Friday, 15 March 2013

Cara Minum ESP Shaklee dengan Betul dan Berkesan


Siapa yang dah cuba ESP Shaklee, sila angkat tangan. Siapa yang dah cuba tu, mesti dah tangkap cintan kan:)

Kepada sesiapa yang belum cuba lagi, inilah masanya anda mencuba ESP yang sangat BEST ni, product yang sentiasa ON DEMAND dan BEST SELLER.

Khasiat dan Kebaikan ESP

Apa yang best sangat ESP ni yer. Jom kita tengok antara khasiat dan kebaikan yang membuatkan ramai orang jatuh cinta dengan ESP:)
  • ESP menjadikan kulit wajah cantik dan berseri serta awet muda
  • ESP membantu menghilangkan parut jerawat; parut terjadi akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru yang sihat bagi menggantikan sel mati
  • ESP memberikan tenaga, menjadikan badan sihat, cergas dan kurang letih
  • ESP membantu untuk kuruskan badan, cepat kenyang
  • ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu untuk ibu menyusu, sebagai milkbooster
  • ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • ESP menganjalkan dan mengembalikan kecantikan payudara anda
  • dan banyak lagi.....
Satu Canister ESP tahan selama 2 bulan lebih

Woww, best kan ESP ni.
Kalau yang baru mula nak mengenali ESP tu mesti tertanya-tanya kan, apa kebenda la ESP tu.
Boleh klik sini ok untuk segala maklumat mengenai ESP.

Antara Resepi ESP yang Boleh Anda Cuba

Salah satu soalan wajib yang customer akan tanya saya bila nak beli ESP adalah...

" Macam mana nak makan ESP ni kak? "

Biasanya, saya akan jawab  

" ESP ni dalam bentuk serbuk. Kena bancuh dengan air suam/jus/milo/horlicks/susu untuk minum "

Itu secara ringkasnya la. Secara detailnya, ok, meh saya nak cerita meh:)

1) ESP + Air Suam

This is my FAVOURITE !!
Saya memang jenis yang tak suka minum air manis. Saya suka minum air masak jer. Jadi, tak susah untuk saya telan ni. Saya sukakan keaslian rasa soya tu, SEDAP.

2) ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)

Saya pernah try dengan susu Dutch Lady perasa Strawberry. Fuhh, memang terbaik, lazat berkrim.

3) ESP + Milo

4) ESP + Twister Oren

5) ESP + Fresh Milk + kurma (kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend) 

6) ESP + Ribena 

7) ESP + Nesvita 3 in 1 

8) ESP + Susu Anmum 

9) ESP + campuran buah-buahan dan blend (boleh pilih buah kegemaran anda) 

10) ESP + Horlicks 

11) ESP + Nestle Bliss

12) ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP

Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda (1 atau 2 kali sehari)

Saya sendiri suka minum ESP pada awal-awal pagi sebelum pergi kerja, sebab awal-awal pagi lagi perut saya dah 'kriok' 'kriok' lapar. So, saya kena isi dulu perut sementara nak tunggu sarapan di office.

Untuk yang ingin kuruskan badan, boleh mengambil ESP di antara waktu makan utama supaya perut rasa kenyang:)  

Tips ESP
  • Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
  • Gunakan tumbler atau shaker untuk menggoncang bancuhan ESP untuk lebih mudah larut.Tapi kalau air suhu bilik tu, kacau guna sudu je pun boleh. Saya biasanya minum campur air masak je, jadi saya bancuh dalam mug je.
Kini dah tiba tika waktunya untuk anda mencuba ESP !!

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

30 comments:

Jenneper said...

Hai saudari, saya nak bertanya pasal pengambilan ESP ni hanya untuk wanita yang dah berkahwin ke??mcmana dengan yang belum berkahwin adakah sesuai untuk mengambil ESP ni??Thanks.

qema akmal said...

esp sesuai utk semua peringkat umur kecuali knak2..xkira lelaki ke pmpuan.da kawen ke belum..semua sesuai...dpt beri tenaga...kulit cantik...halus mulus...

qema akmal said...

esp sesuai utk semua peringkat umur kecuali knak2..xkira lelaki ke pmpuan.da kawen ke belum..semua sesuai...dpt beri tenaga...kulit cantik...halus mulus...

++ikhwan zayana++ said...

salam puan.

saya nak tanya, sukatan sudu tu pakai sudu besi biasa ke? atau macam sudu herbalife tu,
terima kasih.

farmiza ahmad daman huri said...

Alamakkkk...sy dah 3 hari mnom tp bncuh dgn air pnas+ nestum honey..serius xtau lgsg..thnx utk info ni...

farmiza ahmad daman huri said...

Alamakkkk...sy dah 3 hari mnom tp bncuh dgn air pnas+ nestum honey..serius xtau lgsg..thnx utk info ni...

Shamshikin Abdullah said...

Bp rm esp..saye blum cube lg..please inform me

Shamshikin Abdullah said...

Bp rm esp..saye blum cube lg..please inform me

Abid. A.Samad said...

ESP awwweome sangat.
Favourite saya & ramai wanita2 jelita seMalaya.

Jom dapatkan best price sempena Promo Mac 2014 yeah!!
buy 6 free 1 + free membership + cash bonus !!!

Contact me 0132229470 {Abid}
http://abidvita.blogspot.com/
COD: Gombak/Bt Caves/Shamelin Perkasa/Pandan Indah/Pandan Jaya/Pandan Perdana/Bangi
Postage Nationwide (;

Abid. A.Samad said...

ESP awwweome sangat.
Favourite saya & ramai wanita2 jelita seMalaya.

Jom dapatkan best price sempena Promo Mac 2014 yeah!!
buy 6 free 1 + free membership + cash bonus !!!

Contact me 0132229470 {Abid}
http://abidvita.blogspot.com/
COD: Gombak/Bt Caves/Shamelin Perkasa/Pandan Indah/Pandan Jaya/Pandan Perdana/Bangi
Postage Nationwide (;

Abid. A.Samad said...

ESP awwweome sangat.
Favourite saya & ramai wanita2 jelita seMalaya.

Jom dapatkan best price sempena Promo Mac 2014 yeah!!
buy 6 free 1 + free membership + cash bonus !!!
Contact me 0132229470 {Abid}
http://abidvita.blogspot.com/
COD: Gombak/Bt Caves/Shamelin Perkasa/Pandan Indah/Pandan Jaya/Pandan Perdana/Bangi
postage Nationwide (;

Eyla deq said...

Untuk yg ada darah tinggi kencing manis bole minom?

Eyla deq said...

Yg ada darah tinggi kencing manis bole minom?

Ashekyn Uthman said...

Salam sis, boleh bantu saya untuk beritahu macam mana cara yg betol untuk makan ESP Alfalfa & Lecithin..dah beli x tau cara makan

Iraa Shahiraa said...

Salam sis. Esp boleh minum time period tak?

athirah said...

seronoknya tgk blog awak..sgt informative..tq for sharing

Liza Jahari said...

thanks for sharing sis! saya pernah add on serbuk badam gak, on top of esp and milo..sedap! hehehe lepas ni boleh try your tips lak

Nor-Ana mohd said...

tgk je sedapppp doh,kalu betul2 depan mata dok au la..hihi

Nor Aziah binti Sadri said...

esp MEMANG best! super duper best!

Branz Denz said...

Shaklee ESP ni blh guna sbagai meal replacement jg ka?

a nn said...

Kenapa saya minum esp perut saya jadi buncit

ikaatikah Kamaruddin said...

Boleh ..

ikaatikah Kamaruddin said...

Yeke?berapa lama dh ambil esp?

ikaatikah Kamaruddin said...

Yeke..berapa lama dh ambil esp

ikaatikah Kamaruddin said...

Yeke..berapa lama dh ambil esp

ikaatikah Kamaruddin said...

Boleh ..

noonaash said...

Rasanya x pernah dengar lagi orang ambil esp jadi buncit..

sakura pui said...

Saye dah 5bulan minum esp ni selepas bangun tidur,dulu berat saye 44kg skunk dah turun ke 40.6kg.. So skunk saye tukar waktu pengambilan esp ni..saye ambik selepas makan tengahari bg berat badan naik semula.. Asal minum nak bg kulit puteh skali berat badan lak yg turun.hehe..apepon ianya berkesan pada saye so saye Sgt suke esp dan skunk saye telah tambah vita lea,alfalfa dan vitamin c

sakura pui said...

Saye dah 5bulan minum esp ni selepas bangun tidur,dulu berat saye 44kg skunk dah turun ke 40.6kg.. So skunk saye tukar waktu pengambilan esp ni..saye ambik selepas makan tengahari bg berat badan naik semula.. Asal minum nak bg kulit puteh skali berat badan lak yg turun.hehe..apepon ianya berkesan pada saye so saye Sgt suke esp dan skunk saye telah tambah vita lea,alfalfa dan vitamin c

Papaglamz - Food Stylo Founder said...

ESP mempunyai khasiat yang tersendiri...

Hot post - Telekung Reehans Pilihan Muslimah Ketika Solat