Monday, 10 October 2011

BoboiBoy dah dipinggirkan, Ultraman dan Barbie pulak menjadi pujaan hati

dulu Upin Upin, lepas tu BoboiBoy, sekarang si Irfan asyik la dengan Ultraman, yang si Qistina pulak dengan Barbie nya.

hari2 ...man, ....man, siap dengan gaya terkangkang ngan tangan macam nak fire mama. terjun sana, terjun sini. lawak betul aku tengok, macam tu la anak lelaki. semalam lagila lawak, aku terjumpa cerita family Ultraman kat Youtube. bila tunjuk kat Irfan, bukan main excited dia tengok sebab ada anak Ultraman. menjerit2 dia sambil buat gaya Ultraman. lepas tu gelak2 tengok baby monster. monster tu pun lawak semacam jer.


si Qistina pulak asyik dengan Barbie nya. dah mintak dah kat si ayah belikan Barbie baru, nak Barbie yang pakai lipstick katanya. yang lama2 tu, dah ke mana ntah dia usung. kat kampung rasanya. kat aku pulak, dah mintak dah eyeshadow, lipstick, powder, kira barang makeup la. ni penangan tengok Barbie makeup la nih. hari tu dia dah pakai colour pencil dah kat mata dia, buat eyeshadow. bila dah siap, dia datang tunjuk kat aku. terkujat aku. kalau dah perempuan, perempuan jugak la:)

memang cute pun, aku pun suka Barbie. tapi dulu aku kecik2, tak pernah pun main Barbie

12 comments:

LYAfrina said...

hehe.. kartun2 gini mmg bmusim kan... asya lak semua kartun dia rmbat

~ yus ~ said...

ni boleh geng dgn abid dan alia, sorang ultraman, sorang barbie..:)

Cik Rose Cute said...

hahaha...anak girl memang cam gitu...Anak perempuan cik rose yang sulong...memang suka barbie dah ada tiga koleksinya...tue pun nak suruh beli lagi tau...bengangnya cik hubby kita...Yang Haziq pulak tak nak mainan lain..cuma kereta jer...layan jerlah karenah budak2 nie...

Salina@IbuAqil said...

Hik3!!! Aqil skrg dh layan Smurf je kejenya..

...sWeeT uMi... said...

ada ada je favorite anak2 ni kan...ikut musim gak...barbie mmg sesuai ngan girl (^__^)

Hana Soffelia said...

Kanak2 memang comel bla mengayakan permainan mereka.

Masa kecik2 mak selalu berlikan teddy bear, xbg beli patung barbie, katanya berhantu. Erk.. Sampai hari ni xtau npe mak guna alasan tu.

N i e Z a said...

hehehe..budak2..kdg2 minat diorg pd sesuatu tu cepat sgt berubah..tp nti lelama cri blk brg2 tu..

Fatin Mraz said...

anak-anak...layankan ajer.. hehee...

sy pun sama, x der nya nak barbie2 nih sume.. ;)

Yana Kama said...

hehehe..tengah nak membesar kak minat pon berubah2 ikut masa :D

Ijah EmoTemo said...

hee budak kecik dkt rumah ijah dulu2 sgt suka dgn ultraman smpi kena kasi tgk dkt youtube. but now musim dia sibuk main game *pitamz

Mama Gee said...

masa kecik2...minta mak barbiee bilaa upsr dpt bagus...tulah seklai minta mak belikan apa2....bukan main takut nk minta..sbb mak dulu2 garang..hik3

Runescape Gold said...
This comment has been removed by a blog administrator.