Monday, 5 March 2012

First time try makan steamboat kat Johnny's, Jusco Perda

after first time makan kat Johnny's, tak silap aku bulan lepas macam tu, teringat2 pulak aku nak makan lagi kat situ. memula plan nak keluar makan ngan cik abang, tapi sekali cik abang pulak macam tak sihat, sakit kepala. kebetulan mak ngan kakak aku datang rumah aku, rindu dengan si kecik dua orang tu, jadinya aku pun ajakla g Jusco Perda.

aku sebenarnya teringin nak makan steamboat. tapi disebabkan tahap kelaparan yang teramat tinggi time tu, terpaksala aku cancel saja niat tu. baik melantak nasi. jadinya, aku pun orderla Pineapple Fried Rice, mak aku pun ambik yang masa. Untuk si kecik dua orang tu, aku order Honey BBQ Chicken Rice. kakak aku lak amik set single steamboat tu. bole gakla aku merasa. hmmm, komen, tak taula. mulut aku rasa biasa jer, bolela tahan. tapi yang penting, confirm tak kenyang kalau makan tu saja. buktinya, balik jer dari Jusco, kakak aku terus singgah kedai beli nasi lemak untuk dia. hahaha

kakak posing with mak tok while waiting for food

hero kecik control macho:)

berasap-asap steamboat ni

makan time!!

mak tok yang sangat penyayang:)

aktiviti si kecik sambil orang tua shopping:)

mak budak yang kekenyangan. tembam giler:(


LOVEEEE this photo

11 comments:

Hana Soffelia said...

makan steamboat kenyangnya jap je. hehe

Huda said...

muka awak memang licin la, kesan produk tu eh..

Salina@IbuAqil said...

nyummy3!!! teringin le pulak.. aritu ada plan nak g hujung mggu lepas tp x jadi.. huk3!!!

Kakzakie said...

Steam-boat memang best!! Tak payah makan nasi pun dah kenyang.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ni Johnny's yg pames kat key ell tue ker>??? wah syok2 lepaih ni boley nak try gak...gi buka posa nnt ngeee jom cik jatt kiter terjah sesama nak???

Fatin Mraz said...

johny's?
my fav gaks nih...
=P

CIK JATT said...

hana. tu la pasal. seb baik i tak order:)

CIK JATT said...

huda. Alhamdulillah. F'iena Beauty and VCO Softgel memang sangat2 membantu. my skin improved a lot compare zaman gelapku dulu. macam tak percaya pun ada:)

CIK JATT said...

ina. apa lagi, this weekend ajak cik abang terjah!

CIK JATT said...

kak zakie. kena makan quantity banyak baru puas kut. hehe

CIK JATT said...

ayu. i bab2 makan ON jer. hehe