Friday, 12 August 2011

First time main bunga api

bukan akula. tapi anak dara aku, si Qistina. bukan main excited dia dapat main bunga api last weekend kat rumah mak tok dia. tok wan yang belikan, again:) ayah aku ni memang rajin beli barang2 untuk cucu2 dia main. siang2 hari pun main, dah tak sabar dah nih.

seksi sikit, panas sangat hari tu:)

tersengih gembira Qistina dapat main bunga api. siang pun siang la

malamnya si Irfan pun join main sama. tapi takde gambar sebab mama diorang dah terlebih excited sampai terlupa nak amik gambo.

nanti aku nak beli mercun yang baling kat lantai tu, pastu dia bunyi pop tu. mercun apa ntah nama dia, mercun bawang kut. rasanya budak2 main tu ok kut.

bestnya main bunga api kan. teringat zaman kanak2 dulu. tapi dulu macam lagi meriah. aku set2 main bunga api jer.  zaman sekarang ni macam dah kurenng sikit kan. nak carik orang jual pun susah. bunga api aku rasa ok jer if main, as long as kita tengok2 aka join main sama:). tapi mercun cannot okey, bahaya.

15 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

zaman kiter x di haramkan lagik mmg meriah sgt kan....kalo bukan sebab ader yg terlebey kretif ubah sana sini...x cedera etc rasa boley lagik main...geram taw nasib baik kat japan summer dia org jual bunga api ...boley lepas gian main gak

rara pinkmafia said...

aik knp main bunga api siang =)

...sWeeT uMi... said...

heheh mmg teringat je kan time budak2 dulu men benda ni...tmbh lagi budak mmg syok la...pasni Qistine mesti mintak beli lagi, nak men lagi hehhee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

happynye dia main bunga api..
syokkan jd kanak2..time raya diorglah yg paling happy.. ;)

WuMing said...

Datuk dengan cucu memang macam tuu.

Cute diam main mercun


Dulu kat kampung main Meriam Buluh laaa...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

berani la Qistina, my doter Alya penakut..
bunga api pn takut.. tgk lighter pun dh nanges, salu gak ler abah die usik .. huhuhu
tp jimat duit makkk.. =)

CIK JATT said...

tu la pasal ayu. ramai sangat teringin nak jadik macgyver, terlebih kreatip. seb baik ada gak jual kat sana ehh

CIK JATT said...

dah tak nyabo dah tu rara. tak sempat nak tunggu malam dah:)

CIK JATT said...

best kan sweet umi. terasa kemeriahan raya tu.
qistina tunggu masa jer balik kampung nih. berkotak2 wan dia belikan:)

CIK JATT said...

haah lily. kita pun tumpang happy tengok diorang. tu belum masuk bab dapat duit raya lagi tuh. hehe

CIK JATT said...

cucu sulung tu wuming:)
meriam buluh ke, tinggi sangat level tu. meriam papan pun tak lepas nih

CIK JATT said...

ye ker leily. dia belum tengok kawan2 lain main lagi tu. kalau dah ramai2 main, mesti dia pun teringin nak join

gnesop.com said...

anak pun sama, suka sgt main bunga api nih.. cam Sop masa kecik gak.. hahah

Mama Likha said...

opsss ! cik qistinA ! ihihi,malu ah...

ermmm muka dua2 ada... :)

Duncan said...

I saw really much useful information above!
Moving Boxes NYC | car rental new york city | manic depression medication