Friday, 6 January 2012

Jom makan satay di Ah Basri Satay Restaurant, Bayan Baru Penang

kepada sesiapa yang suka makan satay, bila datang Penang, harusla try makan satay Ah Basri ni. kedai dia kat area Nasi Kandar Kassim Mustafa, depan Giant Bayan Baru tu. actually aku tak suka sangat makan satay, tapi bila try makan satay kat sini, terus jatuh cinta dan rasa nak lagi, nak lagi dan lagi! cik abang cakap lagi sedap dari satay Kajang.

segala macam jenis satay ada, satay ayam, daging, udang, macam2 lagila. ada original, black pepper and tandoori. aku tak ingat lak harga satu cucuk tu berapa, tapi tak mahal la.

yang bestnya kat sini, ada set satay ngan nasi. pastu siap ada air oren lagi dalam set tu. aku pernah try makan set nasi tomato ngan nasi lemak dia. satay aku selalu ambik yang original jer. nasi sedap, satay sedap, kuah kacang sedap, sup sedap, sambal sedap, pendek kata semua sedap. harga pun tak mahal, set nasi ayam tu RM 6 lebih jer, nasi tomato lak, RM 7 lebih.

Welcome to Ah Basri Satay Restaurant

bila datang ke sini, sila la order kat counter tu dulu yer. lepas tu barula g duduk dan tunggu hidangan anda dihantar
by the way, nampak tak ada Surau kecik kat tepi tu:)

malam tu, aku ngan cik abang makan nasi ayam. ingat nak makan nasi tomato, tapi nasi ayam jer yang tinggal

set bersama air oren

9 comments:

...sWeeT uMi... said...

wah dah lama tak mkn satay, ni yg cam nak cr je ni hehehe...sedap ek??...tgk pic tu pun cam sedap, tp nak ke sana huhuhu jauh laaaa...

amiey lee said...

aduiiihh pepagi tgk mknn laparrr

MrS. F!zA said...

lauknya satay lah kn?ke ada ayam lain lg?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

blk cuti penang nnt blh ajaq in law berbuka posa kat sini mcm best jer ngeeee

MamaEma said...

nasib baik perut tgh kenyang baru lepas jamuan ni...ehehehe...kalau tak dah terliur...

kayyana said...

mcm best je.. nampak mcm sedap.. tp jauh nye nak p makan satay.. takpe kalau kami ke penang kami cr satay ni yer.. hehehe

kayyana said...

owh ye.. sye follow cik jatt's .. thanks for following my blog.. =)

myrae kiroro said...

nyummy...bestnyerr satay..akak..follow me back..(^_^)

WOW Gold for Sale said...

To be honest, we are receive you letter for a long time, so we did not know the any information about this letter.


http://teragoldguide.com
http://rsgold2u.net
http://terapve.com