Wednesday, 24 August 2011

1st Day : Misi mencari baju raya untuk anak

weekend lepas, dua hari aku n cik abang bekerja keras mencari baju raya kat Qistina. mak aiii, susah nooo nak carik baju kurung budak-budak nih. lagi-lagi la nak carik yang match ngan colour tema nih kan, lagila pening mak nak carik. tapi tak boleh la nak beli kaler yang tak match, aku dah nekad nih nak bagi sedondon this year. baju Irfan dah beli dulu, so by hook or by crook, tetap kena follow masterpiece:)

misi hari pertama, hari Sabtu

si ayah n si mama bermalas-malasan nak kuar awal2, so ingat nak kuar petang sikit. sekali anak2 pulak tidur lambat. rule nak shopping kena ingat, jangan bawak anak shopping time tengah mengantuk.

so misi pun postponed, kuar lepas berbuka. kitorang g Giant Souq Al-Bukhary tu, sebab dekat ngan rumah mak aku. banyak gak bazar kat situ. tapi, sekali hujan pulak. dapatla pusing seround, tengok2 macam tu jer. cik abang suruh beli jer yang mana2, tapi aku macam biasa selagi tak jumpa yang betul2 puas hati, jangan harap aku nak beli:)

dah la tengah hujan time tu kan, macam mana nak concentrate shopping.
disebabkan aku nih memang pantang sikit kalau anak2 kena hujan, pastu nak berpayung bagai sambil dukung Irfan, baik lupakan jerla. so, misi dibatalkan.

malam2, Qistina mesti bersama Dolly kesayangan:)

Qistina tetap ceria walaupun belum dapat baju raya lagi. hmmm.. awat Irfan buat muka macam tu:)

malam ni kita balik dulu ok. esok kita sambung lagi misi kita, ok kakak!
PEACE

14 comments:

LYAfrina said...

msti byk shopping ni :-)

EnciK AxixOu said...

harap2 akak jmpe bju raye yg sedondon . Hek3

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kenapa x beli sepapan then hantar tailor buatkan...but now dah x sempat nak jahit kot...mmg susah nk cari baju raya kat kids yg below 4 yr

mamaNoriz said...

tak leh renggang dia dgn dolly ek... hihihi

bunbun said...

alahaaii tangguh sebab hujan pulak. harap2 jumpe lat ye ^___^

CIK JATT said...

lya, takla banyak sangat, tapi nak cari baju kurung gegirl ni susah betul

CIK JATT said...

encik axixou. dah jumda dah, tapi tak sedondon sangat. ala2 jer, kira bolela:)

CIK JATT said...

ayu. i suka beli ready made, malas nak carik tailor:)

CIK JATT said...

mamanoriz. haah, sampai dah lunyai dah

CIK JATT said...

bunbun, wait for my sencond day post:)

Liza Razak said...

teringin nak pakai sedondon..tapi tahun ni memang tak sedondon laa jawabnye.x sempat hantar tailor :)

Heidi Shafiq said...

saye doakan tahun ni akak raye dgn meriah.. :)

Effa said...

anak2 sy je sedondong. sy dan suami pula sedondong. tunggu besar skit, baru la boria :P

QueeN TerataI said...

wah.. dah shopping raya.. queen blm shopping lagi