Tuesday, 5 July 2011

Tip Kecantikan : Nak cantik dengan budget ciput?

ok. aku ada petua nak melicinkan and mencerahkan kulit dengan budget yang sangat minimum. tapi korang kena rajin sikit la nak guna cara ni, kena curik masa sikit. petua ni selalu gak aku amalkan time aku study dulu. dan hasilnya, sangatla memberangsangkan. tapi tu la, aku buat bila aku rajin jer la. so, kalau kulit aku nampak cam cun sikit tu (perasan giler), maknanya aku tgh rajin. tapi kalau dah naik macam2 tuh, paham2 jer la. hehehe...

ok, disebabkan aku nih tak kedekut ilmu, meh aku nak share kat sini. inilah rahsianya....



cute kan:) hahhhh, makan pon sodap nih. tapi aku tak suka sangat makan tomato nih walaupun aku tau banyak khasiat buah nih. aku guna ni untuk tepek kat muka. ambik tomato (aku biasa guna sebiji terus, giler tak sabar nak kulit cantik) campur sikit ngan susu tepung, lenyek2 tomato tu sambil mix ngan susu, peh tu tepek satu muka, then tunggu sampai kering. dah tu, bolehla basuh. lepas basuh tu, terus tgk cermin. confirm dah boleh notice the difference. lagi la kalau buat selalu. parut2 jerawat pun boleh fade. series, tak tipu. pengalaman sendiri nih.

tapi, sejak dah kawen nih, tak berkesempatan pulak aku nak buat benda tempek menempek nih. agak malas pulak rasanya. padahal bukannya susah pun. ingat weekend nih aku nak buatla aktiviti nih.

9 comments:

PinKy MoMMa said...

salam kenal cik jatt ;)
ur 1st follower! yayyyy...

pssstt memang bagus tomato pernah guna tapi kena rajin..so far sis guna vco je nak bagi kulit licin..cepat skit hehehe

eppy blogging ya!

sifu im said...

tomatoman..x shuke makan tomato..haha

CIK JATT said...

Pinky Momma

u know what, i pun makan VCO. so far, works on me too. tapi kadang2 terlupa makan. huhuhu..

Sifu im

tak suka jugak. tapi yang tomato yang kecik2 tu ok, sedap.
thanks yer sudi singgah sini. nanti i follow u back k:)

deqlis said...

salam kenai..singgah sini...:-)

deqlis suka mkn tomato..tp malass nk tepek2x...hehe:-)

eynda said...

Kalau makan aje tomato ok tak... :-)

CIK JATT said...

deqlis

thanks sudi singgah sini. makan lagik senangan kan, tepek2 ni leceh sikit

eynda

thanks sudi singgah sini. kalau makan, bukan setakat kulit muka jer cantik, satu badan kulit cantik. hehehe

...sWeeT uMi... said...

kihkihkih...ni geng2 Vco la ni...umi pun vco gak, tp br lagi...nnti nak try wat gak lah yg ni...(",)

CIK JATT said...

geng VCO ramai dah sekarang nih. murah dan berkesan. hehehe

Bryon said...

I found a great deal of effective info here!
cheap earrings | good mood | St. Albert real estate