Friday, 29 July 2011

Make up Review : Makeup? YES or NO....

YES, aku suka tengok orang pakai makeup (janji jangan tebal sangatla)
YES, aku suka tengok orang yang pandai bab makeup makeup nih
YES, aku suka usha barang-barang makeup kat kedai
YES, aku suka baca review pasal make-up
YES, aku suka tengok tutorial cara-cara makeup

NO, aku tak pandai make-up
NO, aku tak banyak pun alat-alat untuk make-up
NO, aku tak selalu pakai mekap. jaaaaaraaang giler aku pakai. (sekali jer la aku pakai make-up yang betul-betul complete, which is time aku kawen)
NO, aku tak suka make-up tebal2 sebab kulit aku ni sensitip aka mengada-ngada
NO, aku tak perabih duit gaji aku untuk beli make-up. hehehe

sekarang ni, yang ada jadi perhiasan kat atas meja solek aku tu:
2 Lipsticks & 1 Lip Gloss (nanti entry lain aku citer pasal ni, nak kasik review sikit)
1 Eyeliner
1 Blusher + brush
itu saja.... lain2 tarak
eyeshadow, memang sejak azali aku tak beli, sebab aku tau memang aku tak akan pakai.
benda2 kat atas ni pun, aku pakai ada kut 2 or 3 times sebulan... so bayangkanla bape tahun boleh tahan:)

ada 2 benda jer yang hari2 aku pakai dan yang ni je la aku selalu repeat purchase. aku rasa 2 benda ni je yang sesuai tepek kat muka aku nih, kalau tepek lain yang extra, muka aku jadi pelik semacam. hehehe........

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Lip Ice Sheer Colour and PIXY Compact Powder. sayang giler aku kat 2 benda ni....... (sorry, gambar agak blur)

korang pun mesti ada barang makeup yang jadik kesayangan korang kan. share la kat sini:)

22 comments:

Mama Gee said...

lip ice sheer colour..wajib...tak boelh takde dlm handbag..hehe

dulu2 rajin gak beli makeup..tp tak pakai pun..sesekali je br pakai...pakai pun takdelah ketara gst sbb tak pandai make up..
skrg sudah tak beli make up br..sbb yg lama pun tak abes2....hee

mrsharis said...

hi cik jatt..salam singgah

Saya pun bukan jenis yg pakai mekap sgt. Yang paling penting bg sy is eye liner..sebab mata tk berapa nak besar..hehehe

Cik Ezy said...

saye syg giler kat lipstick mybeline saye..
hihikk
sbb kaler die cantek..

Cik Rose Cute said...

Kita pun pakai Lipice cam tu jugak hihihi...Lipice tu best pakai...sebab kaler pink...

e.l.i.z.@ said...

YES n NO tu sama la kita hihi..
bezanya sy x pakai blusher..eyeshadow ada beli tp bukan selalu pakai la hihi

yezzaaa sy pun suka lip ice.merah semula jadi gitew ;)

pixy ni brand apa?

fiza said...

Saya lagi best...apa mekap pon tak pakai, natural beauty...ekekekeke...

chekpid said...

me x ade fav makeup pun. ikut suka hati je. beli bila perlu or bila berkenan.

cik hani said...

saya sayang mak saya..sebab boleh pakai alat mekap dia.. hahah

Gieyana said...

akak kejap suka kejap x suka..but now dh jd kemestian..:)

CIK JATT said...

haah mamagee. mee too. usung dalam handbag sana sini:)
barang makeup ni bisala tu, teringin je lebih, bila beli tak pakai pun

CIK JATT said...

mrsharis. thanks to u too!
saya mata pun tak berapa besar, tapi tak pandai pakai eyeliner. bila pakai cik abang kata macam geng metal. hehe

CIK JATT said...

cik ezy. sis dulu pernah gak sekali beli maybelline. texture dia pun best kan

CIK JATT said...

eehh, ramai suka pakai lipice ni kan cik rose. pink ala2 natural gitu:)

CIK JATT said...

eliza. geng lip ice:)
pixy tu brand biasa2 je.
saya beli kat watson. tak sampai 20ringgit pun

CIK JATT said...

wahh fiza. kellaasss... natural gitu:)

CIK JATT said...

wahh.. boleh share dengan mak lagi cik hani. save budget

CIK JATT said...

mesti banyak collection chekpid ni kan

CIK JATT said...

kak gieyana mesti dah terer mekap nih. best2:)

SimplySeoul said...

Make Up? Yes! Yes! Yes!...without make-up people tend to look a bit plain.

CIK JATT said...

agreed. bila makeup, nampak berser-seri gitu, but not too much makeup la:)

LuN@_aiDi said...

Lip ice shear color & PIXY tuh siap bawak dtg NZ tau..hahah even ada MAC pun ttp suke pakai PIXY..hihihi

Runescape Gold said...

I really enjoyed reading your blogs. Will visit this website again for sure.