Thursday, 4 August 2011

Meh aku nak ajar satu magic!


aku ada satu trick nak ajar korang. sangat interesting trick ni, bolela main ngan family or kengkawan korang, sementara nak tunggu bukak puasa ker. nanti diorang pun impress tengok 'ketereran' korang. hehehe

trick ni senang jer, tapi korang kena explain betul2 la kat orang tu. tak bole bagi dia confius, sebab dia tak boleh buat silap. if dia silap, nanti tak jadi pulak. paling penting, korang yang buat trick tu jangan pulak confius, kalau tak, dalam orang tu nak impress ngan kita, tak pasal2 kena kutuk pulak nanti..

ok, meh kita start:

1) suruh orang tu tulis 3 number kat atas satu paper.
number tu mestila antara 1 hingga 9, and the first number mesti lebih besar dari the last number.

Contoh:
            7   4   3    YES 
            3   2   6     NO NO NO. tak boleh macam ni, first no. tu kan kena lagi besar dari last no. INGATT..
Rule : janganla korang g tengok paper tu pulak, ni kan magic.

2) suruh dia terbalikkan 3 number tu.
then tolak 3 number yang terbalik tu, dengan 3 number tadi.

Contoh:
           7   4   3
         - 3   4   7
           3    9   6
Rule : so, korang kenala carik orang yang tau basic math, takpun at least tau guna calculator. anak2 pun boleh:)

3) then, korang tanya dia, apa last digit yang dia dapat after dia minus tu.
orang tu akan jawab, 6.
so, as a magician, korang kena teka lagi 2 digit yang kat depan tu, which is 3 and 9.
Rule : bila nak teka tu, sekali lagi aku tekankan, janganla confius pulak ok. berlakon la sikit bagi nampak macam real. sebelum cakap lagi 2 number tu, creatipla sikit, menari ke, pejam mata ala2 bertafakur ker, ikut suka hati korang la...

ok. so....macam mana nak tau 2 number kat depan tu, next entry la aku reveal. panjang sangat dah ni. if korang nak try figure out pun boleh.......

13 comments:

~ yus ~ said...

lorrr, tak habis ajar!! macam mana nak buat magic ni...hehe

LuN@_aiDi said...
This comment has been removed by the author.
LuN@_aiDi said...

menarik! nanti leh cube neh^^ tak sabar tunggu next entri!^^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nk cuba buat nnt.. ;)

rara pinkmafia said...

kalau main ngan tunang rara mesti dye suh saye diam2 je.hehehe

Aleyn said...

Cett...bersemangat bebenor dah tadi ni....tak sabar nak tunggu magiknyer tuh

sifu im said...

magik x ganas..sihir lagi ganas haha

e.l.i.z.@ said...

aiyaaaa punye tekun nk belajar, sekali x abih ngajar lagi..xleh praktik lagi ar ni :P

Lee-Yan-Naa said...

da lama tak main angka2 ni..blur kejap ekeke

Cik Rose Cute said...

dah blurr dah....umur dah meningkat...

Adam said...

Well, I do not really suppose this may work.
day bed | free invitation maker | buy a condo

WOW Gold said...

I really enjoyed reading your blogs. Will visit this website again for sure.

Azka Sport Cars said...
This comment has been removed by the author.