Tuesday, 4 October 2011

Korang pakai makeup tak kat tempat kerja

semalam borak2 ngan member aku kat tempat kerja. dia kena attend satu dinner ni, sembang pasal makeup apa nak pakai, baju apa nak pakai. aku nak tolong makeup-kan memang tak dapatla kan, hancus nanti jadinya. tapi aku cakap kat dia, aku teringin sangat nak g class make-up, grooming semua tu. seronok tengok orang pandai makeup ni.

since aku study dulu, aku selalu berangan nak makeup cantik2, pakai cantik2 g tempat keja. gediknya! tapi bukannya nak over sangat, sikit2 jer macam pakai lipstick ngan eyeliner sikit. tapi kat kilang yang aku keja sekarang, kitorang di'haram'kan pakai makeup, walaupun secalit bedak, sebab nanti contaminated pulak product yang dikeluarkan tu.

workstation aku kat office luar production, kira aku bole lagila nak makeup. tapi, job nature aku ni perlukan aku selalu masuk production floor. if aku makeup pun, bila sampai tempat keja, kena tenyeh habis semua bila nak kena masuk dalam production floor. daripada aku menyusahkan diri sendiri dan membazirkan makeup aku tu, baik aku tak yah makeup langsung kan. so, tiap2 hari, aku just pakai compact powder ngan LipIce jer. actually tu pun takleh pakai bila nak masuk production area, tapi aku rasa macam pucat giler muka aku bila tak pakai 2 benda nih. macam orang sakit.

bagus gakla aku tak makeup g keja ni. save duit, lagi satu takdela nak kena sound ngan cik abang tiap2 pagi sebab lama dok 'conteng' muka.

on the way nak g kerja pagi tadi. serba PINK aku hari nih
ada cik jerawat la seketul kat sebelah kanan mulut aku tu, sebulan sekali punya jerawat. takpe2, pakai Night Cream F'iena Beauty cepat jer kecut nanti:)

26 comments:

Mama Gee said...

...pi opis pakai compax dgn lip ice juga...mudah je...
takde nk blusher2, eyeshadow kecuali ada apa2 special occasion je...

Tina Othman said...

tak mekap pun pergi kerja, selalu pakai uv protection je

sebab takut lambat hehe

~ yus ~ said...

akak lagilah tak bermakeup. Tempat kerja tak perlu kuar rumah pun....hihi

Pen Biru said...

pakai jugak..tapi seminimum mungkin jer..takdelah sampai berbulu mata pelsu pun..ahaks!!

Qhaifa Nur said...

mesti pakai kalau tidak macam rupa baru bangun tido..

simple je..

LYAfrina said...

x makeup pon..tp cantik sgt2..nmpak cun lg :-)

lya makeup simple je..mde2 y wajib jer... tp tang mata wajib pakai eyeliner..he2..

...sWeeT uMi... said...

umi kalu g keje pakai gak make up,yg biasa2 je liptisk, blusher ngan eyeliner hehehe...cik jatt tak make up pun dah lawa la, nature beauty tau (^__^)

missbby said...

tak berapa nak makeup la,,just compact dan lipstick jer..

mrsharis said...

jarang sgt bereye shadow bagai tp eyeliner harussss..:)

Reensyarinie said...

pki compact powder, eyeliner dan lip balm je..eyeliner mmg tak boleh tinggal sebab nt muka reen macam mayat hidup..pucat.hehe..cantik je cik jatt tak mekap..like!

CikPuan Fara said...

fara kalu g kje mesti pakai compact powder, eyeliner, blusher n lipstik.. kalu tak pucat je muka. eh cik jatt ni tak make up sgt pun cantik.. cm ank dara gitu :)

Hana Soffelia said...

Pakai bedak dan eyeliner je. Simple and cpt. ^_^

Kagumlah dgn muka Cik Jat, comel je walaupun xmekap.

mama tisya said...

tkla makeup sgt just bedak & lipstik je

cik fadh said...

ermm jd s/u mmg kene pakai make-up dan kene bergaye skit . kalo ade "hari malas tnpa make-up" ade je tegur nape muke pucat ? haihhh susahkan . heavennyer xperlu make-up..

Cik Rose Cute said...

Cik RRose dulu keja...memang make-up hihihi...tapi make-up tak lama....sampai Cik hubby tunggu berjam-jam....sapu bedak gan lip liner and lisptik jer....

farah izwani said...

saya seorang yang pemekap.
oh sangat tak seronok bila mekap diharamkan.
pasti saya akan behenti keje. haaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dulu masa keja simple makeup jer ai sempat buat ngeee.... lip-gloss tue penyeri sket ngeee

MrS. F!zA said...

hihihi kita gi keje wajib pakai foundation ngan bedak..tp kalo dh solat mmg dh tak re-make up dah..malas..haha

Lee-Yan-Naa said...

saya jenis ikut mood..kalo takde mood tu mau pakai compact powder pon susah hehehehe

kak ina kl said...

salam ziarah..akak jarang pakai make up..cuma tempek compact powder ajer

Fatin Mraz said...

best kan kalau x perlu mekap2 sgt,
cukup sekadar pakai lipstick, & eye shadow skit..

N i e Z a said...

tak pe..x makeup sgt pon org nyer mmg dah cantik..klu mekap ni mesti lg cun...hehhehe

e.l.i.z.@ said...

eli pkai foundation,lip-ice n eyeliner..eyeliner tu dh jd wajib plak skang sbb kalu x pakai, mmg siryes pucat giler

yan said...

muka akak alhamdullilah dari dulu lagi.tp lately ni muka ada problem pigmentation. But now bit ok..

Cik Eka said...

takleh mekap ye kak...

tapi akak tak pakai pon nampak cantik sebab akak cantik!!

hehehehehe

eka pakai mekap stiap hari nak g keje..duduk dekat opis berhadapan ngan org tu yg buat kena cntik je tu..huhu

Runescape Gold said...

Some people today earn a living through botting Runescape Gold! It really is supplying a job to many and a few extra bucks on the side for a lot of. Selling platinum is what Jagex actually don't like us all doing,nevertheless it is sensible if you ask me Buy Runescape Gold. There may be clearly an industry for folks wanting to acquire gold and there is surely a number of people right now willing to farmville farm it. It is my opinion that will as opposed to attempting to fight a hopeless war,Jagex ought to enter with this Cheap Runescape Gold. If they furnished a industry for gamers to buy and then sell on gold (which has been shifted derived from one of accounts to another by using the game program code) and also got even a 1% reduce for every industry after that they might create thus a good deal capital! It could be good for everybody too Buy RS Gold! Absolutely no a lot more scam inside the dark-colored market place pricing men and women his or her actual salary.