Thursday, 1 December 2011

Tip Fashion : Pakai tudung/shawl fesyen Hana Tajima

sekarang ni macam2 style or fashion orang gayakan tudung kan, especially shawl la. antara yang paling hot dan tip top of course la style Hana Tajima. even my chinese friend pun cakap style tu cantik. terkujat aku bila tetiba dia tanya aku kenal tak Hana Tajima.

her : (dengan kelam kabut baru lepas balik dari canteen) ehhhh, do u know Hana Tajima. google please, search in You Tube ker...

me : why la u so kelam kabut ni. i know her. she's a fashion designer. how do u know her?

her : later i tell u. google first

and, ni la photo yang aku dapat after google


her : see see. u should wrap ur scarf like this. gojes la. ayoooo, yang u pakai now sangatla out (cess, kebetulan aku pakai tudung bawal jer time tu)

me : alaaa. lecehla everyday i nak wrap macam ni. come to work only maaaa. once again, how do u Hana Tajima?

her : just now i met this girl at canteen. the way she wrapped her scarf is really nice. so i've asked her where did she learn how to do that. then she said from You Tube. it's Hana Tajima style.

me : laaa. selamber jer u g tanya that girl macam tu

her : hehehe. seriously, u should wear like that. really nice la that style

actually aku pun suka gak style tudung Hana Tajima tu. tapi tak pernah lak aku try pakai macam tu. bukan apa, rasa macam tak practical untuk aku. kalau pakai macam tu, mesti nak kena control ayu jer kan, kalau tak, confirm tak sampai setengah jam dah serabut. aku prefer style yang kemas sikit. hari-hari aku g kerja, just pakai either tudung bawal or shawl. shawl pun aku pakai lilit kemas, takde fesyen2 derrr. senang nak buat kerja.

*plain me at work*
ni time rajin sikit, pakaila shawl. kalau tak, bawal jer la

17 comments:

LYAfrina said...

huhu..sgt2 admire dgn hana tajima.. sbb dia pereka fesyen kan?? dan memeluk islam..dah la kiut miut.. teringin nak pakai.. ada try pakai.. tp x menjadi..kna search tutorial btl2 kat u-tube

Hana Soffelia said...

Samalah. Hana pun suka pakai bawal je g keje. Kadang2 baru pakai shawl atau tdung ada awning tu. Tapi gaya tudung mcm Hana Tajima ni belum pernah try lg. Tkt jd lain je bila Hana Soffelia yang pakai. Hahaha

Kakzakie said...

Kakak memang tak kuasa nak pakai style Hana Tajima, tapi kalau anak-anak kakak memang suka betul.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiklah Hana Tajima ni..
tak pernah cuba macam dia pakai ni..
Tak pandai..^^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sama ngan ai menguji kesabaran nak pakai kain jenis satin tue...lincin asyik jena letak jarum sana sini....but hana tajima mmg lawa even dia belit mcm mak cik kg pun lawa sbb muka dah already lawa khen ngeee

So Shy Lady said...

haha t.smua org ssuai pkai style hana tajima tu.... btul, nk buat kj pun susah klau asyik kn kontrol ayu je, kan ;D

Salina@IbuAqil said...

Cantik btul HT ni.. Cik Jatt pun apa kurang nya.. ;)))))))

Mizz ErMa said...

hehehe..sama la kite..taem rajin jer belit2 shawl..kalo malas, sarung tudung xpress la jawabnye..nak sarung tudung bawal kang, kena gosok pulak..lg malas..hehehe

Yan said...

akak lagi lahh..arianni je..heee.sarung terus..

chekpid said...

kan...kalau setakat g kerja adalah sgt tidak rajin nk berfesyen bagai. pagi2 dh sibuk ngasuh anak. antar skolah sana sini, takut lewat. kalau boleh mmg capai tudung yg senang dipakai. yg tak payah gosok laaaaaaaaaaagi dialu2kan memakainya

Eri-chan said...

bawal dan shawl dah lama tak pakai..sarung tudung syria je. tahap dewa malasnya

Alin Marlini said...

kalau pakai cam hana tajima ke opis macam tak sesuai jek..kalau kuar jalan2 ok gi..

Lin said...

Teringin gak nak try..tapi banyak takut muka jadik bulat...dah lah jenis tak bermakeup kat office..lagi lah sekeh jadiknyer..

Pakai tudung sarung dengan awning tu jer...senang dan ringkas..hhe

budak penjara said...

hana tajima x de la cantik sngat kn..haha

Rtp Farra Arisha said...

hehe, you look nice! arisha pun belum pernah pakai shawl ala2 hana tajima.

Mama Gee said...

minat tgk...tp tak minat pakai...rs tak selesa je nnti asek nk tgk cermin..heheee

Cik Suheela said...

terus terang. kita serabut tgok budak perempuan pakai mcm hana tajima tu. mcm risau sgt, takut tdung dia tercabut kena tiup angin hahaha..ikhlas dr hati hihi