Friday, 19 August 2011

Warna tema dan fashion baju raya 2011

seingat akula, mostly baju raya aku colour pink. tak pun merah. sekali sekala jer la tukar kaler lain. boring kan. hehehe. dulu aku memang obsess ngan colour pink pun. semua nak pink. tu yang bila beli baju raya, mesti tangan ngan mata ni tuju pink jer.

fashion lak, kebanyakannya baju kurung, senang. adala kut sekali dua pakai baju kebaya. nak beli yang fashion2 sangat, nanti pakai time raya jer. pastu segan dah nak pakai. tak ke rugi namanya tu. no no no. tak baik membazir.

korang ingat tak entry nih, pasal gambo2 kenangan aku yang hilang tu. tiba2, aku teringat yang aku ada Fotopages. Alhamdulillah, adala jugak sikit2 gambo kat situ. so, bolela tengok balik gambo2 raya time anak dara dulu. eceh

2001 : Baju kurung colour biru
gambar ni kitorang guna hantar salam perantau kat paper. utusan tak silap aku. glamer gitu:) 

2002 : Baju kurung colour pink
suka baju ni. sampai sekarang pun aku still dok pakai lagi

2003 : Baju kebaya colour pink
suka baju ni. tapi tak boleh pakai dah. tak muat. huhuhu

2004 : Baju kebaya colour merah
pen merah pen biru, U marah I love U:)

2005 : Baju kurung brown colour
tudung pesen apala yang aku pakai ni. hehehe

start tahun 2006, dah raya kat mesia ngan family n cik abang tersayang:) tapi until last year, baju raya aku still pink or merah jer sebab nak match ngan baju cik abang yang colour merah tak tak tukar2 selama 5 tahun since 2006:) 

baju raya tahun 2011 ni, rasanya baju kurung jugak kut. colour, pink lagi ke. tunggu raya nanti taula:)
korang lak, tema apa tahun ni..

Note : Zaman dulu2 pakai tudung bawal jer, pastu mesti buat muncung tajam nak mamp supaya muka tak nampak bulat:)

29 comments:

missbby said...

sekarang pun kita still pakai tudung bawal tau..ada gak lah pakai tudung terkini tapi muka nampak bulat..tak sukaa..huhu

Anisa Hang Tuah said...

manisnya :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai suker pink jugak
buat since dah kawen ni try mcm2 color
last baju raya tahun 2008 warna hijau tua...lawa plak rona itew ngeeee

~ yus ~ said...

tahun ni baju kaler purple..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

zmn belajar dulu mmg popular tudung bawal..skrng ni mcm2 fesyen tudung dh ada..perempuan dgn pink mmg sukar dipisahkan.. ;)

...sWeeT uMi... said...

comei2 jek dia lam pic semua tu hehehe...manis jek...pompuan mmg sinonim ngan pink kan (^_^)

ajumohit said...

hehehhe kita serupa minat pink, tahun ni tema ijau lumut...setianya kamu pada pink ye hihihi

PinKy MoMMa said...

hahaha ye la..sama pulak kite ;)
kalau pakai tudung bawal mesti nak kasi muncung2..cover pipi hehhe..

tapi kamu kurus la..nak cover aper?
aih jeles!

Alin Marlini said...

Baju rayer Kak Alin tun ni Pink kaler...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

pink lg? hehe~ asalkan sis suke.. =)

Cik Eka said...

eka pon banyak baju kaler pink..kemungkinan besar tahun ni pink jugak..hahaha

CIK JATT said...

missbby. saya pun kadang2 pakai gak bawal sekarang. tapi dah more to shawl sekarang. sebab rasa muda bila pakai shawl:)

CIK JATT said...

thanks anisa. pakai baju kurung nampak sweet kan:)

CIK JATT said...

pompuan, pink aje:)
hijau tua tak pernah try lagi. tapi i pernah ada baju kurung warna hijau epal. nice

CIK JATT said...

kak yus. purple pun cantik. sweet kaler like pink

CIK JATT said...

haah lily. dulu ada gak shawl2 nih, tapi tak confident nak try. takut muka bulat. sekarang ni, bantai jer pakai:)

CIK JATT said...

thanks umi. pompuan=PINK:)

CIK JATT said...

aju. tu dah obsess namanya:)

CIK JATT said...

pinky momma kurus gak apa. i ni badan jer kurus, tapi pipi tembam

CIK JATT said...

kak alin. i like! mesti cantik

CIK JATT said...

khumaera. orang lain boring jer tengok. asyikla pink

CIK JATT said...

geng la eka. sis pun ada harapan this year pink jugak:)

Liza Razak said...

saya pon suka pink !! tibe2 teringat pulak zaman pakai tudung bawal dulu..hehe

ILA HonEyBuNNy said...

baju raya ila campur2...

semua kaler ada...ngeh3..

rindu lak zaman tudung bawal..ngeh3..

sifu im said...

wah..gmbr yg atas tu cm gmbr baju raya zman sudirman sudaa haha

CIK JATT said...

liza. zaman dulu2 kalau pakai lain dari bawal, mesti orang tengok pelik kan:)

CIK JATT said...

liza. zaman dulu2 kalau pakai lain dari bawal, mesti orang tengok pelik kan:)

CIK JATT said...

wahh ila. colourful. ceria gitu:)

CIK JATT said...

aisehh sifu im. tiba2 ku terasa tua. huhuhu