Friday, 29 March 2013

Set Penyusuan Shaklee : Membantu Ibu-ibu Menjayakan Penyusuan Ibu


Ehh, saya baru sedar yang saya pernah sekali je kut berkongsi mengenai Set Breastfeeding/Penyusuan Shaklee kat sini kan. Maklumla, zaman-zaman breastfeeding saya dah lama berlalu, kakak dah 5 tahun, Irfan pula dah 4 tahun, so sekarang ni bukan main lagi dok fokus bab-bab kecantikan, kurangkan berat badan dan kesihatan keluarga:) Walaupun begitu, ramai juga yang selalu bertanya tentang Set Penyusuan Shaklee ni, dan ada yang dah beli pun dengan saya. Terbukti Set Penyusuan Shaklee memang menjadi pilihan ibu-ibu yang ingin menjayakan penyusuan ibu.

Walaupun zaman breastfeeding saya dah lama berlalu, tapi segala pengalaman, pahit dan manis sepanjang menyusukan kedua-dua anak saya, masih lagi segar di ingatan saya. InsyaAllah di entry-entry yang seterusnya, akan saya kongsikan informasi dan tip-tip yang akan memberi manfaat kepada semua ibu-ibu yang bakal dan sedang menyusukan anak kesayangan.

Entry kali ni, saya akan berkongsi mengenai Set Penyusuan Shaklee yang digabungkan khas untuk membantu anda. Jika anda pergi ke cawangan Shaklee, memang mereka tidak tahu apa-apa mengenai set ini. Konsultasi mengenai set ini hanya akan anda perolehi dari team Euphoria dan saya sendiri.

Jom saya terangkan secara ringkas mengenai pilihan set untuk Set Penyusuan Shaklee.

Pilihan Set Penyusuan Shaklee Mengikut Kesesuaian

Set B
Mengandungi 
VitaLea, B-Complex, Vitamin C dan Alfafa

Siapa yang Memerlukan Set B
B is for Basic, B is for Breastfeeding.
Set B adalah set asas untuk ibu-ibu menyusu, yang tidak mempunyai masalah penyusuan.
Sesuai untuk ibu menyusu yang kerap letih, mengalami penurunan susu ibu disebabkan tekanan kerja.

Kebaikan 
B-Complex lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Set E (Set B + Ostematrix)

Mengandungi
B Complex, VitaLea, Vitamin C, Alfalfa (Set B) dan Ostematrix (kalsium)

Siapa yang Memerlukan Set B
Set ini diperlukan oleh ibu-ibu yang kurang minum susu bagi menampung keperluan kalsium harian ibu. Tahukah anda ibu yang menyusukan anak memerlukan kalsium lebih daripada ibu yang tidak menyusukan anak? Juga untuk ibu-ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS.

Kebaikan
Membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

Set 3M (Set B + Ostematrix + ESP)

Mengandungi 
B Complex, VitaLea, Vitamin C, Alfalfa (Set B), Ostematrix dan ESP

Siapa yang Memerlukan Set 3M
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan, si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Kebaikan
Khasiat protein mampu menyumbang pada pengeluaran susu kerana susu ibu terhasil dari protein dan kalisum selain nutrien-nutrien lain. Protein soya yang mudah dihadam mampu menyalurkan sumber protein yang lengkap 9 asid amino perlu untuk pembinaan sel-sel tubuh bayi.

Credit

Kesemua set ini mempunyai kebaikkan yang tersendiri bukan hanya untuk milkbooster/menambahkan susu sahaja, malahan juga untuk kesihatan ibu.  

Set Penyusuan Shaklee akan membuatkan ibu-ibu:
  • Lebih bertenaga
  • Kurang stress/tekanan perasaan
  • Mengelakkan meroyan
  • Mengurangkan sakit badan (sakit urat)
  • Kurang mengantuk (di waktu yang tak sepatutnya mengantuk)
  • Perbaiki keintiman suami isteri
  • Memiliki wajah berseri-seri
  • Mencantikkan kulit dan kuku
  • Mengawal berat badan
  • Membanyakkan susu ibu
** Tambahan Energizing Soy Protein (ESP) sangat highly recommended walau set mana yang ibu pilih kerana kebaikkannya terhadap ibu dan bayi serta kesan yang dapat dilihat dengan segera berbanding tanpa energizing soy protein. Kunci utamanya adalah, protein membantu pembentukan sel. Protein yang bermutu dan bersih membentuk sel yang sihat yang mudah menyerap vitamin di samping membantu pembinaan tubuh.

Berminat untuk mencuba?

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.


 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: