Shaklee, produk Nutriwhite juga adalah selamat, semulajadi dan berkesan.

Sememangnya Nutriwhite ni sentiasa menjadi pilihan ramai, sampaikan stock dekat Shaklee pun cepat je sold out.

Untuk maklumat lanjut mengenai Nutriwhite dan perkongsian pengalaman mereka yang menggunakan Nutriwhite, boleh klik di sini >> Produk Pencuci Muka Terbaik Untuk Cerahkan Kulit Tanpa Kesan Sampingan Merbahaya

Bagaimana Nak Dapatkan Produk Shaklee Untuk Hilangkan Sunburn

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Tuesday, 11 April 2017

Cara Mudah Hilangkan Ulser Yang Pedih Dan Menyakitkan


Ulser di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.

Apabila berlaku ulser, seseorang akan mengalami beberapa tanda seperti bengkak-bengkak kecil yang pedih di bahagian mulut terutamanya di sekitar lidah, dinding mulut, lelangit atau tekak. Bengkak tersebut berwarna keputih-putihan atau kelabu dan terdapat lingkaran merah sekitarnya.

Ulser amat memedihkan dan kadangkala kesakitan dialami memberi kesan produktiviti seharian. Bagi jangkitan yang teruk, ia datang bersama demam dan kelesuan. 

Kalau sesekali tu boleh la, tapi kalau dah terlalu kerap. Tak sanggup nak tanggung seksa pedih tu kan.


Punca Terjadinya Ulser
  • Kecederaan yang berlaku di lapisan nipis mulut seperti tergigit, terkena makanan tajam, air yang terlalu panas dan sebagainya. 
  • Daya menahan sakit yang lemah. 
  • Kekurangan zat dalam makanan yang diambil terutamanya asid folik, vitamin B6, vitamin B12 dan zat besi. 
  • Tekanan perasaan (stress) akibat tugasan yang terlalu banyak atau peperiksaan semakin hampir. 
  • Alahan kepada makanan seperti nanas dan sebagainya. 
  • Penyakit-penyakit seperti SLE dan penyakit berkaitan dengan sistem penghadaman. 
  • Pengambilan ubat (steroid boleh menyebabkan daya tahan sakit menurun, anti-histamine seperti ubat selsema yang menyebabkan mulut menjadi kering. 
  • Kesan daripada radioterapi dan kimioterapi.
Apa Yang Perlu Anda Lakukan Bila Ada Ulser
  • Jauhi makanan yang terlalu banyak rempah. 
  • Kurangkan air berasid.
  • Gunakan antiseptik untuk berkumur. 
  • Letak gel untuk ulser di tempat yang dijangkiti. 
  • Letak sedikit ais di tempat yang dijangkiti untuk melegakan sakit. 
  • Minum air masak dengan kuantiti yang banyak. 
  • Elakkan daripada tekanan perasaan dengan mengambil Vitamin B Kompleks  
  • Mengambil mineral zink,zat besi,Asid Folik,Vitamin B 12. Vitamin A dan D penting untuk kesihatan lapisan mulut. 
  • Untuk meningkatkan sistem imun (daya tahan sakit), anda digalakkan untuk mengambil lebih Vitamin C, sayur-sayuran hijau dan buah-buahan. 
Selain itu, anda juga boleh mencuba petua-petua seperti berkumur dengan air garam serta menyapu marjerin atau madu di ulser tersebut sebagai ikhtiar untuk ulser anda sembuh dengan cepat. Tapi yang berkumur dengan air garam tu, anda perlu menahan sakit sikit sebab agak pedih juga waktu berkumur tu.

Terlalu kerap kena ulser dan takut kena barah, wanita ini berkongsi bagaimana akhirnya beliau sembuh dari gangguan ulser

 
"Assalamualaikum dan salam sejahtera 

Saya Wan Norasiah Wan Mohd Nor, ibu kepada 4 orang cahaya, 3 hero dan sorang heroin. Suka saya nak berkongsi #shakleeeffect setelah mengamalkan supplemen Shaklee. 

Sebenarnya saya mempunyai masalah ulser mulut sejak dari sekolah, universiti hinggalah dah kahwin dan beranak pinak. Boleh dikatakan setiap bulan ulser dalam mulut. Ulser ini bukan yang biasa-biasa. 

Biasanya ulser berlaku di bibir, gusi dan lidah, kadang-kadang ia berlaku serentak. Allah, orang yang pernah kena saja tahu bagaimana azabnya. Kebiasaannya ulser berlaku datang sekali pakej sakit-sakit dan lemah-lemah badan serta ia menyerang sakit kepala. 

Ulser dalam mulut tetapi kesannya seluruh badan. Badan rasa letih, lesu dan lenguh-lenguh dan rasa macam nak demam.

Emosi juga terganggu, ye la bila ulser dekat lidah, kita tak boleh makan seperti biasa tapi perut lapar. Kadang-kadang berair mata nak habiskan nasi suku pinggan. Usah cakap lauk pauknya, dapat telan nasi kira syukur sangat-sangat itupun makan disulami air masak. 

Nak bercakap memang tak selesa. Suami memang faham sangat-sangat bila penyakit itu datang. Tak boleh tanya banyak, isyarat je.

Sampai satu tahap terpaksa amik MC sebab memang tak boleh buka mulut. Ye la macam mana nak masuk kelas ngajar, nak buka mulut pun sakit. 

Allah, rasa macam tiada penyelesaian sebab semua petua-petuan saya dah cuba. Pantang orang cakap ubat ulser, saya akan ikut sebab seksanya menanggung sakit ulser. Asam keping, Bonjela, Marjerin, Garam, Madu, Listerin dan macam-macam lagi. 

Pernah letak garam, asam keping pada tempat ulser, Allah... sampai menangis, pedih tuhan saja yang tahu. Taubat tak nak buat dah. 

Pergi jumpa doktor pun dibagi oral aid untuk tahan sakit saje tapi tidak merawat ulser tu. Kadang-kadang terfikir juga, lama-lama kena ulser takut kena barah. Doktor kata barah pun bermula dengan ulser. Allah semakin takut saya. 

Sampai la satu masa saya ambil supplemen Shaklee set ulser mulut. Set itu mengandungi ESP, B Complex dan Vitamin C. Konsisten setiap hari tanpa jemu. 

Tanpa disedari, hari-hari, minggu-minggu dan bulan-bulan yang dilalui tanpa gangguan ulser, hidup terus berubah. Tiada lagi muka monyok, bad mood dan murung. Setiap hari boleh tersenyum sampai ke telinga. 

Terima kasih Shaklee. selamat tinggal derita. Syukur sangat-sangat.

Saya berkongsi kisah benar saya agar semua orang yang senasib dengan bebas dari ulser. Ia umpama mimpi ngeri. Jom amalkan supplemen Shaklee. Kalau ada dengar emak-emak kita atau sesiapa saja ada ulser, bantulah mereka. Mencegah lebih baik dari mengubati."

Bagaimana nak dapatkan vitamin Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Thursday, 23 March 2017

Hilangkan Katarak Atau Selaput Mata Dengan Berkesan Tanpa Pembedahan


Masalah katarak atau selaput mata adalah masalah yang agak sinonim di kalangan warga emas, terutamanya mereka yang ada masalah kencing manis.

Kebiasaannya seseorang yang menghadapi masalah katarak akan mula mengalami kekaburan penglihatan dan silau apabila melihat cahaya terang. Jika dahulu semua aktiviti mudah dilakukan seperti melihat paparan telefon bimbit atau membaca surat khabar tetapi kini penglihatan semakin tidak jelas.

Jika masalah ini makin serius, jalan terakhir untuk hilangkan masalah katarak anda adalah pembedahan.

Namun sekiranya tidak dirawat dengan segera, lama-kelamaan keadaan tersebut boleh menyebabkan buta.
Tahukah anda, hampir 80% masalah kebutaan berpunca daripada katarak?

Artikel kali ni, saya akan berkongsi dengan anda info tentang katarak dan alternatif untuk merawat katarak tanpa perlu menjalani pembedahan.


Apa Itu Katarak ?


Katarak merupakan satu keadaan kanta mata yang asalnya bersifat jernih dan lut cahaya telah bertukar menjadi keruh. Masalah tersebut membuatkan penglihatan pesakit kabur atau berkabus kerana tompokan kabur pada kanta matanya.

Punca katarak ini terjadi disebabkan oleh proses :
  • Penuaan 
  • Kecederaan pada mata 
  • Penyakit tertentu seperti Diabetes
  • Pengambilan sesetangah jenis ubat. 
Tanda Dan Gejala Katarak
  • Kabur 
  • Silau 
  • Kerap menukar preskripsi cermin mata 
  • Penglihatan berganda pada sebelah mata 
  • Rabun ayam 
  • Warna kelihatan pudar
Jika anda salah seorang daripada pesakit diabetes, penyakit ini mungkin akan lebih teruk lagi jika tidak diberi rawatan awal. Pesakit diabetes mempunyai kandungan gula dalam darah yang tinggi akan menyebabkan kanta mata menjadi tebal dan legap lalu menghalang cahaya daripada memasuki mata dengan sepenuhnya.

Keadaan legap inilah yang dinamakan katarak. Sekiranya kadar legap adalah sedikit atau minimal, penglihatan mungkin masih tidak terganggu. Sekiranya kanta menjadi semakin legap dan berkabus, penglihatan akan menjadi lebih teruk dan akan terganggu.

Ini juga akan menjejaskan aktivit harian anda seperti memandu, membaca, menonton TV dan pelbagai lagi.

Apakah Rawatan Untuk Katarak

Kebiasaannya, jika anda atau ahli keluarga anda mengalami masalah katarak doktor akan menyarankan anda melakukan pembedahan mata.

Pembedahan tersebut dilakukan untuk keluarkan kanta mata yang berselaput. Kebiasaannya kanta yang asli akan digantikan dengan kanta implan intraokular (IOL) yang kekal.

Bagaimana Vitamin Shaklee Membantu Mengatasi Katarak

Vitamin Shaklee adalah alternatif untuk membantu mengatasi masalah katarak atau selaput mata secara semulajadi.


Vivix

Vivix Shaklee adalah salah satu suplemen semulajadi yang tinggi antioksidan. Dengan adanya ramuan tumbuhan campuran botani yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol. Vivix dapat membaiki penglihatan dan penyembuhan luka dengan cepat dan selamat.

Carotomax

Carotomax yang sangat sinonim sebagai antioksidan hebat dan sumber karatenoid terbaik yang bagus untuk kesihatan mata. Carotomax ini mengandungi 6 jenis karotenoid, dikekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato bukan GMO, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit strawberry, fava d’anta, cantaloupe dan lobak merah.

Apa Kata Pesakit Katarak Yang Amalkan Vitamin Shaklee

Testimoni 1

Katarak hilang, sakit lutut hilang, kulit pun makin berseri


Testimoni 2

Katarak hilang tanpa pembedahan


"Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017. 

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat. 

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak. Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. 

Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum. Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee."

Bagaiamana nak dapatkan Set Kesihatan Mata Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Monday, 20 March 2017

Cara Tambah Susu Ibu. Perlukah Ibu Menyusu Ambil Supplement ?


Alhamdulillah semakin ramai yang dah sedar tentang kepentingan supplemen, bukan semata-mata untuk menjadikan susu yang sikit tiba-tiba menjadi banyak, tapi untuk faedah bersama anak dan ibu.

Ramai ibu menyusu yang bertanya:
“Ada tak apa-apa yang boleh hilangkan kepenatan di samping menambah susu badan? Susu badan saya semakin kurang dan badan rasa lemah dan lesu sangat-sangat”. 


Kisah seorang ibu yang mengalami masalah susu makin berkurang hingga sanggup mengambil ubat hormon

Seorang rakan kami pernah berkongsi yang beliau mengahadapi saat-saat paling sukar dalam dunia penyusuan di mana beliau menghadapi masalah susu yang makin sedikit walaupun kerap mengepam (2-3 jam sekali). Sehingga beliau terpaksa bergantung kepada ubat-ubatan hormon seperti Maxolon, Motilium dan sebagainya untuk menghasilkan susu. Hasilnya, tubuh beliau menjadi lemah, menanggung sakit kepala setiap hari dan stress. Itulah harga kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya, sanggup lakukan apa saja demi sebuah jurnal penyusuan.

Saya menyarankan beliau mencuba supplemen, memandangkan supplemen adalah bahan asas dalam pembinaan tubuh kita. Ubat-ubatan bukan saja memberi kesan dalam jangkamasa panjang, jangkamasa pendek pun dah rasa kesannya. Lalu beliau mencuba.

Alhamdulillah selepas 2-3 minggu beliau memberitahu badannya dah tak penat2, kepala dah tak sakit macam dulu. Dan yang lebih membahagiakan, susu badannya bertambah banyak. Beliau lebih seronok menjalani hari-hari yang indah tanpa stress. Tugas mengepam dijalankan seperti biasa, dan lebih puas melihat susu semakin hari semakin banyak, berkat kerajinan membuat stimulasi.

Supplement tambahan cara terbaik banyakkan susu badan?

Supplemen bukan bahan ajaib. Ia sepatutnya menjadi penyokong kepada tubuh badan kita dalam mendapatkan nutrien perlu yang mungkin kita tak perolehi dari pemakanan harian musnah dalam proses pembuatan makanan tidak dapat diserap oleh tubuh dimusnahkan oleh bahan-bahan asing contohnya pencemaran.

Suka atau tidak, hakikatnya kita makan untuk rasa kenyang, bukan untuk sihat. Walaupun makanan diambil mengikut piramid makanan, namun ada banyak faktor yang menghilangkan kualiti makanan yang kita ambil, terutama makanan yang dibeli. Salah satu sebab yang jelas ialah, kita tak tahu bila makanan tersebut dimasak, terutama nasi campur.

Jadi, untuk ‘cover’ semua itu, dipermudahkan dalam bentuk supplemen.


Bagi ibu yang menyusukan, kenapa supplemen begitu penting?

Ibu yang menyusu mempunyai tugas berat, malah mungkin melebihi tugas ibu hamil yang dibekalkan macam2 supplement oleh doktor bagi mengelakkan komplikasi semasa mengandung dan melahirkan.

Ibu yang menyusukan sudah tidak mendapat ‘privilege’ seperti ibu hamil yang diberi ‘excuse’ dari kerja-kerja berat dan sebagainya. Ibu menyusukan perlu kembali kepada kehidupan biasa, dan bertambah-tambah lagi kerjanya kerana terpaksa mengepam susu (terutama ibu bekerja). Ada yang hanya tidur selama 2-3 jam saja sehari semalam untuk memenuhi misi penyusuan ini. Kerana itulah pentingnya seorang ibu menyusu mengambil suplemen.

Pengalaman susu badan bertambah, badan bertenaga apabila mula amalkan supplement

Berikut saya kongsikan juga pengalaman seorang ibu yang mengalami masalah susu semakin merudum dan bayi menyusu terlalu lama. Tetapi setelah mengamalkan supplement Shaklee, bukan sahaja dapat membantu tingkatkan kualiti dan kuantiti susu badan beliau, malah banyak lagi manfaat yang beliau dapat.


 "Assalamualaikum, Saya mula menggunakan Set Menyusu Shaklee sejak Julai 2013. Waktu itu saya menyusukan bayi sepenuhnya sehingga berusia 9 bulan. Sewaktu anak pertama, saya cuma dapat menyusukan 4 bulan sahaja. Oleh itu apabila mengandung kali ke dua, saya berniat untuk menyusukan bayi sepenuhnya dan mula mencari info mengenai penyusuan. 

Pada mulanya saya ingatkan hanya mampu menyusukan bayi begitu sahaja dan tidak berniat untuk mengambil sebarang supplement. Masalah timbul bila susu mula kurang dan Maira menolak sepenuhnya susu formula. Kebiasaannya apabila pulang dari kerja, saya akan menyusukan bayi terlebih dahulu. Ini kerana Maira taknak menyusu lagi apabila petang melalui susu botol. . 

Bayangkan sebaik saja pulang dari rumah pengasuh,terpaksa menyusukan Maira lebih dari 2 jam. Adakalanya pukul 10 malam baru dapat mandi dan makan malam. Begitu juga di tengah-tengah malam, Maira terjaga dan akan menyusu sehingga pagi. 

Saya membuat order yang pertama pada seorang rakan iaitu Set Menyusu Bajet, Alfalfa dan ESP. Dalam masa yang sama, saya tetap pam susu seperti biasa kerana stok semakin berkurangan. . Pada minggu pertama saya amalkan set menyusu ini, saya tetap pam seperti biasa. Agak kecewa apabila susu yang dipam tidak begitu menggalakkan juga. Mungkin masih terlalu awal. Saya makan Alfalfa mengikut dos dan ESP 2 kali sehari. Masuk minggu kedua, Maira nampak kenyang bila menyusu. Tidak perlu lagi menyusu sehingga 2 jam seperti sebelum ini. Malah tidur malam juga lebih lena. . Alhamdulillah, syukur dan lega. 

Setelah hujung bulan, saya tambah Set Menyusu fullset seperti Vitalea, Vitamin C, Vitamin B dan Ostematrix dan terus daftar ahli untuk mendapat harga yang lebih murah. Saya juga rasa kurang penat dengan rutin kerja harian. Kebiasaannya saya keluar rumah pada pukul 7 pagi dan balik kerja pukul 6.30 ptg. Saya tinggal di rumah flat tingkat 5 yang tidak berlift. Mujur juga pengasuh anak berada di tingkat yang sama. Sebaik saja mengambil anak di rumah pengasuh, susukan Maira sehingga kenyang ataupun dia tertidur. Kemudian akan masak untuk makan malam. Waktu dulu juga menggunakan mesin basuh manual. 

Memang sejak amalkan Set Menyusu Shaklee ni memberikan satu tenaga yang saya rasa rugi pula hanya duduk tanpa membuat kerja rumah kerana tidak berasa penat. . Dalam 2-3 bulan kemudian ramai yang menegur kulit wajah semakin berseri. Ya, muka saya memang kusam sebelum ini tetapi saya jarang mengambil berat mengenai maslah kulit wajah kerana sibuk menguruskan urusan seharian. Tak sempat nak belek-belek muka. Rupa-rupanya Set Menyusu Shaklee ini bertindak dengan memberikan pelbagai kebaikan kesihatan dan kecantikan juga. Kerana apabila tubuh cukup vitamin, kulit juga akan cantik. Semakin berseri. 

Apa lagi Shaklee Effect pada saya yer? Selepas 3 bulan mengamalkan Shaklee, period kembali stabil. Sebelum ni memang sudah lama tak period. Dan tidak lama kemudian rupa-rupanya saya mengandung lagi tanpa saya sedari. Ini membuatkan saya cukup kagum apabila langsung tidak mengalami alahan malah saya tidak sedar sehingga perut mula nampak besar. 

Saya begitu teruja kerana pengalaman mengandung sebelum ini, alahan teruk sehingga hampir bersalin. Jadi saya sebenarnya tidak menjangka akan mengandung kerana ingatkan masalah hormon yang membuatkan period tidak datang semula. Dengan kandungan yang ke 3 ini juga berbeza kerana tidak mengalami banyak masalah. Malah boleh lagi mendukung anak ke 2 untuk naik tangga sehingga ke tingkat 5. Malah lebih bertenaga berbanding tidak mengandung. 

Saya terus mengamalkan Set Vitamin Lengkap Shaklee sehingga mengandung kali yang ke 4 ini. Sedar tak sedar sudah masuk 4 tahun saya mengamalkan Produk Shaklee dan sangat berpuas hati!"

Apa sebenarnya Set Menyusu Shaklee dan betul ke boleh membantu banyakkan susu badan?

Ramai ibu-ibu menyusu yang mengamalkan supplement Shaklee untuk memabantu menjayakan penyusuan bayi mereka. Untuk info lanjut, tips dan perkongsian pengalaman hebat ibu-ibu menyusu, anda boleh klik >> Cara Tambah Susu Badan

Bagaiamana nak dapatkan Set Menyusu Shaklee

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sunday, 19 March 2017

Sakit Tumit Hingga Tak Boleh Berjalan? Apa Rawatan Terbaik Untuk Sembuh


Baru-baru ini saya dihubungi oleh seorang customer yang bertanyakan tentang supplements yang sesuai untuk membantu masalah sakit tumit beliau.

Sakit tumit ni, bukan boleh dibuat main-main atau dipandang remeh. Memang sakit sangat bila nak berjalan. Sakit ni akan bermula terutamanya sewaktu bangun tidur pagi atau sewaktu berdiri terlalu lama.

Kalau dibiarkan, akan menjadi bertambah kronik sampai tak boleh berjalan, terpaksa merangkak bila nak bergerak. Allah, seksa kan.

Sakit tumit ni dikenali sebagai penyakit Plantar Fascitis (PF) dalam istilah perubatan.


Apa Itu Plantar Fascitis ?

Ianya adalah keradangan (inflammation) pada Plantar Fascia (lapisan pelidung keras) pada tapak kaki, yang menyambungkan tulang tumit (heel bone) kepada jari kaki.

Punca Terjadinya Plantar Fascitis

Plantar fascia bertindak sebagai 'shock absorber' kaki. Bila terlalu kuat daya yang berulang-ulang (repetitive forces) pada bahagian kaki, ini akan menyebabkan fascia koyak, seterusnya bengkak dan radang.

Antara faktor-faktor penyumbang:
  • Aktiviti fizikal berlebihan seperti ahli sukan, pelari jarak jauh dan 'joggers'
  • Arthritis - penyakit sendi tertentu menyebabkan keradangan pada tendon kaki seterusnya menyebabkan plantar fasciitis 
  • Diabetes
  • Faktor mekanikal kaki seperti orang yang 'flat-footed' atau cara berjalan yang salah
  • Pemakaian kasut yang salah, kasut 'high heels', bertapak nipis atau terlampau longgar yang tidak menyokong keselesaan kaki. 
  • Berlebihan berat badan 
Bagaimana Untuk Mengetahui Anda Terkena Plantar Fascitis

Doktor akan memeriksa secara rapi untuk 'confirm' diagnosis dan mengenalpasti punca sakit tumit pada pesakit. Kebiasaannya X-ray kaki akan dibuat dan biasanya ada 'spur' (tulang tajam) pada tumit.

Rawatan Untuk Sembuhkan Sakit Tumit / Plantar Fascitis

Ubat penahan sakit biasanya diberikan untuk kelegaan yang cepat. Biasanya pesakit juga disyorkan supaya berusaha meurunkan berat badan (bagi yg overweight), melebihkan pengambilan sayur dan buahan (sebagai antioxidants).

Suntikan steroid terus di bahagian sakit adalah salah satu kaedah rawatan yang dilakukan. Cara ini berkesan untuk hilangkan kesakitan namun tidak berkekalan.

Kedua-dua cara di atas adalah hanya untuk mengatasi rasa sakit bukannya rawatan berkekalan.

Namun, sekiranya kedua-dua cara ini masih tidak berkesan, langkah terakhir adalah menjalani pembedahan.

Apa yang saya nak kongsikan di sini adalah, cara terbaik untuk membantu masalah sakit tumit anda tanpa perlu bergantung kepada ubat, steroid atau pembedahan.

Caranya adalah dengan mengamalkan supplement semulajadi Shaklee. Cara yang selamat, semulajadi dan berkesan.

Derita sakit tumit berakhir, tak perlu lagi bergantung kepada painkiller dan suntikan

Berikut saya kongsikan pengalaman Puan Nadia, bagaimana beliau telah mengalami masalah sakit tumit yang agak kronik, sangat sakit apabila berjalan. Beliau didiagnose mengalami masalah plantar fascitis. Tetapi kini beliau telah sembuh sepenuhnya, tak perlu bergantung kepada painkiller atau suntikan lagi.


"Nama saya Nadia Ezdanie Norazman, berumur 35 tahun dan saya adalah suri rumah sepenuh masa. Saya telah dikurniakan 2 orang cahaya mata. 

Pada 23 November 2015 saya di diagnosis dengan “PLANTAR FASCITIS” atau bahasa senangnya sakit tumit. Sakit yang saya alami ini adalah sakit yang teramat sangat sampai takut untuk saya untuk memulakan langkah. Kesakitan terlampau terutama di awal pagi. 

Kronologi kes saya ini bermula dari kepulangan saya dari melancong. Pada mulanya saya ingatkan kaki saya sakit setelah penat berjalan masa melancong, mana tidaknya masa melancong tu semua tempat di jelajahi dari gunung sampailah ke lautan. 

Seharian berehat di rumah, tumit saya masih sakit dan akhirnya pergi berjumpa doktor. Doktor memberikan “PAINKILLER”. Selepas makan ubat tersebut kesakitan saya terubat. Dari peristiwa tersebut sakit tumit akan on off on off. 

Kesakitan yang teruk saya alami sekali lagi semasa saya melancong lagi dan penderitaannya semakin perit sampai saya tidak boleh berjalan. Apa lagi terus ambil ubat tahan sakit tapi masa itu terasa rugi kerana seharian tidak dapat berjalan dan bershopping kerana saya kena berehat sahaja di bilik hotel. Sampai di Malaysia saya terus mendapatkan rawatan di Hospital. Setelah membuat beberapa ujian klinikal di hospital terutama X-ray doktor mengesahkan saya menghadapi “PLANTAR FASCITIS”.

Selepas di diagnos dengan penyakit tersebut bermula episod untuk merawat. Setiap kali sakit menjelma peneman setia adalah “PAINKILLER”. Pemilihan kasut juga penting bagi saya. Setiap kasut saya mesti mempunyai lapisan dalam (insole) yang lembut dan selesa. penggunaan kasut/selipar yang sesuai dan selesa ini melibatkan kos pembelian yang mahal, namun kasut yang sesuai mendatangkan kebaikan serta boleh menghindari dari menghidapi sakit tumit ini. Selain daripada itu saya juga memerlukan suntikan pada bahagian tumit saya. 

Masa ini saya rasa sungguh menderita, tuhan hanya menarik satu nikmat dari saya tapi saya terasa cukup menderita. Kesakitan pada tumit ini amatlah menderita bagi orang yang mempunyai hobi melancong dan gemar melakukan aktiviti lasak. Selama beberapa bulan saya hanya bergantung dengan rawatan seperti saya sebutkan di atas. 

Pada bulan Desember 2016 terdetik di hati untuk mencuba produk Shaklee. Mulanya saya mengambil produk untuk mengurangkan berat badan dan saya berjaya dengan set tersebut. Dari situ saya add on OsteMatrix dan Sustained Release Vita-C Plus. Saya mula mengambil OsteMatrix 4 biji setiap malam dan Vit-C 1 biji sebelah pagi. Setelah sebulan mengambil OsteMatrix dan Vit-C tersebut kesakitan yang saya alami semakin berkurang dan akhirnya saya dapat tumit kaki saya yang dahulu. 

Alhamdulillah, 2 minggu yang lepas saya baru pulang dari melancong dan saya tidak lagi merasai kesakitan yang pernah saya alami. Saya tidak lagi bergantung pada PAINKILLER dan yang paling saya gembira saya dapat menggunakan segala jenis fashion kasut yang ada di pasaran. Pergerakan saya tidak terbatas lagi. 

Bertambah gembira lagi masalah SINUSITIS/RESDUNG saya juga dapat diubati dan kulit saya bertambah berseri-seri. . Pelaburan yang saya buat bersama Shaklee berbaloi kerana bila kita menggunakan produk Shaklee untuk 1 tujuan kita akan dapat banyak manfaat dari sudut lain jugak. Kesan Shaklee terhadap saya sangat awesome…

Saya dapat menurunkan berat badan saya dan dalam masa yang sama sakit tumit dan resdung saya dapat diatasi. Bak kata dari kawan saya, Sesungguhnya sakit itu MAHAL!!! PREVENTION IS BETTER THAN CURE."

Sekiranya anda atau keluarga anda juga mengalami masalah sakit tumit ni, saya syorkan ikhtiarlah dengan supplement semulajadi Shaklee ni. Sangat membantu untuk hilangkan masalah sakit tumit dan membantu anda untuk menjalani kehidupan dan melakukan aktiviti harian seperti biasa.

Untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi, boleh hubungi saya di Cik Jatt 013-4894037.
InsyaAllah saya akan memberi konsultasi terbaik untuk membantu anda berdasarkan pengalaman saya selama 4 tahun lebih bersama Shaklee.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit