Monday, 9 January 2012

Seronok sangat tengok anak dah nak masuk kindergarten

end of year, as usual, kenala register anak2 kat nursery. this year, memang anak-anakku still maintain kat nursery lama. last week cik abang dah pun g la register kat office nursery tu. Qistina dah 4 years, so dah start masuk kindergarten dah. bestnya, nanti Qistina dah start belajar baca2 sikit. i'm sure dia excited punya:) time register tu, dah dapat baju uniform dengan buku-buku. bestnya tengok. nanti aku nak beli plastic, nak balut cantik2 buku2 tu. clerk kat office tu cakap, report card akan dapat on the first day masuk kindergarten.

dapat package ni time register

dalam beg kecik tu, ada buku2 ni.-balance education-:)

ingat tak kat entry ni, aku ada citer yang Irfan jadik model pamphlet nursery tu. diorang ada buat changes kat pamphlet tu, ada gak tambah gambar2 baru aku tengok. tapi gambar Irfan still maintain:)

cute kan pamphlet ni:)

hero cilik, Irfan berbaju biru. glamer anak mama:)

Note : actually class dah start since last week. tapi hari ni first day, Qistina and Irfan g school for this year. sebab baru lepas balik bercuti dari rumah mak tok. mak tok pun bukan main excited tengok Qistina dah start masuk kindergarten:)

13 comments:

Huda said...

budak lagi seronok kan, suka dapat jumpa ramai kawan-kawan..buku siri bacalah anakku tu bagus tau..iallah dia boleh baca nanti..

suri solehah said...

pengalaman baru semua menyeronokkan kan..

Cik Rose Cute said...

wah! seronok la...ya...Anak cik rose yang pertama pun guna buku bacalah anakku..memang cepat budak pandai baca tau...

QueeN TerataI said...

anak Queen yg berusia 3 tahun pun dah masuk kindi... biarkan dia belajar dari awal.. mmg seronok tgk anak2 membesar dgn bijakkan

Qhaifa Nur said...

seronok jika anak2 dah pandai baca ni..aeish 2 thn pun pandai bilang 1 -10 walau pelat..

amiey lee said...

hee alahai besttnye..kta belum lagi tgu 2 tahun lagi

LYAfrina said...

bestnyer.. msti teruja dia nk bkwn kan..asya next year la..insyallah..

Tina Othman said...

wah dah start sekolah dah dia, bestnya ye, mesti terasa cepatnya masa berlalu

Rtp Farra Arisha said...

your kids are getting starting to move to a new life...hehe...happy to see them happy!

Zana Adieyza said...

seronoknya tgk anak2 dah masuk sekolah kan..

chekpid said...

bacalah anakku tu mmg bagus. my son 5thn dah boleh membaca.ajar kt rumah guna buku tu je

Ariena Hisham said...

Eii, bestnya. Rasa macam nak masuk tadika balik je ^^

Alin Marlini said...

masa tadika paling best :)