Saturday, 3 August 2013

[ESP] Tiada Lagi Jerawat dan Kulit Kusam, Kulit Cantik Berseri dengan ESP ShakleeTahukah anda bahawa protein mengandungi asid amino yang dikenali sebagai L-lysine dan L-proline, yang amat penting dalam pembentukan kolagen dalam badan kita? Kolagen memberi struktur kepada tisu kulit kita. Seperti yang kita tahu, semakin kita meniti usia tua, penghasilan kolagen makin menurun, dan ini boleh membawa kepada kedutan.

Jadi, kita kena makan makanan yang tinggi protein bagi menguatkan kolagen anda dan dengan itu ia menjadikan kulit kita lebih tebal dan kurang terdedah kepada kedutan.

Menurut beberapa kajian, termasuk The China Study, protein haiwan memberi lebih banyak kesan sampingan kepada kesihatan, seperti lemak tepu, kolesterol dan sebagainya, berbanding protein tumbuhan. Malah, proses mendapatkan protein dari sumber haiwan lebih banyak menggunakan tenaga dari bumi berbanding protein tumbuhan.

Salah satu sumber terbaik untuk protein tumbuhan adalah dari kacang soya. Pada tahun 1970-an, Shaklee telah mencipta makanan tambahan pertama berasaskan kacang soya. Ia adalah kacang soya terasing (Isolated) yang telah menjalani beberapa ujian klinikal.

Apakah beza soya Shaklee (ESP) dengan soya biasa?

Sesetengah soya diproses dengan menggunakan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan saja menghilangkan isoflavone, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan2 kimia yang digunakan. ESP dicuci dengan air bagi mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang penting untuk tubuh kita mendapat seluruh manfaat soya.

Shaklee menggunakan proses pensijilan IPP yang memastikan kacang soya yang digunakan bebas dari pendedahan kepada perubahan genetik. ESP adalah dari soya bukan GMO!

 Inilah minuman kecantikan saya setiap hari

Pengalaman pengguna ESP Shaklee yang berpuas hati

Siapa yang pernah mencuba ESP, pasti akan jatuh cinta, seperti pengguna ESP ni:


" Kak, saya just nak share je ni. Saya kan ambik ESP untuk susu badan.. Tapi hasilnya memang terkejut. Husben tegur kulit muka saya dah tak kusam, berseri je dia kata. Saya pun baru perasan tak ada dah jerawat baru timbul. Muka pun tak minyak dah... Happy sangat. Tq kak. Memang best Shaklee ni. Makan 1 dapat banyak :) nanti saya nak cuba yang lain pulak lah, tunggu habis ESP sebekas lagi. "

 Ada yang cuba untuk kecantikan kulit, ada yang cuba breastfeeding, ada yang cuba untuk tenaga, ada yang cuba untuk kurangkan berat badan dan pelbagai lagi tujuan.
Walau apa pun tujuannya, pasti akan dapat merasai kehebatan ESP bukan setakat 1, malah lebih dari itu :)

Dapatkan ESP anda hari ini juga sementara stok masih ada !


 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: