Friday, 26 August 2011

Pesanan cik jatt sebelum balik beraya di kampung

aku rasa malam ni, lepas habis kerja, mesti ramai yang akan bertolak balik kampung kan. kalau tak malam ni pun, esok pagi2. macam kitorang, lepas habis kerja nanti, amik anak kat nursery, pastu terus cabut balik Alor Setar. semua barang dah siap packed dah kat dalam keta. penuh satu kereta, macam nak balik setahun. padahal seminggu jer:)

confirm, mesti jammed giler nanti, especially kat Penang Bridge. alamat berbuka kat dalam kereta la aku ngan cik abang nanti.

jadi, sebelum nak balik kampung tu, tak kira la, jauh ke dekat ke, ada beberapa benda la kita kena amik perhatian. ingatan untuk semua dan diri sendiri jugak nih..

1) penting nih, pastikan semua barang penting siap masuk dalam beg. paling penting, baju raya hokeyyy

2) pastikan rumah kita berkunci yer kawan-kawan semua. jangan excited sangat nak balik kampung, sampai rumah pun terlupa nak kunci:)


3) kasi check sikit sama itu kereta, supaya semua dalam keadaan baik. nak2 yang akan berjalan jauh tu kan


4) yang naik moto tu, pakai helmet dengan betul ok. jangan tiru aksi  di dalam gambar di bawah:)


selamat pulang ke kampung yer semua. bestnya raya kat kampung. berhati-hati di jalan raya k! kalau rasa letih, berhenti dulu kat RR, rilek2:)

'Anda Mampu Mengubahnya'

Note : tenkiu to model hero kecik Irfan:)

11 comments:

Anisa Hang Tuah said...

comelnye hero kecik pakai helmet terbalik

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat Balik Kampung..
Berhati2 di jalan Raya..
&Selamat hari Raya Aidilfitri..^_^

EnciK AxixOu said...

meh bhya neh pakai pempes je . Hehe

ainnoraini said...

selamat berhari raya..
semoga dipermudahkan segala2nye..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jatt tinggal kat penang ka? area mana? sebab in law ai pow org penang....dekat jer nasib baik jam x lama sgt ngeee

CIK JATT said...

tenkiu anisa. model tak berbayar:)

CIK JATT said...

thanks lily. selamat hari raya to u and ur family too!

CIK JATT said...

encik axixzou, takpe, kecik lagi. uncle jangan buat macam ni ok:)

CIK JATT said...

thanks kak ain. selamat hari raya to u and ur family too!

CIK JATT said...

ayu. i ngan hubby kerja area bayan lepas. tapi kitorang stay kat seberang. MIL u kat mana

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jelutong...kg dodol ngeee tahu x?