Monday, 23 March 2015

Unplanned Trip To LIMA, Pulau Langkawi


Kakak i ni memang tau, suka sangat plan mengejut. Tiba-tiba je ajak pergi Pulau Langkawi, tengok LIMA.

Petang tu tengah jogging kat taman, tiba-tiba jer my sister tanya nak pergi Langkawi tak, tengok LIMA. Bab jalan-jalan ni, saya memang tak tolak la kan. Dah jadi work at home mother ni, anytime je boleh pergi mana-mana pun, tak payah nak apply cuti bagai. Lagipun, tengah school holiday kan last week.

So, esoknya tu, selepas Subuh, terus pergi jeti Kuala Kedah, beli tiket feri. Ingat nak beli tiket yang paling awal, pukul 7 lebih tu, sekali dah sold out pulak. Paling awal yang ada pun pukul 9.30 pagi. So, sementara nak tunggu feri, kitorang breakfast dulu kat kedai mamak area situ.

Kitorang pergi sehelai sepinggang je, sebab nak balik hari. Tengah breakfast tu, sembang-sembang, tetiba rasa macam nak tukar plan, nak overnight pulak kat Langkawi. Apa lagi, lepas breakfast tu, pecut balik rumah my mom sekejap angkut apa yang patut, then pecut balik ke feri. Ngam-ngam pukul 9.30 pagi sampai jeti. Nasib baik tak terlepas, kalau tak burn seratus lebih duit tiket. Katun betul. Hihi..

Sampai Pulau Langkawi pun, kitorang gamble je cari hotel. Ingat nak duduk resort dekat Pantai Cenang, tapi mimpila kan nak ada. Confirm la full time cuti sekolah ni. So, kitorang stay dekat hotel area Kuah je.

Jalan-jalan Langkawi kali ni, first time tak mandi pantai. Limited time kali ni. Jalan-jalan jer la sambil tengok LIMA and shopping coklat.

Jom jemput layan gambar sikit :)

 Kakak and Irfan dah ready nak naik feri dah ni

Dekat 2 jam duduk dalam feri. Agak lama juga la, tapi kalau tido tak rasa sangat :)

Sampai dah ke destinasi
Hmm... Kakak teropong jet ke rumput tu :)

Focus Irfan focus

Panaih sungguh time ni. Gigih juga nak tengok jet atas bukit

Day 2, breakfast dekat kedai makan kampung
Makan macam makan dekat rumah. Kakak makan kuih and homemade bun.
Irfan pula makan nasi lauk kari ikan tambah sampai 2 pinggan

Ok, jom masuk tengok apa ada kat dalam jom

Anak mama besar nanti nak jadi pilot kan :)

Selfie satu belakang helicopter ni

 With my beloved sister yang comey dan baik hati

 Irfan and kakak dah mula boring dah time ni :)

Kami dah nak naik feri balik dah

Irfan pose sebelum naik feri.
Geram sungguh pipi bulat anak mama ni

Balik jer dari Langkawi, apa lagi, terus memborong dekat Shaklee order customers.
Ada yang untuk pos, ada yang untuk COD..
Business di mana-mana aje, sambil bawa anak-anak makan angin, sambil ambik order customers.
Alhamdulillah :)

1 comment:

Fatin Mraz said...

lama dah tak ke langkawi..