Saturday, 31 December 2011

Keputusan Maharaja Lawak Mega (MLM) Akhir : OSBON muncul juara raih wang tunai RM 350,000

siapa tengok final Maharaja Lawak Mega malam tadi. aku tak tengok pun, takde Pakej Mustika. hari ni balik rumah mak aku nak tengok, sebab kakak aku ada langgan Pakej Mustika tu. sure ada ulangan punya kan. personally, aku paling suka Boboi and i was hoping for them to win. tapi nampaknya rezeki Osbon menang malam tadi. maybe semalam Osbon punya lawak lagi best kut...

Petikan dari Utusan Online


SHAH ALAM 31 Dis. - Kumpulan paling popular dalam Maharaja Lawak Mega (MLM), Osbon yang dianggotai oleh Os dan Abon menepati ramalan ramai apabila muncul juara sekali gus merangkul hadiah wang tunai RM350,000 pada final pertandingan itu di Stadium Melawati di sini malam tadi.

Mereka mengetepikan saingan terdekat iaitu kumpulan Boboi yang muncul naib juara dan membawa pulang hadiah wang tunai RM250,000 diikuti set meraih tempat ketiga dengan membawa pulang RM150,000.

Pada pertandingan peringkat separuh akhir di Johor Bahru, Johor pada 23 Disember lalu, Osbon dan Boboi mendahului semua peserta dengan masing-masing mendapat 72 markah diikuti Saehu (59), Syok (58) dan Pi Mai (49).

Sementara itu, kumpulan Syok menjadi pemenang keempat dengan meraih hadiah RM50,000 pada pertandingan yang disiarkan melalui saluran Astro Warna.

Pertandingan itu mengadili para pemenangnya menerusi 70 markah daripada para pengkritiknya manakala 30 markah lagi diperolehi menerusi undian khidmat pesanan ringkas (SMS) penonton di rumah.

Tiga pengkritik tetap MLM ialah Datuk Siti Nurhaliza, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan dan Zainal Abidin Hassan manakala pengkritik jemputan pada final pertandingan itu ialah pelakon Aaron Aziz.

Selain Osbon dan Boboi, MLM turut disaingi oleh dua lagi kumpulan iaitu SYOK yang dianggotai oleh Suhaimi, Ifa Raziah dan Arif Sudin dan Saehu (Eko, Bocil dan Vicha). - UTUSAN

2 comments:

Cik Rose Cute said...

Tahniah Osbon....

Anonymous said...

prefer Boboi, tp mmg sengit la dedua...osbon mmg bole tahan jgk.. harap dorang sume kekalkan grup osbon n boboi, mcm jozan,,, =D