Thursday, 8 December 2011

Kejadian berdarah pada hari pertama di nursery

this week adalah first week aku hantar Qistina and Irfan balik ke nursery, setelah hampir sebulan diorang duduk dengan mak tok kesayangan kat Alor Setar. so, hari Isnin lepas, aku dikejutkan dengan phone call dari nusery dalam pukul 5 petang macam tu. aduhhh, apa pulak la kali ni. aku kalau tengok ada phone call dari nursery memang rasa takut nak angkat. berdebar2 betul time tu.

sekali cikgu cakap, Irfan jatuh kat nursery. terjatuh time tengah main lari2 ngan kawan2. lebam kat mulut. cikgu tu mintak maaf beriya. yer la kan, dahla first day hantar kan, sekali jadi macam tu pulak. aku nak salahkan cikgu tu tak boleh jugak. benda macam tu memang boleh jadi, even time aku tengah jaga pun boleh jadi jugak. budak2 time macam ni, memang tengah aktif. kadang2 tak sempat kita tengok, tup2 dah terpacak naik panjat merata. lari sana lari sini tu dah biasa sangat la.

actually ni pun bukan first time Irfan jatuh lebam kat mulut macam tu. selalu gak aku pesan, suruh hati2 jalan, main elok2 ngan kawan-kawan. pesan kat kakak Qistina jugak, tengok-tengokkan adik kat school. tapi, bila dah jumpa kawan2 tu, dah syok main tu, tak heran apa dah...

alahai anak mama.....

11 comments:

lieyalatif said...

alahai siannyer.....tu la kan...budak baru nak naik mmg mcm2 peelnyer...seb baik laa tak jadi ape2 yg serius....

irfan lain kali hati2 yeak sayang....

Mama Gee said...

budak2 tgk aktif sukar kita nk kawal...cikgu pun ramai lg budak2 nk ditengok2kan...Naseb baik tak seriuss je...

Kyra said...

ala kesiannya...
anak mama qis pon camtu gak..suka belari then jatuh mulut berdarah + lebam..
len kali hati2 yer irfan

maszmadi said...

adoiiiii sakitnyer... sian irfan...

@e_da said...

alahaiii lebam.. kesiannya moga cepat baik irfan

etiey.com said...

alahai siannya... betullah. sama juga saya pn setiap kali dpt call dari nursery mmg nak jatuh jantung rasanya... hmmmm

Salina@IbuAqil said...

Alahai!!! Betul lah dear.. Aqil 1st time mak school isnin lepas blk je ptg tu udah jln jengkut sebelah.. Macam2!!

Ihsan Arifin said...

muke tabah gile. Budak budak ni kalau darah darah ni tau nangis je. kite ni ha yang dok risau lebih. dorang bile main dgn kawan kawan tonggang terbalik hape pun tak ingat kah kah kah

Cik Rose Cute said...

kesiannnya....budak tengah lasak...okey jugak nursery telefon....tue....tak la..kita terkejut bila ambik masa pulang kerja nanti...

lacoste uk said...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

...sWeeT uMi... said...

anak laki mmg cam tu kan...mmg tak kan lepas dr luka ngan jatuh2 ni...sib baik tak teruk sgt...pasni mmg kena pesan byk kali ngan dia suh be more careful huhuhuhu