Thursday, 26 January 2012

Muncul kembali dalam keadaan BUSY

Salam kawan2 semua. I’m BACK! rindunya dekat blog kesayanganku ni, lama giler rasanya blog ni ditinggalkan tanpa update2 terkini. rindu jugak nak jalan2 kat blog korang, baca2 update terkini sambil komen mengomen.

semenjak dua menjak ni macam liat sikit aku nak update blog ni. bukannya takde citer, macam2 citer ada. tapi faktor masa dan keletihan membuatkan aku jadi sampai tahap malas. ada beberapa perkara yang buatkan aku sedikit BUSY lately. lagipun, balik kerja, nak buat kerja rumah lagi, melayan kerenah anak2 lagi. tak sempat pun nak update blog.

actually, physically takde la letih mana pun. tapi mentally la yang letih. letih sebab banyak berfikir. tahun ni, aku bakal mengalami beberapa fasa perubahan yang bakal membuatkan aku sentiasa BUSY, samada di rumah mahupun di tempat kerja. antaranya.......

di tempat kerja, tiba2 bos aku announce yang dia akan bertukar department. which means aku akan mendapat bos baru, yang mana sampai hari ni pun tak tau saper lagi. padahal, bos aku akan pindah ke department baru tu, lagi sebulan jer. confirm aku kena jadi backup dulu sementara bos baru nak masuk. sekarang pun dah start dah. BUSY.

kisah tentang rumah baru, Alhamdulillah finally dah jumpa rumah yang sesuai untuk keluarga kecikku. benda2 yang penting kebanyakannya dah settle. next week nak g jumpa lawyer, untuk aktiviti sign2 apa yang patut tu. rumah baru ni besar sikit dari rumah sekarang, tapi still atas angin:) harga macam boleh beli rumah Semi-D, tapi kat Penang kan. harga macam tu, apartment jer la jawabnya. apa pun yang penting locationnya strategic, dekat dengan tempat kerja, sekolah, nursery, hypermarket, secure, tak jammed. jadinya aku bakal BUSY la nanti dengan proses pindah2 ni. BUSY.

lagi satu, otak aku ni tengah BUSY memikirkan macam mana la nak kembangkan business offline and online aku ni. Alhamdulillah, sambutan semakin menggalakkan. terima kasih aku ucapkan kepada semua customer dan pengguna setia F’iena Beauty dan Virgin Coconut Oil. masa oh masa. aku perlukan masa untuk mencuba idea2 yang aku tengah terpikir sekarang ni. insyaAllah aku akan buat something dalam masa terdekat ni. korang semua nantikan la pengumuman aku nanti eh:)

apa pun, walau macam mana BUSY pun aku nanti, aku akan cuba BUSY kan diri kat blog kesayanganku ni dan blog kawan2 semua k!

gambarku last weekend. 
lihatla bukti di dahi, akibat stress disebabkan BUSY dan jugak akibat cik period datang bertandang. bapak besar jerawat itu. huhuhu

7 comments:

Hana Soffelia said...

Hana pun lama xberupdater.. Ni dh kurang alahan, br blh bukak blog, kalo x mau nk temunt bla baca blog. hehe

Kakzakie said...

Pasang-surut berblog selalu ada tak boleh elak sebab kita bukan duduk goyang kaki aje kan...

Huda said...

ala siannya..betul la kan, kalau dah bz tak boleh buat apa kan..pasal masing-masing pun ada kerja lain..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai pow mood ke laut bab blog nie uwaaa....omedetou/congrats dah beli umah sendiri...rindu uols gak ngeee

Pen Biru said...

tak kisah la umah atas angin ke..atas awan ke cik jatt..janji umah sendiri.

Salina@IbuAqil said...

rinduuuuuuuuuu sgt kat Cik Jatt.. ;D

ieda said...

yelah dik
bertambah kalau kita kerja kan
macam tuu lah
janji jgn biar blog bersawang ;)