Friday, 5 August 2011

The secret revealed!

first of all, sorry yer korang tak dapat reply komen korang. tapi aku baca tau komen2 korang. blogwalking pun kurang sikit 2-3 hari ni, bulan puasa ni bz ckit:) weekend ni aku catch-up balik k.


 

curik masa sikit tulis entry ni:)
ni sambungan dari entry semalam, pasal nak buat magic tu. actually bukannya magic pun, it’s only a math trick.
if korang nak tau macam mana nak buat, klik kat entry ok.

meh kita sambung, macam mana korang nak tau 2 digit kat depan tu. macam ni…

if macam contoh kat entry ni, the result is

3    9    6

bila orang tu dah bagi tau number 6 tu, confirm korang boleh teka 2 digit kat depan tu, sebab

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kasi saspen sikit:)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
 *
*
*
*
*

the second digit is alllllwaaaayyyys 9, no matter what.
and no matter what, the total of 1st digit + 3rd digit is alwayyyyyysss equal to 9, so since the last digit is 6, then first digit tu 3 la kan. dah dapat kan:)

tak caya, meh aku tunjuk contoh lagi…

      5   8   2                                
-    2   8   5
      2   9    7

      9   8   1
-    1   8   9
      7   9    2

interesting tak. senang2 jer korang boleh teka 2 digit kat depan tu. try jangan tak try :)

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

rasa lama x singgah sini ngee...
arr dah try main best gak...

sifu im said...

leh jadi ahli magic terkenal ni..hoho

Cik Rose Cute said...

susah nak buat hihihi