Wednesday, 10 August 2011

Jom g pasar Ramadhan!

kalau bulan puasa ni, tak sahla kalau tak g pasar Ramadhan kan. nak makan apa, cakap ja, semua ada. pasar Ramadhan yang paling besar and paling dekat ngan rumah mak aku adalah yang dekat ngan stadium Darul Aman tu. sangat la besar, sampai tak larat nak pusing. pusing punya pusing, still tak tau nak beli apa. banyak sangat kut, sampai jadi rambang mata. 2nd round barula beli apa yang patut. macam biasa, murtabak ngan ayam percik, WAJIB:)

tu dia!! jom terjah. dari kejauhan, nampak macam tak ramai sangat orang. awal lagi kut

errrkkk.. tak jugak la. ramai gak umat manusia membeli belah

Qistina boring menunggu
ooooo... tunggu ni rupanya. tapi worth it, sebab murtabak ni sedap

okla, kakak makan pengat pisang dulula. lambat lagi tu (moto sapala kat tengah2 pasar Ramadhan nih)

terpaksala makan berdiri. kerusi tak dapat dikesan

terus ceria bila dapat makan:)

bertambah2 ceria. posing dulula sementara murtabak masak..

Note : bulan puasa nih, hari2 aku beli murtabak. setakat nih, tak jemu lagi. rasa macam tak lengkap pulak if takde murtabak

23 comments:

LYAfrina said...

waa..si kecik..sempat lg bposing kt bazaar ramadhan...

lya sepnjang ramadhan ni hmpir setiar hari k bazar..tp pusing punya pusing... alih2 bawak balik satu benda je..hari2 mesti kuih tpung pelita....

mmg sesak y amat...nk tgk2 pon ssh...

✿....rossa alina....✿ said...

nyam2..sape yg xske murtabak tu mmg rugi..saye pulak smpai hari ni xdpt2 lg makan murtabak..wuwuwuwu.. T_T

Maya Mayana said...

murah kat sana rm 2 je,patutlah smpai beratur tunggu... Selamat Berpuasa

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Klu p bazar ramadhan..semua pun nmpk sedap..rasa nk borong semua..tp bila dh berbuka..minum air sejuk pun dh kenyang.. ;)

Qhaifa Nur said...

thn ni kurang plak ni gi bazar ramadhan bukannya pa dh kena byk kali beli kuih masam la, nk basi la....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
lama giler x rasa susasana gini la
sedapnyer murtabak daging tue
ai baru homemade 2 hary lepas even x sesedap mcm selalu janji ada murtabak jadi la ngeeee

~ yus ~ said...

akak setakat ni belum singgah pasar ramadhan lagi.

Ada sekali je beli murtabak masa balik rumah emak hari tu yang di jual di depan econsave. Bukan PARAM lah, sbb dia satu2 je kat depan tu..:)

ainnoraini said...

ade sekali jer pergi nk carik cendol tapi tak ade..kecewa...
hari tu anak2 kak ain beli roti jon jer..

merahitujambu said...

tak pose eh.=p..comel jeee...geram

Cik Rose Cute said...

Waaaa...Dah lama tak pegi ke bazaar ramadhan...sejak anak dah tiga nie...sengsara...dengan orang ramai lagi...hihihi waktu bujang dulu seronok giler gi bazaar ramadhan hihihi

CIK JATT said...

lya suka tepung pelita ke. saya kadang2 ada beli gak, irfan suka. semalam pun beli gak, tapi macam nak basi lak yang semalam

CIK JATT said...

rossa tak pergi pasar ramadhan ker. bulan puasa ni je la nak makan murtabak kan, kalau bulan lain, tak pernah lak rasa nak makan

CIK JATT said...

kat sini rata2 2 ringgit jer maya. kat tempat maya lagi mahal ker.
selamat berpuasa to u and ur family too:)

CIK JATT said...

lilily. betul betul betul. time lapar, semua nampak sedap. pastu, bila berbuka, minum jer lebih:)

CIK JATT said...

qhaifa.
ye ker. tak baiknya buat kat orang macam tu. mesti jual kuih yang tak habis tu.

CIK JATT said...

lady ayu. hari2 try buat la, masuk setengah bulan. confirm dah pro:)

CIK JATT said...

kak yus hari2 dah masak macam2 juadah. lagi best:)

CIK JATT said...

kat sini pun saya tak pernah nampak ada orang jual cendol kak ain. tak banyak demand kut. cincau ada la

CIK JATT said...

merahitujambu (creatifla nickname)
tapi bila orang tanya, puasa tak, sentiasa jawab, puasaaaaa...kakak kan nak raya:)

CIK JATT said...

cik rose. tula, nak mengangkut anak kecik g pasar Ramadhan ni, pk berpuluh kali gak kan. saya pun g time balik kampung jer, sebab ada banyak babysitter:)

GreenJade said...

btol sis..murtabak le yg plg susah nk jemu..saye pong...

Marina said...

selamat berpuasa!
salam perkenalan...marina bace kat sini

www.marinafazli.blogspot.com

Mama Likha said...

oh ~~~! kite pulak suka beli roti john ! hihi...