Tuesday, 8 May 2012

Mandi-manda di Bukit Merah Laketown!!! - Part 1

dah lama sebenarnya aku teringin nak bawak anak2 g Waterpark, akhirnya tercapai jugak hajatku Sabtu lepas. kali ni, kitorang g dengan adik ipar aku n family kecik dia. at first plan nak bawak MIL and adik ipar aku yang paling kecik tu, tapi sekali adik ipar aku kena pergi sekolah pulak. jadinya, diorang tak dapat ikut. then, kitorang bawak tok jer la join sekali.

kitorang kuar rumah dalam pukul 8.30 pagi macam tu, pekena roti canai kat kedai mamak dulu. then 9.30 baru gerak dari Penang. lama giler breakfast:)

tak lama sangat perjalanan nak g Bukit Merah tu, dalam setengah jam jer. tapi disebabkan tahap pemanduan cik abang ku yang ala2 Formula One tu, aku rasa tak sampai setengah jam pun dah sampai dah. sampai jer cik abang terus g beli tiket. disebabkan aim kitorang memang nak terjun dalam Waterpark jer, takdela kitorang g beli tiket yang package macam2 tu. harga tiket untuk masuk Waterpark dewasa RM 25, kanak-kanak RM 20 and warga emas RM10.

nenek dan dua cicitnya yang dah tak sabar nak terjun swimming pool

hensem boy:)

ok, kakak confirm kena bayo.....

Irfan cun-cun 90 cm. selamat duit mama:)

belum masuk lagi dah main air

sesi memanaskan badan sebelum terjun swimming pool. layannnnn

posing sakit pinggang dari mama:)

ok, pakai ni dulu, baru boleh masuk

next entry, kita layan gambar bermandi-manda pulak k:)

7 comments:

LYAfrina said...

x pnah smpai lagi ke lake town ni..org kata best sgt kan..

♥MAMASYAZA♥ said...

dah lama akak tak bwk anak2 mandi manda kat sana

Anah said...

sabtu haritu gi bukit merah jugak..tp tiket dewasa rm 29, kanak2 25..mujur la anak anah kecik lg, free je..main air siap nk tertidur dlm air, ngamuk2 xnk kuar kolam..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lama x terjah BMLTR la...dulu pernah sewa apartment kat sini stay 1 malam....puas mandi dari pagi smpi ptg...kuaq dari ayaq tgk2 dah sunburn teruk...if bawa my son mmg dia suka la....

mimie.. said...

bestnye... ^_^
nak bawak anak sy g sana jgk la..
irfan tinggi tepat2 je kat ukuran tu ye..selamat duit mama dia haha

azalia hjsalleh said...

untung budak kecik nie..
auntie lya pun x penah mandi kat situ

Aleyn said...

budak2 kalau dpt main pool mmg tak hengat dunia....kat mana pun x kisah janji main air....