Wednesday, 20 July 2011

Renew lesen ikut tarikh lahir...

kalau aku tanya sekarang, korang ingat tak bila nak kena renew driving license korang, confirm ramai yang teraba-raba handbag nak carik lesen korang, kan kan. aku rasa memang ramai pun tak ingat bila nak kena renew. alaaaa... date2 lain yang penting pun boleh lupa macam birthday awek/isteri, date mula2 declare as couple, date mula2 dating, date tunang, date korang kawen, inikan pulala tarikh nak renew lesen.
Pesanan penaja: To guys (if ada yang baca la), those dates yang disenaraikan kat atas penting okey, take note pleaseee...

pagi tadi aku terdengar kat HotFm time on the way nak g keja, JPJ ada buat proposal, pas ni tarikh tamat lesen akan ikut tarikh lahir. bijak gak idea nih. aku pun setujuuuu sesangat. senang nak ingat. kalau lupa jugak tau taula aku nak cakap apa.

if benda ni diorang implement, pas ni kurang la saman2 dari pak polis pasal lupa nak renew lesen. if kena gak, takkan la nak guna alasan 'saya lupala nak renew lesen tuan. tak perasan lesen dah mati'. baik cakap, 'ehhh, saya lupala bila birthday saya tuan'. hehehe

6 comments:

Anah said...

anah dah 3 bulan lesen mati baru nak perasan. last year pun sama..asyik lupa je. sesuka hati je ke sana sini xde lesen

CIK JATT said...

ekk..lama betul. seb baik tak kena tahan ngan pak polis:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bagus gak lah buat mcm ni kan..
selalu lupa jer bila lesen mati..asyik jer memandu..tp lesen dh mati.. :-)

rara pinkmafia said...

eh eh same lah entry kite kan.hehehe

CIK JATT said...

lily
haah. memang ramai pun lupa. selalu kena tgk balik bila lesen mati

CIK JATT said...

rara
hot issue nih:)