Monday, 15 August 2011

BoboiBoy vs Upin Ipin

patutnya aku hari ni nak citer pasal last weekend, tapi tak upload gambo lagi, so citer pasal lain la dulu.

anak korang or korang sendiri la, suka tak tengok katun BoboiBoy. Irfan dengan Qistina sekarang hari2 nak tengok BoboiBoy. dalam keta tengok, kat rumah memanjang nak tengok, sebelum tidur tengok, bangun tidur tengok. pendek kata BoboiBoy sentiasa.

Irfan siap boleh hafal ikut nyanyi sekali. tapi part BoboiBoy je yang mama paham. yang lain2 tu, dia sendiri je la yang paham:)
sampaikan ada satu malam tu, tengah2 tido nangis2 panggil BoboiBoy.  rasanya dia mimpi kut. terpaksala mama on laptop kasi tengok BoBoiBoy. tengah2 malam nyanyi lagu BoboiBoy, pehtu tido balik:) esoknya, mama yang pening kepala tak cukup tido. huhuhu

best ke. aku tengok macam biasa jer, tapi bagi budak2 best la kut. budak2 kan, katun semuanya best.
yang aku ingat, tagline dia, TERBAIK!! pastu ada la dia lawan sambil terbang guna keris apa ntah nama dia.

tengok, tengok juga yer Irfan, jangan sampai terbang terjun sana sini macam BoBoiBoy sudah la. kusss semangat mama.


dulu Upin Upin. sama kuat gak penangannya. tapi dah ada BoboiBoy ni, Upin Upin pun dah dianaktirikan dah. aku lagi suka tengok Upin Ipin. ada banyak pengajaran terselit kat situ. kalau BoboiBoy, hmmmmm… boleh belajar terbang je la kut:)

16 comments:

Anisa Hang Tuah said...

tp saya suka upin ipin lg..

(:

mamaNoriz said...

haha, melampau sampai terbawak mimpi ek!

manalah tahu nanti ada buat audition suara utk watak kartun, leh arr irfan try..hihihi

e.l.i.z.@ said...

aiyaa tak penah tgk lagi tuh..gaya kartun tu mcm upin ipin je.mesti penerbit org sama hihi..channel mana kartun ni?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tataw nk comment sebab baru taw ader cartoon baru boboiBoy ngeee...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

klu Qis mmg minat dgn upin ipin tu..
stiap kali nangis..bg tgk dia citer upin ipin tu..terus diam..hehe..budak2kan mmg suka tgk citer kartunkan.. ;)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alya suke gak cite ni..
pyh mommie nk ajak mandi time ni, haissshhh.. ;-p

CIK JATT said...

anisa. sis pun lagi suka upin ipin.

CIK JATT said...

tula pasal mamanoriz. sampai mimpi tuh.
jadi suara katun. menarik gak nih. kadang2 terpk gak camnela budak2 tu dapat peluang jadik suara katun tu eh.

CIK JATT said...

tak sure la pulak eliza. BoboiBoy ni kat TV3

CIK JATT said...

dah advance dah sekarang ayu, boboiboy pulak sekarang.
if kat sana, mesti layan anime je kan. i time studu dulu memang tengok anime jela kejanya

CIK JATT said...

dulu pun Irfan ngan Qistina layan upin ipin. baru2 ni jer terjebak dengan boboiboy pulak:)

CIK JATT said...

leily. hehehe.. samala tu.

Effa said...

Salam Cik Jatt. kunjung balas seri paduka ni! :)hhehe...

nana pun suka tgk. tapi kalau kebetulan tukar channel tu dia mmg tgk. sbb cousin dia hard fans boboiboy. nana sekarang tgk suka tgk Jack and the pirate .. yg kt chanel disney. alah selalu terpacak d iklan nuffnnang.. hehehe

syuE said...

upin ipin lg tebaik kowt :D


thanx vsit my blog :)

syuE said...

http://syue1802.blogspot.com/2011/08/follower-ke-600.html

anda follower ke-600.. thanx ya :))

Peter said...

Very effective piece of writing, thanks for your post.
online birth announcement | dallas zoo coupons 2011 | dermatologist dallas