Thursday, 11 August 2011

Make up Review : Beli Make-up online - NYX Round Lipstick

nak dekat raya nih, kita citer bab mekap sikitla:)

korang pernah beli barang make-up online tak? aku baru try beli sekali, sebab brand ni dari US and ada jual online jer. baca review macam best, semua cakap murah tapi cantik, especially lipstick dia.

so aku pun usya la kat Lowyat, memang banyak orang jual brand ni kat situ. ada yang ready stock, ada yang pre-order. pilih jer. harga pun lebih kurang. so, memandangkan aku ni jenis yang tak boleh sabar sikit, aku carik yang ready stock la. if amik yang pre-order, rasanya dalam 2 to 3 weeks kut baru boleh dapat. tak sanggup mak nak tunggu.

aku beli tak banyak pun. 2 lipscticks and 1 lipg loss, only for RM 27!!! murah giler hokeyy. mana nak dapat beb. cerita punya panjang, tak cakap pun brand apa:) aku beli NYX. rasanya ramai yang tau kut pasal brand nih. berlambak dalam internet review pasal make-up nih, especially on lipsticks.

ni la yang aku beli...

2 NYX Round Lipstick - Tea Rose & Strawberry Milk -
1 NYX Round Lip Gloss - Sorbet -

komen aku, saaaaaangat suka the texture. the lipstick is very smooth and moisturizing. tak boleh la nak compare dengan brand yang mahal2 tuh, tapi aku rasa it's worth to buy.

The Tea Rose Lipstick punya colour sangat cantik, it's a very pretty cool rose colour. suka giler pakai nih. lips aku nampak full bila pakai ni. hahaha

colour lipstick tu nampak tak clear sangat. just aku nak tunjuk yang colour dia still cantik, even after lebih kurang 4 hours aku pakai. not bad la. tapi aku tak makan apa2 lagi, so tak kacau lagi lipstick tu:)
The Strawberry Milk Lipstick pulak, colour dia macam milky pink. aku rasa macam nak bagi kat orang jer yang nih. sebab berapa banyak kali aku try pun, the result still macam tu jugak, which is sangat huduh on me. pale giler, macam orang sakit. tak suka. menyesal amik this colour. oleh itu, aku takde gambar untuk nih. ngeri. huhuhu...

last but not least, the Sorbet Lip Gloss. bila aku pakai ni, nampak macam tak pakai apa2. just nampak glossy and glitter sikit. tapi, takde hal. sebab aku pakai ni pun on top of lipstick. the texture is very nice. tak melekit.

will definitely repurchase! Tea Rose for sure, and maybe nak try colour lain pulak

20 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nice color sesuai ngan kulit uols yg kulit itew.....murah ekkk

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik kaler dia..nmpk natural..

...sWeeT uMi... said...

nice color tu..natural aje, sesuai ngan cik jatt (^_^)

Noriz sini... said...

owh, 1st time dgr...

murah dan cantik kan...best nyeee

kat Jb ni mesti susah sket nak jumpa...huhu

Qhaifa Nur said...

Lowyat ye..lama x gi sanun
murahnya & nice pink colour gitu...

ainnoraini said...

sesuai sangat..cantik..

pernah jugak beli secara online...

PinKy MoMMa said...

kalau lipstik yang ku suka stage sebab lasting and kaler dia sgt best..tapi kalau nyx ni suka dia nyer jumbo eyeshadow pencil...

perghhhhh mudah nak apply dan cantik kaler nya :)

CIK JATT said...

kulit yang kulit? apa tu ayu..hehe
murah kan. worth to buy

CIK JATT said...

lily. dalam gambar nampak natural. tapi in reality, lagi terang colour dia actually. cantik:)

CIK JATT said...

thanks sweet umi:) baca banyak giler review sebelum beli nih. seb baik sesuai

CIK JATT said...

boleh beli online noriz. kat lowyat ada ramai jual

CIK JATT said...

qhaifa. masuk lowyat ni, tak sah tak beli barang kan. tergoda betul.
memang murah lipstick ni. tu yang beli tuh

CIK JATT said...

thanks kak ain. senang kan beli online nih, nak jalan lama2 ngan anak2 kecik ni susah sikit.

CIK JATT said...

best eh jumbo eyeshadow tu pinky momma. saya ni bab2 eyeshadow ni, memang susah nak pakai. bukan apa, tak reti pakai, confirm hudus.hehehe

zOeY zAu YaH said...

tingin gak nk carik brand nih tp kt sini ssh lah nk jumpa huhu..cantik kaler..sesuai dgn akak..

Lizzie Yasmin said...

kalau brg make up., tak pernah plak cuba beli online.. Lagi puas hati beli terus, sbb takut elergi pada kulit..

Atiqah Wadiah said...

hehe~tanx sudi share info menarik nih...bley lar melaram pepagi rayer..hehe ^^

Runescape Gold said...

This is so cool! Excited to see you starting to do stuff like this.I'm still just a hack, of course, but I learn so much when I get the chance to tag along when you're shooting. Plus with your knowledge of photographing Viet Nam, this should be an amazing trip for people.

Fashion Shopping Online said...

Lawyat Kat level brape?

Fashion Shopping Online said...

Lawyat Kat level brape?