Thursday, 21 July 2011

Teringat zaman bercinta...

tadi, masa aku tengah tgk2 gambar kat handphone cik abang, aku terjumpa gambar ni dalam henpon dia..


gambar ni amik kat KLIA, time nak balik rumah masing-masing, semester break. tapi tahun bila ntah tak hingat. terkenang zaman muda-muda bercintan dulu. sedih pun ada jugak.

sedih sebab, nila satu-satunya gambar sebelum kitorang kawen yang aku ada. yang lain semua dah takde. sebab gambar2 tu semua ada dalam computer lama aku, and ada gak yang dalam laptop lama cik abang. malangnya, laptop cik abang dah kena cilok orang, computer aku pulak, terus lingkup time masuk cargo nak hantar mesia dulu, lepas habis study. huhuhu...tula keburukannya digital camera nih, gambar semua simpan dalam kompite, tak cuci langsung. kompite lingkup, gambar pun lingkup.

gambar ni pun ada lagi sebab aku letak dalam facebook, and cik abang pulak donlod masuk dalam henpon dia. walaupun gambo ni agak blur, tapi aku ingat nak cuci la gambar nih....

27 comments:

rara pinkmafia said...

tu mmg pengajaran kan.kena buat banyak copy utk gmbr,kwn rara pun jd cm tu gak.

GreenJade said...

hmm..mmg sedih kan..xpe lah sekeping pun dh mmberi 1000 makna tu. (pujuk hati):)

salam kunjung balas.salam ukhwah :)

~ yus ~ said...

salam kenal....

sayang kan bila gambar2 hilang begitu saja.

Sebab tu akak biasanya mesti cuci juga beberapa keping yang paling di sukai untuk kenangan. Takut jadi macam nilah.

Tak pun simpan dalam web contoh picasa, kalau dalam hard disk hilang, buka2 picasa tu ada lagi dalam tu...

tq sudi follow blog akak ya...

singgah lagi tau!

...sWeeT uMi... said...

sib baik ada satu kan...leh gak wat kenangan...nnti simpan leklok tau (^_^)

e.l.i.z.@ said...

tu la kan..keburukan kamera digital..jarang kita nk cuci balik..mcm sy, sy burn siap² dlm cd..sbb hardisk laptop x besar mana hihi..ada certain tu, simpan dlm external hardisk

p/s: wah lulusan oversea ek..belajar kt mana dulu? bestnyeeeee

Mama Gee said...

bila dh ade kamera digital..tahap kemalasan nk cuci gambar tu sgt tinggi...mama pun just transfer gambar letak dlm blog, dlm facebook. Kalau dua2 tu corrupt...abesslaaa..... Br2 ni je mama rajinkan diri transfer masuk dlm pendrive.....huhu syg gambar2 tu..

SYANI said...

Saya pun sama la dah lama tak cuci gambar masuk album. Semua dalam komputer. Hari tu backup dalam pendrive tapi last2 pendrive rosak... sedihnya.. nasib ada backup dalam drive lain.

Cik Zety said...

whoaaa, xmacam married punn, macam kapel remajaa gituuu :) suwitt !

Maya Mayana said...

salam kenal..zaman muda-mudi kena frame ni utk anak cucu nih..tkde pun gmba masa kawan2 dulu

MamaEma said...

biarpun canggih.. yg manual juga berguna..

dalam pc saya pun bnyk gambar yg belum dicuci....harap2 jangan hilang saja..

CIK JATT said...

rara
itula pasal. ingat nak save gambar anak2 yang banyak ni dalam hard disk la

CIK JATT said...

greenjade
huhuhu. tula, sekeping pun jadila daripada takde langsung.
thanks sudi singgah:)

CIK JATT said...

yus
saya ni dah berapa kali ingat nak gi cuci gambar, tapi tak buat2 jugak. akak simpan gambar kat picasa ehh. hmm.. boleh gak nih
thanks sudi singgah:)

CIK JATT said...

sweetumi
sekarang ni, dah tambah lagi satu tempat simpanan gambar ni >BLOG< :)

CIK JATT said...

eliza
ingat nak buat jugak, tapi selalu lupa. actually malas yang lebih. hehe
saya study kat negara hitler dulu:) kat germany

CIK JATT said...

mamagee
same same. saya pun malas, malas yang teramat2. mamagee kira okla tu, dah start the first step, save dalam pen drive

CIK JATT said...

syani
seb baik ada banyak backup. kalau tak, sayangnya gambar2 tu kan. kenangan terindah semua tu

CIK JATT said...

cik zety
time nih memang remaja pun lagi. sekarang...huhuhu..

CIK JATT said...

mama mayana
nak cuci pun malas, inikan pulak nak buat frame. hehehe

CIK JATT said...

mamaema
cepat cepat buat backup. in case apa2 jadi kan

Aleyn said...

Tak per...janji orang yg di sisi masih sama..dah jadik halal pun ...hehe

elok gak ader blog...atleast kalau pc kaput...blog ada lg....jgn blog pun kaput udah...

Thanks for coming to my blog earlier....

CIK JATT said...

aleyn
true true. hari2 nak tangkap gambar pun boleh:)
thanks to u too....

Cik Syeeda Sobbihi said...

ohoo bleh jd peringatan nih.. sy pun nk cuci la gmbr2 dgn encik tunang sblm jd ape2.. :)

CIK JATT said...

cik syeeda
cepat bertindak sebelum terlambat k:)

Mama Likha said...

alahai.... muda belia lagi time ni kan...? tp nmpk mcm baru jer pic ni tauu cikjatt ! apa2 pun ttp comel mcm arini ;)

CIK JATT said...

thanks mama likha. rasanya muka saya ni tak berubah kut dari dulu. badan pun kecik macam dulu. buncit jer lebih. hehehe

Joachim said...

Really worthwhile data, much thanks for the post.
denver limousine services | Mattress San Antonio | dermatologist dallas