Wednesday, 18 April 2012

Jom pergi Pusat Sains Negara, Cawangan Wilayah Utara!

cuti 11 April, hari pertabalan Agong yang lepas, kitorang balik Alor Setar. actually kakak aku ajak g KL sebab hari Khamis and Jumaat tu dia cuti, tapi aku tak leh nak ikut la. takkan tetiba nak ambik emergency leave kut, dahla ada urgent meeting Khamis tu. confirm bos aku tak approve punya.

pagi hari cuti tu, tetiba kakak aku ajak g Pusat Sains Negara. actually memang kitorang tak tau pun kewujudan tempat tu kat Alor Setar, tak pernah dengar pun. kakak aku tau pun dari member dia kut. aku pun ON jer, bawak anak2 g jalan2 kan.

sampai jer kat situ, tengok macam lengang jer. tak ramai orang pun. rasanya tak ramai kut yang tau kewujudan tempat tu kat situ. besar gak tempat tu. harga tiket untuk dewasa RM 2, untuk kana-kanak RM 1. murah kan. tapi Qistina and Irfan tak kena bayar pun, FOC:)

see, besar gak tempat ni. nampak baru

beli tiket dulu sebelum masuk

sesi posing sebelum masuk mana2 tempat adalah aktiviti wajib

funny la Irfan pakai spek putih tu. hehe

adehh, kat sini pun nak posing ka. hahaha

kakak tunjuk STAR kat atas:)

mainan bola sesat:)

aksi tengok 3D movie, tentang dinosour:)

aktiviti main music

Qistina and Irfan macam takut2 bila masuk tempat ICE AGE ni....

besar betul. Qistina cakap ada angin keluar dari mulut dia

 cari PUZZLE jugak:)

sorang tarik, sorang lagi tolak

Irfan khusyuk sampai muncung2 mulut tu

last pose sebelum balik

map nak g Pusat Sains Negara, Cawangan Wilayah Utara


overall, menarik jugak tempat ni. tapi sebab anak2 aku kecik lagi, so takde la nak explain apa sangat kut. hentam main ikut dan jer la. tapi, kalau budak2 yang dah sekolah tu, aku rasa mesti menarik. sebab memang diorang boleh belajar banyak benda kat sini. so, kalau korang datang Kedah tu, singgahla sini. tempat ni buka tiap2 hari dari pukul 9 pagi sampai 5 petang.

12 comments:

LYAfrina said...

blh tahan besor gok pusat sains ni yer.. sure seronok 2 beradik ni teroka kat dlm tu kan.. suka tgk muka cik jatt..kiut miut sgt2...

**comel la shawl cik jatt pkai tu :-)

...sWeeT uMi... said...

mcm2 aktiviti dlm ni ...rasanya kalu bawa 2 hero tu mesti diorg enjoy ni hehehe....byk menan la katakan (",)

QueeN TerataI said...

MMG SESUAI XTVT INI UTK ANAK2..

~aSFaLiZa~ said...

tempat mcm ni mmg best kalau bawak anak2 kan

CIK JATT said...

haah. seronok si kecik 2 orang tu. bab2 berjalan, memang no 1.

thanks lya, murah jer shawl tu, RM 10:)

CIK JATT said...

sweet umi
harus bawa tempat2 macam ni. main sambil belajar:)

CIK JATT said...

queen
haah. especially untuk anak2 yang dah sekolah

CIK JATT said...

as
mama dia pun syiok, tumpang sekaki:)

ejulz said...

seronok diorang.. hehe

liza said...

jatt, bagus la qistina & irfan. Diorg sgt behave..
kalau anak2 aku (harris & imran), suke memeriahkan majlis...
sabar je la jadi mak. tapi, kengkadang segan jugak ngan org lain. hehe..

CIK JATT said...

hehe. ada musim gak anak2 aku ni liza. ni musim tgh naik nih:)

Feza said...

alor setar kat mana? kenapa saya tak pernah taw pun. nak p lah.