Monday, 1 August 2011

Cerita di pagi 1 Ramadhan..

pagi ni, mak aku ajak g Tesco, beli barang dapur nak buat stok bulan puasa. ok gak tu, bolela aku beli kurma, tak beli lagi nih nak bawa balik umah kat Penang. cik abang lak nak beli Milo 3 in 1 tu, buat minum time sahur.

tak ramai sangat orang kat Tesco hari ni. semua dah buat preparation awal kut, tak pun malas nak kuar sebab posa.

kakak naik bicycle baru dulu. irfan, ehhhh... irfan, takkan nak pakai shoes mama kut. adehhhh

sukanya dia dapat jalan2

kita bawa balik rumah kurma ni okey!

ish..... ish........ ish....... tak sampaila nak amik watermelon nih. tinggi sangatla

meh kakak tolong angkat meh. tak berat pun:)

tiba2 ternampak ini, apa lagi.... dua2 meronta2 nak naik. layan jer la

mama pulak sibuk posing. hehehe

Note : kejap lagi nak g amik bubur lambuk. sedap bubur lambuk masjid taman ni, dari kecik aku suka makan

12 comments:

Cik Syeeda Sobbihi said...

mak ngan anak cam kakak ngan adik je.. hee selamat berpuasa!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..comel jer dia nk angkat watermelon tu.. ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ni tesco kat mergong ek??
dekat jer ngan umah umi ai...just 5 minit jalan kami...umah weols taman depan tesco tue....lama bonar x gi situ...last masa cuti2 mesia bulan january lepas kot

Gieyana said...

best gak p Tesco nie kan..igt besok br nk p..

...sWeeT uMi... said...

suke nye dia leh dok lam troli tu hehehe...sama la ngan ank2 umi time shopping cenggini mmg letakkan diorg lam tu, senang heheheh...

CIK JATT said...

mak budak pun perangai macam budak2 lagi syeeda:)

CIK JATT said...

kuat gak anak dara nih lily. si kecik irfan pun mukan main nak try:)

CIK JATT said...

haah lady yu. dekatnya rumah ngan tesco. best2

sekarang ni ada satu lagi tesco baru bukak. tapi tak pernah g lagi. baru je last week buka

CIK JATT said...

haah gieyana. barang dahla banyak, price pun ok kan. tak payah g tempat lain, dah, semua ada kat situ

CIK JATT said...

tu la umi. kalau tak letak dalam trolley, jenuh nak lari kejar. dahla puasa ni:)

PinKy MoMMa said...

bubur lambuk memang terbaik kan yang :)
melelehhh~

rindu nk makan kg baru nyer..jauh pulak skrg ni di ganu huhu

Cik Rose Cute said...

Rindunya...nak makan bubur lambuk ganu...huhuhu