Friday, 30 December 2011

Aktiviti bermandi-manda di Pantai Merdeka

cuti Krismas lepas, kitorang tak plan pun nak g mana2, just balik rumah mak aku kat Alor Setar. pagi2 hari, macam biasa aktiviti aku, mak and kakak aku, g Pasar Tani, beli makanan untuk breakfast and apa yang patut untuk masak. sekali kakak aku cakap, lepas balik Pasar Tani, dia nak g Pantai Merdeka. Qistina and Irfan pun apa lagi, punyala excited nak ikut. balik jer Pasar Tani, aku tanya cik abang. cik abang pun on jer.

mak aku memula ingat nak masak siap2, bawak g makan kat sana. tapi abang ipar aku cakap better g awal pagi, kalau dah lewat nanti panas lak nak mandi. so, kitorang pun dengan tak mandinya (yang ni aku ngan anak2 aku jer, orang lain dah mandi), packed apa yang patut then bertolak g Pantai Merdeka dalam pukul 9.00 pagi macam tu.

actually, dah lama giler aku tak g situ. seingat aku last aku g, time sekolah dulu kut. dalam otak aku dok terbayang2 la keseronokan mandi-manda kat situ sambil main pasir. sekali bila sampai situ, ada macam sedikit frust la. persisiran pantai yang berpasir tu dah takde! diorang dah buat tambak. alahai, kurang best sikit la. tapi apa pun, tetap enjoy mandi-manda sambil melayan keletah Qistina and Irfan:)

 WELCOME to Pantai Merdeka!

ni la maksud aku tambak tu. dah takde pasir dah.
korang ada 2 pilihan cara nak mandi, samada terjun terus dalam pantai tu, ataupun turun guna tangga:)

ada playground lagi.
meriah betul kan. ramai orang sebab ada banyak group yang buat family day kat situ

kesian Qistina. merajuk sebab sebelah kasut tertinggal kat rumah mak tok.
terpaksa pinjam kasut Irfan sat

dah happy sebab dapat Hello Kitty

bertambah happy dapat berendam:)

 mak budak yang teringin giler nak terjun mandi bersama Irfan yang takut nak turun mandi

Irfan yang mula2 takutkan air sebab sejuk

lepas beberapa minit, dah mula syiok:)

sejuk giler wehhhh!

6 comments:

EnciK AxixOu said...

klat trenganu pown mmg dh kne wt cm 2 bnyk sngt pntai kne hakis

Huda said...

wah seronoknya..

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhhh!!!
Seronoknya bermandi2an.. ;D

Qaseh said...

seronoknya Mandi Manda

mizz shaa said...

sis...skrg pon stil mcm ny erk????

CIK JATT said...

haah. memang macam ni la. tak best sangat