Wednesday, 11 February 2015

6 Fakta Menarik, Vitalea Shaklee Multivitamin Terbaik Di Dunia


Soalan cepu mas : Tahukah anda apakah supplement pertama atau tertua di dunia?

Jawapan : Vitalea Shaklee

6 Fakta Menarik Tentang Vitalea Shaklee

1. Vitalea adalah multivitamin dan multimineral PERTAMA dicipta di dunia. Mula dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”. Inilah asalnya perkataan vitamin yang kita gunakan sekarang.
Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (100 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang kini dikenali sebagai Vitalea.
 
2. Memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

3. Tablet paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan PROTIN untuk penyerapan pantas oleh usus kecil.
Vitalea dihasilkan melalui teknologi eksplosif yang kompleks disebut explore tab. Explo-Tab ialah teknologi yang membolehkan Vitalea kekal sementara waktu di dalam sistem pencernaan, dan kemudian dengan cepat ia akan “meledak” untuk membebaskan nutrisi di dalamnya. (pendek kata, penyerapan segera)

4. Disokong oleh 7 kajian klinikal.Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

5. Pusat Sains di Amerika Syarikat telah memilih Vitalea sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

6. Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.


6 Manfaat Utama Vitalea
1. PENAMBAH TENAGA SEGERA
Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2. PELENGKAP NUTRISI
Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet tidak seimbang.

3. KEUPAYAAN SISTEM PRODUKTIF
Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4. METABOLISME
Sangat membantu dalam stimulasi metabolise dan melambatkan proses penuaan.

5. ELEMEN PENTING PADA SEL TUBUH
  • Menyediakan asas nutrisi
  • Memastikan sel hidup
  • Pertumbuhan sel baru
  • Membantu proses pembesaran
  • Pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon
  • Menjaga kesihatan tiriod
6. MELINDUNGI ORGAN
Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

Ianya juga membantu :-
  • memastikan penyerapan vitamin dan mineral lain dengan lebih efektif
  • mencantikkan dan menegangkan kulit
  • menghasillan kuku yang licin
  • menguatkan akar rambut
  • ibu mengandung atau menyusukan anak perlu ambil Vitalea kerana ianya kaya dengan mineral dan vitamin serta iron penting
  • untuk tumbesaran anak. Jika iron kurang, mereka akan mudah pening atau mudah pitam
  • membantu mereka yang ada kekangan untuk mendapatkan sumber iron akibat harga yg mahal atau sumber laut yg terhad atau mereka yang alah
    kepada makanan laut
Testimoni Vitalea

Vitalea ni adalah salah satu favourite vitamin mak saya. Setiap hari, mak saya tak akan miss ambil Vitalea ni, 2 biji setiap pagi. Inilah antara rahsia mak saya maintain awet muda dan cergas bertenaga walaupun dah mencecah usia 60-an.

Ramai lagi yang tak tahu kehebatan Vitalea ni. Di bawah ni saya kongsikan pengakuan dan testimoni yang dikongsi di blog Mamacery, ni baru sikit je ni, ada banyak lagi perkongsian exclusive di secret group kami.



  • Wan Muliani Meh nak bagi satu testimoni pasal vitalea..MIL customer yani dia penghidap diabetis yang kronik..kalau puasa mesti badan lemah dan menggigil..then dia jumpa vitalea ni...alhamdulillah kuasa allah hanya telan vitalea MIL dia dah mampu berpuasa!

  • Tg Muzlina Sharing..Dlm family saya..arwah mak dulu yg mkn vitalea..kerja tingkat atas naik tangga smpai 4 tingkat relax je.saya yg waktu tu baru form 2 or 3 kot..da semput..lenguh wei..lift ada tp takut lif rosak.haha..then waktu sy start mkn set b,yg plg berkesan ngn sy is vitalea..walaupun besar gabak..paling keras lak tu..cane sy tau keras? Sbb saya gigit..hehe..sgt tak suka mkn vitalea..tp sebab kesannya yg buat badan saya tak letih..ketara sgt kesannya..mmg sy sanggup mkn hari2..n tu antara sbb saya repeat order ngn mommy saya.hehe..dulu sy tak suka n xpercaya ngn vitamin sbb pk nutrien biasa jek..even arwah mak mmg suh mkn tp sy degil..haha..now..mmg vitalea antara produk yg customer beli fullpack..yg plg best da xperlu risau hb turun or rendah sbb mmg terbukti naik n maintain jek sbb ada iron..dulu sy ada problem darah rendah n doc ckp anemia..takut dgr anemia cam leukimia..takleh bgn..sgt pening n bgn je muntah..pas konsisten ngn vitalea..alhamdulillah da ok..
  • Nurul Aula A'Akif Fadzil Salam malam.. Dalam petang before solat maghrib nie saya kongsikan kehebatan vitalea.Saya tidak pernah sedar keebatan sehinggalah saya mencubanya setahun yang lalu.Saya pemalas makan macam2 tapi vitalea saya tak pernah miss..Apa yang saya rase? Kenyang sepanjang hari bila saya makan? Selepas breakfast dan saya ambil esp kul 11 pagi. Then saya tak berapa nak kudap2..

    Then i found out it has pottasium inside. And lack of pottasium menyebbkan kita asyik nak makan benda merapu.

    Why i love vitalea sebab dia lengkap. Dan bila amik dengan esp everythin is complete dan sesape keletihan dan tak tahu nak strt ape? Strt with vitalea.. Sebab mmg lelaki terutamanya akan fall in love sebab mereka rase enerygy immediately!! Nie customer saya terus order berbotol2 haha untuk bini katenya..
    Then kandungan iodin.. Hah nie begitu penting untuk mensurutkan gout.. Huhu tahukah anda bahawa antara sebab berlakunya gout ialah kurangnya iodine? Hehe:) 
    So nie sekarang my mum punya loveable product sebotol dia tak bagi share okeh.. Hehe asalkan dia happy im happy..
    So ape penyakit sekalipun mulakan set optimum health dan Esp.. Dan shaklee mulakan wellness set mesti bersebab kerana ia asas repair ur body.. Kalo tak mampu vit- C dan b-comp mulakan vitalea+ ESP and effect dia?? Bak kate boboi boy TERBAIK!!
  • Yatie Mellon tp mmg diakui...vitalea mmg penting. sy bg kt anak sy hr2. baru2 ni dpt report card dia. nyaris jatuh terduduk pasal result dia rata2 A n cikgu kata dari pendiam sekarang dia responsive dlm kelas
  • Lyana Mansor Vitalea adalah vitamin paling awal di dunia. Mengandungi 12vitamin Dan 7 mineral yang penting tk fungi tubuh. Cth bila amik vitalea rasa bertenaga kerana dlm vitalea ade complete vitamin B. Termasuk biotin Dan folic asid yang Mahal. Vitalea penting utk membekalkan nutrisi kepada sel Dan memastikan sel sihat.. juga mengandungi zat besi yang penting untuk pembentukan hemoglobin.. sapa yang perlukan.. ? Semua org perlukan vitalea.. kerana ia supplements asas. Kanak 2 pun leh amik sbb tu ada Vitalea for children. Istimewanya vitalea ni ia sgttttt pantas diserap oleh tubuh kita.. kalau Baca dlm product guide ada tulis Vitalea ni mengandungi teknologi salutan micro.. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu.. Harga murah jek tak sampai rm100 untuk 120bj utk 2 bulan kalau amik sehari 2bj.
  • Fateema Kedai Sihat Semulajadi i crite general k..what a user sees when they get their 1st vitalea bottle? Kat pack dia kata ada iron,iron very good nak kite rasa kuat coz bantu oksigen lekat kt darah..Bile badan cukup oksign kite kurg ngantuk.. otak rasa alert.dah experimen with vivix vs vitalea,memg vitalea yg buat rasa btenaga sepnjg ari..selain tu ada biotin,good for metabolisme of lemak...ada juga alfalfa..alfalfa byk sgt kbaikan scra menyeluruh..ada 40zat & kebaikan tinggi serat.. Bgus untk detox n kshatan menyeluruh..

    Nurulazim Zulkarnain wonderful Vitalea. ....ptt la kastemer saya ni sorang doktor....dia akn repeat order vitalea je ngan sya.....bila suggest vit lain dia kata x pe.....dia kta Vitalea dh ckp......tq sis .....sbb discust psl VitLea. .....tqvm



Ok, jom la sama-sama kita telan vitalea 2 biji untuk tenaga, kesihatan dalaman dan luaran, kekal langsing ,cantik anggun dan cerdas!

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

http://cikjatt.blogspot.com/2013/09/promosi-cara-untuk-mendapat-keahlian.html

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

1 comment:

nayfatimah rasyid said...

datang sini
http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/02/today-12-february-2015.html