Thursday, 28 July 2011

Sepetang di Taman Tasik Darulaman

dah banyak kali aku lalu tasik ni, tapi tak pernah singgah pun. usya dari jauh jer. ada sekali tu, tak ingat la pulak bila, rasanya macam bulan lepas kut, aku balik rumah mak aku kat alor setar. petang2 tengah rilek2 boring tak buat apa, mak aku ajak g taman tasik ni, bawa si kecik dua orang tu jalan-jalan. aku ON jer. memang dah lama teringin pun:)

taman tasik ni dekat susur keluar Bandar Darulaman, Jitra. besar tempat nih. macam2 aktiviti boleh buat kat sini. boleh jogging, boleh naik bot kayuh, boleh naik keta buggy, boleh kayak, boleh memancing, boleh main paintball.

on the way nak g. tapi qistina tgh ngantuk sbb seharian tak tido, asyik main

kitorang pilih naik bot kayuh. kalau tak silap aku, sorang kena bayar RM 5, tapi charge ni untuk dua orang yang kayuh tu jer. if ada kanak2 ikut naik sekali, FOC. then korang kayuhla ikut suka hati kelililing tasik sampai lenguh kaki. tak kisahla bape lama pun, janji patah balik.

aku naik ngan mak aku, bawa qistina. kakak aku naik ngan hubby dia, bawak irfan. yang ruginya, camera aku ada kat kakak aku time naik tu. so takdela, gambar aku time dok kayuh bot kat tasik tu.

ok. meh kita pakai life jacket dulu..

peace!!! posing dulu, macam biasa:)

mak tok riang gumbira nak g exercise kaki

awatla sempit noo tangga nak turun nih..

sempat posing lagi tu. hehehe..

ready, get set, GOOOO!!!!

Irfan main bubble ngan pak long dia dulu, tunggu mama pusing satu tasik

tak boleh jadi nih. boringnya tunggu mama and kakak. irfan pun nak naik gakla ngan paklong

best gak tempat nih. sesuaila untuk family nak rilek2. next time boleh jalan2 lagi kat sini..... 

43 comments:

mizzkechique said...

kt mana tmpt ni.. mcm syiok je bw family..

ainnoraini said...

menarikkan..anak2 mmg suke tempat macam ni..nnpk hepi jer yg kecik tu ye...

kalau kak ain nak gi nak jauh sesangat...tapi kalau kesane boleh la singgah kot..

H.J said...

tempat santai2 dengan familiy..

BERT said...

wah melepak di tasik.. bess2

salam kenal juge ye

♥MAMASYAZA♥ said...

kalo nak jln2 sini singgah la umah akak, umah akak kat situ je

::NureeN:: said...

org alor star ka.. skrg ni duk kat na?? umah PIL nureen kat jitra.. klau blk sana slalu gak g tasik ni tp x pernah naik bot kayuh tue..

LYAfrina said...

BESTNYER..MSTI CUN SGT KAT TASIK NI KAN.. X PERNAH PON LG KE TASIK... WAA..MAK TOK SPORTING :-)

CIK JATT said...

mizzkechique
tasik ni kat jitra. bila g kedah, bolela singgah sini. memang syiok:)

CIK JATT said...

memang suka betul si kecik 2 orang tu kak ain. si kakak yang ngantuk pun terus jadi tak ngantuk:) datang utara, bolela singgah sini

CIK JATT said...

hj
yup. sangat2 sesuai rilek2 kat sini ngan family

CIK JATT said...

bert
haah. memang best! datangla

CIK JATT said...

mamasyaza
akak mesti selalu g tasik ni kan. pernah jogging tak kat situ. punya panjang trek dia. semput tgk:)
lengkali bolela singgah rumah akak makan2. hehehe. gile tak malu

CIK JATT said...

nureen
nanti balik rumah PIL, tryla naik sekali. best tau!
sekarang saya stay kat penang. tapi selalu jer balik as, sebab dekat:)

CIK JATT said...

lya
haah. cantik. banyak gak aktiviti bole buat kat sini. weekend selalu full.
mak tok sporting melayan cucu2:)

MrS. F!zA said...

wahh mak pon sporting tu join naik bot..syiok eh..kita tkut ar naik bot..

oshin-jamel said...

wahhh!!bestnye mengayuh+excersie kaki...hehehh!1sy polower nom 111..hehhehe!!chntek kan nom die!!!

PinKy MoMMa said...

comel la mak tok ni hehe :)
happy dia kan..

spend time wif pham memang sgt tenang!

zOeY zAu YaH said...

beriadah yee =)

CIK JATT said...

takut ker fiza. ok jer, try tgk. mana tau dah naik, terus hilang rasa takut. bot tu stable

CIK JATT said...

haah oshin. exercise kaki:)
thanks for following back!

CIK JATT said...

kerana cucu, mak tok ikutkan aje:)
if dgn family, sentiasa happy jer kan

CIK JATT said...

haah zoey. weekend je la masa yang ada:)

Cik Rose Cute said...

hihihi cam best jer Cik Jatt...tapi jauh sangat nak pegi...Alor Setar....

chekpid said...

waduh...rajinnya mengayuh. Lama tak buat xtvt kayuh2 ni...ha2. slamat berkenalan cik jatt...comey orangnya, tp dah ada anak 2 ha...kellasss hot mama!!

CIK JATT said...

bila2 cik rose datang utara, bolela singgah sini:)

CIK JATT said...

salam kenal checkpid!
jom2. exercise sekali sekala.
hot ke.hangit adala. hehehe
thanks singgah sini:)

deqlis said...

wah best nie..klu sampai sana nak gak naik hehe

Mama Gee said...

lama tak naik menatang tu...heheee

yuszma yaacob said...

hai sis..wah yus pun dah bertahun2 x pegi..yus asal jitra jee..dulu time baru2 siap tasik nii tiap petang g jogging tp bila dh pindah kt phg n berkwin xpenah sampai pun...rinduuu laa nk p tasik niii....

Atiqah Wadiah said...

syoknyerr nek paddle bot..dulu nek paddle bot kat putrajaya 30min jerk
:(

e.l.i.z.@ said...

murah ar rm5.pastu takde limit lak tu..byk ke bot tu? kot² la ada ramai menunggu turn hihi

Myra Jay said...

MJ pun penah sampai Taman Tasik nie, tp dah lama la dalam 4-5tahun lepas, siap kayuh2 jugak :)

CIK JATT said...

haah deqlis. salah satu tempat menarik yang boleh diterjah nih.

CIK JATT said...

apa lagi mamagee, ajakla cik abang mai sini naik menatang nih:)

CIK JATT said...

yus orang jitra ker. kira dah rasmi dulu dahla tempat ni. terkedu sekejap akak dgr yus jogging. terbayang-bayang trek dia yang panjang berjela tu. tak sanggup akak. hehehe

CIK JATT said...

atiqah. ada time limit ke kat putrajaya tu. tak best la macam tu ehhh.. mau tercabut kaki nak kayuh kejar masa:)

CIK JATT said...

banyak gak eliza. kira time kitorang g tu, tak payah tunggu turn la. tapi kalau hari2 lain, tak sure lak

CIK JATT said...

MJ. dah lama sangat tu. kena refresh balik nih

amiey lee said...

cik jattt kta dh lama tak naik benda tu..teringat zaman kecik2 dulu ayah selalu bawa..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh orang kedah rupanyer...geng la kiter *_____*...aloq staq tang mana?

CIK JATT said...

amiey. sekarang turn amiey la pulak bawa anak naik:)

CIK JATT said...

lady yu aloq staq area mana. saya kat area taman pknk. kat ngan masjid bukhary tu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh ai taman rakyat mergong :D