Monday, 24 October 2011

Masterchef Malaysia dah start! Masterchef kat rumah aku dah lama start dah...

Masterchef Malaysia dah start sabtu lepas kan. korang ada tengok tak. aku awal2 lagi memang dah plan nak tengok, tapi sekali Qistina and Irfan ajak masuk bilik. memang selalunya, time tu diorang nak golek2 lompat2 atas katil dah, time nak tidur dah. anak2 aku nih memang tido awal, paling lewat tido pun pukul 10.00 malam. dan selalunya bila anak2 tido, si mama ni pun terlelap sekali. memang melepas la nak tengok Masterchef Malaysia. sempat la tengok sikit.

sebelum ni asyik tengok yang omputih jer kan. kali ni kita tengok pulak orang Malaysia masak.tapi kan, aku paling kagum tengok Junior Masterchef Australia. series kagum tengok budak2 bawah 12 tahun boleh masak mengalahkan orang dewasa. macam manala diorang boleh terer sampai macam tu sekali. pegang pisau pun macam pro. seingat aku, aku kecik2 dulu, nak pegang pisau pun seram.
Qistina and Irfan pun sibuk nak jadik masterchef gak nih. layanla gambar2 chef kecik kat bawah ni. ni gambar kat rumah mak aku. kitchen besar sikit, seronokla diorang main. kalau kat rumah aku, lupakan jerla. maklumla, rumah tak besar mana pun, rumah apartment. main kat living room jer la:)

dah mula dah dengan preparation

jeng jeng!

seb baik Qistina and Irfan tak tau lagi kat mana mak tok simpan periuk belanga tu, kalau tak:)

sampai menonggeng-nonggeng Irfan tu

13 comments:

missbby said...

haha..jom kita didik diaorang jadik junior masterchef..hehe..

LYAfrina said...

wah..kemain lagi master chef ni...
menu ape arini??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yaya sama juga
ai pow ada small chef mcm uols jugak
adeh la ni youchien si sensei ajar masak etc so blk umah selalu mintak nk buat but ai x confident nak kasi ngeee

Tina Othman said...

wah, future master chef in the making, tu belum lg keluar kuali bagai tu

GreenJade said...

tu dia...abis sume skill terpendam chef keluar..siap menonggeng bagai hahaha

Qhaifa Nur said...

ni pon master chef juga, simpan balik sayang nanti mama nak masak tak jumpa...

MrS. F!zA said...

hahaha tudia..haru biru hbis..pakat duk main masak2..

Salina@IbuAqil said...

Amboi!! Siap merangkak2 si masterchef tu.. hik2! cari apa jatuh tuh?

Hana Soffelia said...

Hana pun tak sempat nak tengok master cheff tu sebab on da way to KL.

Eh, Cik Jat tak dpt tgk master cheff dlm tv pun xpe, lg best tgk master cheff dl rumah kan? hikhik

~ yus ~ said...

hahaha, kalau ada budak kecik di rumah memang mcm nilah jatt..:)

aleen aiden said...

amboih,barang2 penuh kat lantai dah mcm bini2ku gangster pon ade.kah3

Mama Gee said...

ini bukan masterchef...ni mastersepah...heheee

Runescape Gold said...

Everyone should know numerous ways of making platinum on RuneScape, nevertheless you can use typically a couple of variations in involving the abundant combined with the poor http://chenguang.allmyblog.com/17-love-thy-cityville-neighbor-and-spot-your-red-hearts.html
. The 1st could be the most obvious, that their selected method for generating platinum is more highly effective http://chenguang1990.dtiblog.com/blog-entry-13.html
. The second reason is maybe a lot less obvious, but it's virtually as important * their techniques aren't dull!

You should not anticipate to perform the exact same boring jobs frequently once more to create cash http://chenguang.blogreaction.net/lower-strain-levels-increase-expertise-with-stickman-games,304530
. You will have to excite your thoughts to hold oneself targeted along with occupied or you'll certainly not acquire what you need -- and this relates to pretty much every facet of existence http://chenguang1990.bleublog.lematin.ch/archive/2011/12/27/50542ceaa3f3dbe7f82217d6c554d8f9.html
, not merely RuneScape.