Saturday, 13 August 2011

Muka anak ikut ayah ke mama nih...

bila jumpa sedara mara ke, kengkawan ker, confirm korang akan dengar benda macam ni kan...

ehhhh... comeynya dia. ikut muka sape nih. muka ayah ke muka mama nih. bla bla....

orang tua-tua cakap, kalau anak perempuan ikut muka ayah, sejuk rumahtangga. if ikut muka mak dia, panas rumahtangga.
kalau anak lelaki pulak, if ikut muka ayah, panas rumahtangga. if ikut muka mak dia, sejuk rumahtangga.

aku tertanya-tanya gak macam mana la benda ni boleh timbul eh. apa motif kenyataan macam tu dikeluarkan pun aku tak tau. tapi bagi aku, sejuk ke panas ke suam ke rumahtangga tu, kita sendiri yang tentukan. masing2 kena tahu peranan dan tanggungjawab masing2, kena sentiasa bertolak ansur dalam semua perkara. yang penting terima pasangan kita seadanya, okeyyy!

anak2 aku, ramai orang cakap, Qistina sebijik ikut muka ayah dia. kira bila kawan2 ayah dia or sedara mara tengok tu, terus orang dah tau dah anak sape.
Irfan lak, orang cakap ikut muka aku:)

mood raya, so aku pun gigih menggodek gambo raya tahun2 lepas....

Ayah & Qistina
gambo raya tahun 2009. memang anak ayah nih:)

Mama & Irfan
ni raya haji tahun lepas, tapi aku pakai baju raya tahun bila ntah. aku tak beli baju raya time tu. mata aku nampak besar sikit dalam gambo ni sebab dengan gigihnya aku jegilkan mata:)

Note : Muka aku macam muka ayah aku. kesepetan terserlah:) siap ada orang ingat kitorang ni chinese lagi (time tu aku tak pakai tudung lagi). yang pasti dua2 anak aku tak sepet macam aku. hehehe

11 comments:

e.l.i.z.@ said...

tu la..sy pun penah gak dgr org kata mcm tu..my dotter ni kdg2 org ckp mcm muka sy, kdg2 ckp mcm muka papa dia..so xtau la yg mana 1 :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pernah gak dgr org ckp mcm tu..
nmpk muka Qistina..byk ikut ayah dia..
samalah juga ngan lily ni..sestgh org kata muka my Qis tu ikut muka lily..ada juga yg ckp ikut muka ayah dia..tp yg pasti mata Qis tu mmg ikut mata lilylah..hehe.. ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anak ai lelaki ikut muka papa dia ngeee...tapy muka u ada iras muka kawan ai kat chiba voley gitew? ngeeee

hamzah ian said...

ikut ayah kot.. hehe

mamaNoriz said...

bab panas-panas tu biasalah org tua kite kan byk pantangnye...

lagi best klu muka anak combine mak dan ayah...hihi

ainnoraini said...

mcm ikut ayah jer..

WuMing said...

Muka ayah Yatt macam Chinese ker..

Memang WuMing juga selalu dengar orang kata macam tuu...

Tapi tak pasti benda tuu..Hanya ramalan orang tua-tua saja..

Cik Rose Cute said...

hahaha pernah dengar jugak perkataan tue...

sifu im said...

betul ke ckp org2 tua tu??

btw sy ikut wajah umi..hehe

...sWeeT uMi... said...

selalu gk umi dgr org tua2 ckp cm tu tp tu la...semua hal umahtgga kite yg tentukan dan corakkan...suke tgk pic yg last tu hihihi

NM02 said...

muka cam mama, bibir nmpk cam ayah..

hehehe