Friday, 12 July 2013

[Vitalea] Asalnya Perkataan 'Vitamin' adalah dari Multivitamin Shaklee


Salam Sihat dan dan Cantik kepada semua pengunjung Sweet Moms Vitamin Shop :)


Tahukah anda asal usul perkataan 'Vitamin'. Jom kita belajar sejarah sikit..

Vitalea adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai 'Vitalize-Mineral' dan disingkatkan sebutan kepada 'Vitamin', dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.

Multivitamin pertama pada 1915

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vitalea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak dariapada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Expo-tab". Ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vitalea telah dipilih oleh Center of Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest.

Vitalea - kini dengan formulasi zat besi

Manfaat Utama Vitalea Shaklee

1. Penambah tenaga segera
Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mineral, sekaligus membantu sistem memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2. Pelengkap Nutrisi
Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutama mereka yang vegetarian dan anaemia

3. Keupayaan sistem Produktif
Penting untuk kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

4. Metabolisme 
Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan

5. Elemen penting pada sel tubuh badan 
Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tirod

6. Melindungi organ 
Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

Kisah Mak saya dan Vitalea

Vitalea adalah antara supplemen yang paling mak saya suka. Bangun pagi setiap hari, selepas sarapan, mak saya mesti makan Vitalea, memang kekal bertenaga sepanjang hari. Mak saya ni dah nak masuk 60 tahun, tapi maintain jer tenaga, awet muda lagi:) Mak saya cakap, semenjak amalkan Vitalea, kulit pun lembap jer, tak kering-kering macam dulu. Alhamdulillah...

Gambar candid Mak saya dan cucu kesayangan :)

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: