Friday, 6 February 2015

Shaklee Bertaraf Dunia. Bukan Calang-calang Ni!


Saya kan, waktu mula-mula ambil Shaklee dulu, ada la juga tanya encey Google tentang Shaklee ni. Maklumlah, benda nak masuk dalam badan, tak boleh sebarang ambil. Nak kena tengok ada bahan kimia ke tak, selamat untuk jangka masa panjang ke tak, halal ke tak. Tujuan mula-mula ambik tu, honestly memang untuk nak cantik je, kulit dahla buruk semacam, badan pun rasa macam banyak toksin, dengan masalah sembelit, pemakanan tak menentu, stress lagi.

Alhamdulillah, rasa bersyukur sangat dipertemukan dengan Shaklee. Mula-mula dulu, yang saya tahu, produk Shaklee ni 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, dijamin halal, ada pelbagai kajian yang membuktikan kehebatan Shaklee. Terus confident nak ambil.

Setiap hari, ada saja info baru saya tahu tentang Shaklee ni, dan semkain lama tu semakin jatuh cinta. Bukan sahaja ilmu tentang produk, malah tentang company Shaklee itu sendiri. Bila dah kenal Shaklee ni, barulah saya tahu, Shaklee adalah pengeluar multivitamin pertama dalam dunia, dan perkataan vitamin yang kita guna sekarang juga berasal dari Shaklee. Hebat!

Baru-baru ini, saya terbaca di blog Mamacery tentang satu lagi info yang buatkan caj cinta saya dengan Shaklee bertambah.

Tak ramai yang tahu, Shaklee ni bukan sahaja makanan tambahan untuk seisi keluarga, tapi Shaklee turut membekalkan nutrisi hebat mereka untuk perwira-perwira hebat seluruh dunia. Contohnya:
  • 1983 – Dengan berbekalkan nutrisi Shaklee, rakyat Amerika pertama mendaki Everest tanpa oksigen 
  • 1986 – Pesawat voyager yang dipandu tanpa henti mengelilingi dunia, dipandu oleh Dick Rutan dan Jeana Yeager, juga berbekalkan nutrisi Shaklee. 
  • 1986 – Shaklee memperkasakan penjelajah Kutub Will Steger. 
  • 1987 – Jacques Cousteau and the Cousteau Society telah memilih Shaklee sebagai produk pencuci yang mesra alam. 
  • 1989 – Shaklee menganjurkan penanaman 1 juta pokok di Asia. (yang ni boleh google lagi, kisah tanam2 pokok ni, panjang cerita) 
  • 1991 – Shaklee dipilih oleh Biosphere 2, sebuah pusat penyelidikan sains untuk digunakan di pusat mereka. 
  • 1993 – Angkasawan NASA menggunakan AstroAide (Performance Drink, Vitalizer) sebagai bekalan ke angkasa lepas 

Oh ya, Shaklee turut menjadi pilihan atlit-atlit Olimpik juga!


Haa, memang kagum, pengembaraan hebat bertaraf dunia menggunakan nutrisi Shaklee.
Ni yang makin jatuh cinta ni :)

No comments: