Friday, 16 December 2011

Makeup Review : NEW Pixy Ultimate Makeup Cake vs OLD Pixy UV Whitening 2 Way Cake

aku tak sure since bila aku start pakai Pixy UV Whitening 2 Way Cake ni. tapi since the first day aku pakai, aku dah deeply in love dengan ini bedak. mula2 takut gak nak try, sebab kulit aku ni jenis yang mengada2 sikit. kang salah2 pakai kang, naikla segala mak nenek jerawat semua tu. seb baik bila try ok. bukan setakat ok, tapi SUPERB!

aku tau product ni sebab terbaca kat satu forum, ramai orang cakap best. so aku yang senang terpengaruh ni pun tergoda la nak try. banyak gak orang jual bedak ni online. tapi aku beli kat Watson jer.

last 2 weeks aku g Watson nak beli refill Pixy UV Whitening 2 Way Cake tu. sekali ternampak kat sebelah bedak tu, ada new version. aku pun tak sure la new version ker apa, tapi nama and colour kotak dia lain. ingredient pun ada lain sikit. yang baru tu nama dia Pixy Ultimate Makeup Cake. pk punya pk, aku pun angkat la yang baru tu. saja nak try.
Pixy UV Whitening 2 Way Cake
aku pakai Natural White


Pixy Ultimate Makeup Cake
aku beli Natural Buff, sebab tu jer yang ada jual kat situ

Pixy UV Whitening 2 Way Cake vs Pixy Ultimate Makeup Cake

- dua2 murah giler. Pixy UV Whitening 2 Way Cake RM 16, refill RM 10. Pixy Ultimate Makeup Cake RM 20+, refill RM 15 jer
- Pixy UV Whitening 2 Way Cake ada SPF 15, Pixy Ultimate Makeup Cake ada SPF 20
- dua2 sangat best! texture halus and ringan, tak rasa heavy bila apply
- kalau pakai span kering, jadi compact powder biasa. kalau pakai span basah, jadi mcm foundation. tapi aku tak pernah try pakai span basah, pakai span kering pun dah cantik:)
- tak perlu pakai concealer or foundation. pakai ni jer pun dah nampak flawless, glowing & fresh (yang ni F'iena BEAUTY paling banyak membantu:)
- tak bercapuk or macam pakai tepung gomak
- senang nak cuci. just guna air ngan pencuci muka jer
- paling penting tak menyebabkan jerawat or apa2 alahan lain, sebab kulit aku ni kan mengada2 sikit

Rating : 5 STARS. highly recommended!

first time pakai Pixy Ultimate Makeup Cake
ini hasil selepas beberapa minit pakai 

ini pulak selepas lebih kurang 4 jam. 
nampak makin glowing sebab bedak tu dah betul2 blend kat kulit

Note : Stok baru F'iena BEAUTY dah sampai. Alhamdulillah dah makin ramai yang mencuba product ni, dan yang paling penting semuanya puas hati. if nak order, contact cik jatt ok. jom cantik sempena tahun baru!

13 comments:

Kakzakie said...

Kalau kulit dah cantik pakai apa pun tetap cantik CJ...

.:Mama Dhia:. said...

pakai jename pixy jugak..mmg best..

Salina@IbuAqil said...

Cik JATT!!! Canteknya dier!!!!!! ;)

So Shy Lady said...

ye ke rmai kt best? akk nk cuba jg lah.thanx 4 d infos ;D

iffah imani said...

pakai yang pixy baru juga..adalah sebulan 2 dah pakai...suka licin jer..

Qaseh Qistina said...

boleh la beli ultimate lak..yg old version nak abis dah..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai pow sama la silap pakai product x kena ngan skin mmg menderita tumbuh sana sini but since kat jpn alahmdulliah oke...maybe makanan sama kot

sisdee said...

saya pki pixy dah lamaaaa mmg bbaloi..pun pki gak natural white :)
nk tukar ke lain cam tak best rasanyaa sbb dah le murah..pastu best dan ssuai lak ngan muka :)

i dah pnah pki ngan span lembab...tapi kena hati2 sbb klu tak rata mmg bcapuk sikit :)

zOeY zAu YaH said...

wahh yg terbaru..

Mama Gee said...

mesti nk cr kat watson esok!

miss EG said...

want some glow and flawless makeup? try this foundation SPONGE magic here!

visit here okeh :)

http://doubleyousmile.blogspot.com

Cik Tanpa Nama said...

saya pown baru nak try produk ni...thanks for info...btw, cute sgt blog ni..jatuh chenta..hehe

Chen MoMo said...

hi..banyak baca review yg best2 pasal pixy..tapi bedak pixy tak kena pulak dgn kulit saya..kulit saya yg jarang gila kua jerawat, terus membiak2 pulak..sedih sgt ='( .. skg dah stop pakai n tgh tunggu muka clean balik..