Tuesday, 19 July 2011

Don't judge the book by it's cover...

atau maksud tersiratnya, janganla kita menilai sesuatu tu dari luaran jer. tak kenal maka tak cinta, betul tak. contohnya, macam yang terjadi kat aku hari ni.

adala sorang colleouge aku nih, dulu dia kat plant lain. recently, tukar ke plant aku and kebetulan work station dia betul2 depan aku. dulu, time mula2 dia duduk situ, aku takdela borak ngan dia pun. setakat senyum-senyum kambing, hi hi bye bye macam tu jer. dia pun bukannya selalu ada kat tempat dia.

then, tiba2 aku kena wat satu project ni, and aku kena selalu deal ngan dia. kira kitorang kena wat sama2 la. so secara tak langsung, kitorang jadi cam kamceng pulak. pagi tadi kitorang borak2, dia cakapla kat aku

Her : u tau tak, i dulu macam takut sikit nak cakap dengan u, sebab u nampak jenis pendiam and bukan jenis cakap lepas

Aku : Ye ke. i nampak macam tu ke?

Her : Haah. nampak macam, hmm..camna nak cakap aaaa...

Aku : Nampak macam apa? Macam jenis yang ayu2, lemah lembut, sopan santun, kira wanita melayu terakhirla (walaupun mata sepet)...hehehe

Her : U cakap macam tu, i rasa nak muntah. nampak je la. Tapi, bila dah kenal, hahaha....

itula, biasala tu kan. tak kenal maka tak cinta. if dah kenal, memang boleh jadi satu kepala.
aku pun dulu cam takut sikit nak rapat ngan dia. sebab dia tu pangkat 'Manager', bukan setakat high level, tapi tengok pun jenis yang high class. best fren bos aku pulak tu. salah2 cakap, mampus aku. tapi bila dah kenal dia, tak sangka pula dia pun kepala gila-gila. kalau takde dia kat depan aku, sunyi pulak.

sure korang pun pernah ada experience macam ni kan....

4 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betullah kata orgkan..X kenal..maka x cinta... ;)

CIK JATT said...

lily. betul2. sekarang dah 'jatuh cinta dah':)

e.l.i.z.@ said...

hahah nk muntah pulak dia...betul la kan, ada jgk org kata muka keli ni sombong..tp ye la, takkan kita nk senyum memanjang..nak² pulak org tu jenis diam,takkan kita nk huhahuha sorg² hihih

CIK JATT said...

itula pasal. siap dengan action sekali dia buat.
rasanyakan, orang yang cun2 macam keli ni, memang nampak sombong kut. kalau tak nampak sombong pun, automaticaaly orang akan ingat sombong.hehe. tapi tak pun, kan kan