Monday, 14 May 2012

Makan cendol pulut di Pantai Seagate/Jerejak, Penang

lupa pulak nak update pasal rumah baru keluarga kecikku kat Penang Island tu kan. Alhamdulillah, kunci dah dapat dua minggu lepas. last weekend, adalah sesi membeli apa yang patut yang dipasang kat rumah tu. then, termasukla cat. tema colour rumah aku brown/cream kat living hall and master bedroom. bilik kakak pulak, of couse la PINK kan. bilik irfan pulak, biru.

weekend baru ni, aktiviti cik abang adalah mengecat rumah, dibantu oleh adik iparku. aktiviti aku pulak, g jalan2 shopping. cessss, laki penat2 g cat rumah, bini g shopping. tapi dimaapkan, sebab aku shopping curtain:) actually tak plan pun, sekali mak ngan kakak aku datang dari Alor Setar. then aku ajakla g tengok rumah baru tu, terus g measure saiz curtain. Alhamdulillah, setelah lebih kurang 2 jam macam nak patah kaki  pusing satu Kamdar kat Kompleks Bukit Jambul, at last dapat gak curtain yang berkenan di hati. senang betul beli kat situ, pilih jer mana2 kain, then boleh terus tempah kat situ. settle satu bab, lepas 2 minggu dah boleh g ambik. nanti bila dah siap, aku share gambar k:)

lepas jer habis beli curtain, masing2 dah kering tekak. then abang ipar aku ajak g makan cendol kat area Pantai Seagate, berhadapan dengan Pulau Jerejak tu. actually akupun tak tau tempat tu panggil apa, tapi orang selalu cakap Pantai Seagate la. best la lepak2 kat situ, makan cendol pulut sambil kena angin laut, relax jer.

 kesian kakak, letih teman mama cari curtain

 jom pekena cendol pulut!

 hidangan wajib kalau lepak tepi laut or pantai

beriya Irfan makan kopok lekor

kakakku yang cute:)

makan bawah jala:)

Irfan tetap dengan kopok lekornya

sesi merendam kaki sebelum balik

9 comments:

Salina@IbuAqil said...

Amboi3!!!
Cedapnya..
Sambil makan hirup udara segar..
Nyaman rasanya.. ;)

LYAfrina said...

sedpnyerr cendol pulut..hilang dahaga minum time pns2 ni

Hanim Irsyad said...

bestnye berjalan-2.
cendol tuw, panas-2 ney sedap!!!

♥MAMASYAZA♥ said...

dah lama tak mkn laksa kat pantai seagate tu, sedappp

Norzie hany said...

Sedapnya cendol pulut....nyaman tekak.

suzie said...

jatt... jrg2 dpt jengok blog ko tak mcm dlu2... blog aku pon mcm dh tebengkalai... heheh

curtain kaler aper jatt?
nnt bleh wat hauswarming...eh...

Cik Suheela said...

cik jat sentiasa cun.... :) lama tak hapdet blog..hehe

Cik Eka said...

tengah puasa tengok cedol.
pehhhhhhhhhhhhhhhh kak,eka terguda..hahaha

office mac 2011 product key said...

The initial investment just isn't the cheapest but it is also not very highly-priced windows 7 home premium activation. The superior speaks for itself so when you have the indicates to invest a little bit much more on a machine to get quite a bit much more good quality it is a fantastic concept.

The color is high-impact hunting, and is matched with gorgeous dominantly straight lines. Your pages might be searching far more experienced than the subsequent because you'll be applying a machine with all the endurance and integrity that you're hunting. Indulge in the rich saturated colors that your papers deserve. The automatic duplex function is not going to be affected by how bold the colors look because it doesn't undergo to the other side. Typical paper could be handled by these toners because the pigments cling towards the surface fibers and dry ahead of windows 7 keys they go deep enough to seep through towards the other side.

You might be saving on paper price needless to say by utilizing this automatic duplex feature for the reason that it is possible to use as much as half the paper that you windows 7 product key would if you could only print on a single side and also you will also be saving on plenty of time windows 7 enterprise activation key. You could print and copy at speeds up to 25 pages per minute with flexible leeway of more or much less too.