Sunday, 2 September 2012

Seminngu Beraya : 4th - 6th Day Raya 2012 Jalan-jalan di Kelantan PART 1

Alhamdulillah, raya tahun ni sangat meriah aku rasa. mana taknya, sampai ke Kelantan aku g beraya. raya ke 4 sampai raya ke 6 aku berada di Kelantan, ambik kesempatan ikut kakak aku g beraya rumah bapa mertua dia.

rumah bapa mertua kakak aku tu kat Bachok, tapi kitorang stay kat hotel Dynasty Inn, Kota Bharu. sepanjang time kat Kelantan tu actually kitorang tak g mana-mana sangat. just g beraya kat rumah bapa mertua dia, then singgah ambik angin kat Pantai Bachok then tak sah la kan kalau tak shopping kat Pasar Siti Khatijah. ingat on the way balik tu nak singgah Rantau Panjang, tapi masa tak mengizinkan. masing-masing pun dah penat.

overall, BEST sangat cuma yang tak bestnya, sepanjang 3 hari aku kat sana, perut aku pulak buat hal. memulas2 sampai tak boleh nak merasa langsung makan nasi kerabu. tu la padahnya makan tak hingat time raya tu, perut pun buat hal. kempunan betul tengok kakak and abang iparku dok melantak sakan nasi kerabu. huhuhu..

anyway, macam biasa, jom layan gambar. perut buat hal pun, posing tetap posing:)

kakak pose dalam kereta on the way g Kelantan

singgah breakfast kat RnR Gurun

Alhamdulillah dah sampai Kelantan. kat sini la kami stay

 ok, masa untuk mengisi perut dengan makanan Kelantan

 kakak tengah buat air kopi kat mak tok ke tu:)

Ipan...erkkkk

pagi di Kelantan time breakfast

ohhhh nasi kerabu....

my sweet little girl:)

perut dah kenyang, jom kita g jalan-jalan:)

pantang nampak mainan si kecik dua orang ni

susahnya nak ambik gambar dengan anak-anak mama ni

ni dah lepas g beraya, singgah kat Pantai Bachok pulak

buah hati kesayangan mama

apa kes pakai dress Poplook g pantai. camno nak main air, takkan nak selak naik kut

seronok betul anak2 mama

best betul makan ABC sambil kena angin pantai

ada Funfair pulak kat sini

naik ni seround sebelum balik

oklah, lain kali sambung pulak part 2:)

1 comment:

MamaEma said...

selamat hari raya...raya sakan yer..jalan-jalan hingga negeri cik siti wan kembang..ema yg duk kelantan pun tak tersinggah ke KB... tak tahan sangkut jem..huhuhuhu