Friday, 25 January 2013

Fashion : Suka sangat shopping dress kat Poplook :)

Wahhh.. sekarang ni rajin pulak aku dok update blog ni. semangat sudah mari :)

okla, kali ni nak bercerita pasal fashion pulak. sekarang ni peplum saaaangat la in kan. aku pun ada jugak blouse peplum ni, tapi kali ni aku bukan nak share pasal peplum, tapi pasal Poplook. aku start terjebak dengan Poplook ni since last year time bulan puasa hari tu. lambat sikitla kan compare dengan orang lain, sebab sebelum tu tak terasa nak beli pun, usya jer. tapi ntah tiba2 angin apa ntah, hari raya lepas, teringin nak pakai maxi dress time raya.

google punya google, banyak online boutique yang ada jual, tapi mata aku ni berkenan betul dengan design kat Poplook, simple and sweet. target aku nak pakai plain maxi dress.

first dress yang aku beli sleeveless Penny Maxi Dress in blush. ada yang sleeveless je, tapi aku beli jugak sebab aku suka colour dia. tapi tak sesuai la kan pakai time raya maxi dress dengan cardigan. so, time tu aku harap sangat Poplook keluarkan yang long sleeve. Alhamdulillah, dah dekat2 nak raya tu, Poplook keluarkan Lucy Maxi Dress. apalagi, cepat2 aku grab sebelum sold out.

first time pakai maxi dress
Lucy Maxi Dress from Poplook

first dress yang aku mula2 beli kat Poplook
Penny Maxi Dress in blush

maxi dress Poplook ni sangat-sangat selesa. harga pun ok, free pos pulak tu. disebabkan tu la, aku terjebak beli lagi satu maxi dress. dah alang2 beli maxi dress tu, aku try la beli satu blouse kat situ sebab tengah SALE time tu. murah jer aku beli:) by the way, semua baju yang aku beli semua size S. yang maxi dress tu labuh jugak, tapi bila aku keluar jalan2 pakai wedges, ok jer:)

3rd maxi dress from Poplook
my first Poplook blouse yang beli time SALE
So, Poplook anyone?
aku baru jer beli selai lagi blouse hari ni kat Poplook:)

9 comments:

lydzar said...

saya pon dh terjebak. beli dress plain. tak berpakai lagi sebab mmg agak labuh, nk kena carik tailor alter dulu. btw u look very nice in the pooplook dress :)

:: Mrs.Eady :: said...

cantik!

Siti Hajar said...

lydzar
me pun labuh jugak sikit, tapi malas nak hantar tailor. nanti dah pakai share la pic:)

Siti Hajar said...

Mrs Eady
Thanks:)

Tina Othman said...

cantik

teringin jugak dia punya dress yg baru keluar ni, cuma takde yg tall, kalau saiz biasa senteng =)

Siti Hajar said...

Tina Othman
tina ni mesti tinggi ehh. yang tall punya memang jarang keluar kan. try blouse dia tgk, banyak gak cantik2:)

Izyan Liyana said...

Alahaiii, comelnyer you bila pakai dress. Memang seriously nampak ayu...:)

syaida farhana khaled said...

Assalamualaikum. Jom shopping dress muslimah murah di www.facebook.com/muslimahsenoritabista :)

HASRUL HASSAN said...

Saya suka fesyen gaya camni. Wife pun ada kot errr ... err haha saya ni bukan berfesyen sangat, wife banyak fesyen tudung dan shawl je sbb sini ada pasar kemboja yang jual tudung trend terkini tapi murah.