Saturday 3 August 2013
[ESP] Tiada Lagi Jerawat dan Kulit Kusam, Kulit Cantik Berseri dengan ESP Shaklee
Tahukah anda bahawa protein mengandungi asid amino yang dikenali sebagai L-lysine dan L-proline, yang amat penting dalam pembentukan kolagen dalam badan kita? Kolagen memberi struktur kepada tisu kulit kita. Seperti yang kita tahu, semakin kita meniti usia tua, penghasilan kolagen makin menurun, dan ini boleh membawa kepada kedutan.
Jadi, kita kena makan makanan yang tinggi protein bagi menguatkan kolagen anda dan dengan itu ia menjadikan kulit kita lebih tebal dan kurang terdedah kepada kedutan.
Menurut beberapa kajian, termasuk The China Study, protein haiwan memberi lebih banyak kesan sampingan kepada kesihatan, seperti lemak tepu, kolesterol dan sebagainya, berbanding protein tumbuhan. Malah, proses mendapatkan protein dari sumber haiwan lebih banyak menggunakan tenaga dari bumi berbanding protein tumbuhan.
Salah satu sumber terbaik untuk protein tumbuhan adalah dari kacang soya. Pada tahun 1970-an, Shaklee telah mencipta makanan tambahan pertama berasaskan kacang soya. Ia adalah kacang soya terasing (Isolated) yang telah menjalani beberapa ujian klinikal.
Apakah beza soya Shaklee (ESP) dengan soya biasa?
Sesetengah soya diproses dengan menggunakan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan saja menghilangkan isoflavone, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan2 kimia yang digunakan. ESP dicuci dengan air bagi mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang penting untuk tubuh kita mendapat seluruh manfaat soya.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment