Tuesday, 12 July 2011

Satu pagi di dusun

sebelum aku start citer pasal dusun nih, aku nak umumkan kat sini, masalah follower aku dah settle. yeyyy!!actually not 100 5 la, cuma aku dah dapat alternative lain. if aku bukak blog kat Internet Explorer, memang sama jer la. button follower tu still takder. tapi bila aku try guna Firefox, ada pulak. hairan bin ajaib gak. aku pun takde penjelasan saintifik pasal nih, tapi yang pasti, lepas ni, aku guna Firefox jer la.

okla. jom kita citer pasal dusun pulak. weekend hari tu, aku bawa anak2 gi dusun mak sedara aku kat kampung. actually ni la first time diorang g dusun aka hutan, so dua2 sangatla excited. actually aku pun excited gak sebab nak g amik durian sebakul. jom layan gambar....

kakak dan adik asyik menonton 'real chicken'. selalu kat rumah mama tengok gambo dalam buku jer

bye bye chicken! Irfan nak p dusun dah ni

posing dulu okek! 

kita posing lagik. biar mak long g kait buah. hehehe

'mak long dah kait dah tu. kakak and irfan go pick up'

'Irfan kumpul kat sini. banyak dah ni mak long! tengok, kakak pun dah penat nih'

Irfan rasalah. mesti sedap nih:)

hasil kerahan tenaga dua orang budak kecik:)

dan ini.......durian2 nilah yang telah membuncitkan perutku sepanjang weekend sampai ke hari ni

16 comments:

mummy_ayu said...

bestnya gie dusun, makan buah2 fresh dr pokok...

MamaEma said...

yea..baru dapat follow blog ini..

bestnya ada dusun...sekarang musim buah kan...

Mama Gee said...

seronoknyaaa balik kpg....sedap le rambutan tu...durian mama tak makan..hehee

CIK JATT said...

mummy ayu
memang best. fresh and free. hehe

CIK JATT said...

mamaema
thanks for following:)
haah. musim buah sekarang. kena makan habis-habisan sebab dah nak masuk bolan puasa nih..

CIK JATT said...

mamagee
tak pernah try makan durin ker. sedapppp

LYAfrina said...

skarang musim buah kan..rmai blogger buat n3 ttg rambutan,...
msa kecik2 dulu slalu ikut arwah tok wan msuk dusun.rindunya time tu:-)

.:Mama Dhia:. said...

rambutan gule batu..
sedapnyer...

salam kenal..

bkn fasha sandha said...

ermm..bestnya byk buah...sy dh follow blog ni...jom follow blog sy pulak

yatt said...

wow best nyer durian tu... :-)

CIK JATT said...

lyafrina
haah. musim buah rambutan sekarang. best kan pergi dusun ni. tapi kena tahan nyamuk gigit la:)

CIK JATT said...

mama dhia
sedaaaapppp:)
salam kenal to u too!

CIK JATT said...

ms bkn fasha sandha
yang ni fasha apa nih. hehehe...nanti i follow u back k:) kat opis ni takleh nak view follower

CIK JATT said...

sangat best yatt! sampai sekarang terasa kesedapannya. hehehe

...sWeeT uMi... said...

wah sdap nye durian tu...yum yum...akak tak pernah g dusun, eh tipu pernah skali, pastu bile kena gigit ngan nyamuk terus tak nak kihkihkih...kulit sensitif ngan nyamuk kuikuiui

CIK JATT said...

hahaha. then u should go lagi. tu yang adventure tuh. hehe