Monday, 31 October 2011

Makan Mee Sotong kat Padang Kota, Penang yang famous tuuuu.....

hari sabtu baru ni mak ngan kakak and abang ipar aku datang, saje rindu nak tengok cucu-cucu. diorang sampai tengah hari macam tu. kalau diorang datang, tak sahla kalau tak g jalan-jalan. kali ni, aku ajak mak aku g Padang Kota pulak, try makan mee sotong yang orang dok cakap sedap sangat tu. lagipun, bolela bawa Qistina and Irfan naik feri. duduk kat Penang saja, tapi tak pernah pun bawak lagi anak2 aku naik feri tu.

time naik feri tu, Qistina and Irfan tido. tapi Irfan terjaga, so aku bawakla kuar kereta ambik angin laut. punya excited dia sampai tak nak naik balik kereta.

on the way nak naik feri sebelum tido.
Qistina cakap Barbie pose macam ni

apa la yang mak long tunjuk tu yer Irfan

tenangnya tengok laut

sampai jer kat Padang Kota, hujan pulak, tapi seb baik rintik2 jer. actually aku pun tak tau kedai mana satu yang jual mee sotong sedap tu, main redah jer la. mula2 tu was2 gak, betul ker kedai tu, sebab nampak macam buruk jer. tapi tengok ramai jer orang dok makan kat situ, so aku pun macam confident sikit la. aku, kakak ngan mak aku order mee goreng, abang ipar aku pulak mee rebus. komen aku, takla sedap sangat, tapi aku tak minat mee, so pendapat aku tak boleh pakai. komen kakak ngan abang ipar aku, SEDAP! so, kira recommended la.

ni la mee sotong tu. sepinggan RM 4. kalau nak lebih sikit, RM 6. tapi series aku cakap, yang 4 ringgit tu pun banyak tak hingat

POYO

lepas makan2 tu, ingat nak jalan2 kat Padang Kota, tapi hujan. so, kitorang g beli jeruk jer la.
kat dalam tu, punyala banyak kedai jual jeruk. yang cina ada, melayu pun ada

dah habis beli jeruk tu, sangkut jammed kat town sampai sejam. sampai kat feri pun dah lewat. kali ni, Qistina tak tido. punya excited dia, tanya macam2. macam Irfan, sampai tak nak naik balik kereta. lain kali kita naik feri lagi yer sayang, dekat jer:)

Irfan bersuka ria kat dalam kereta yang stuck dalam jammed

RAINBOW!

'Mana fish mama? kakak tak nampak pun...'

Note : balik jer rumah, terus aku tanya cik abang betul tak mee sotong yang kitorang makan tu sambil describe kedai tu. seb baik cik abang cakap betul

12 comments:

Kakzakie said...

Mesti Irfan dgn kak Qistina happy sebab kali pertama naik feri.

Ikan dah larikan Qis sebab kena langgar feri:)

Cik Rose Cute said...

Wah!!! seronoknya naik feri....Bila nak naik feri jugak nie...

Anda Di tag

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2011/10/jom-main-tag2.html

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

rindunyer kat penangggggggggggggggg
lama x mkn kat padang kota just meluat biler sampai tokey2 citu suka mai reramai ajak p kedai depa...sampai tataw nk duduh mana ngeee

...sWeeT uMi... said...

mee sotong nmpk mengiurkan la cik jatt...best nye dpt jenjalan penang....

Tina Othman said...

hehe excited budak2 dapat naik feri ye, tekak lain2 kot tu yg berbeza rasa tu

Dalila Hamid said...

lama x jalan2 padang kota... teringin naik feri pun ada.. :)

Salina@IbuAqil said...

Cik Jatt!!! Terliur tgk Mee Sotong tu.. Nak cikit.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wow..sedapnye tgk mee sotong tu..terliur tgk.. ;)

aleen aiden said...

wah3..nampak berselera.hu3

da lame xdapat tengok pelangi!

Pen Biru said...

mak aih..menggoda btol mee goreng tu

e.l.i.z.@ said...

ooo jatt duk penang keeee...mmg penang ni byk jeruk ek? ada teacher SR p penang, dia belikan eli jeruk hihi

WOW Gold for Sale said...

I very happy to see blog.


http://gameofwow.com/
http://gamepartygogo.com/
http://2usogames.com/