Wednesday, 24 February 2016

Kembali Boleh Berjalan Dan Bergerak, Sembuh Dari Lumpuh Akibat Stroke


Strok adalah masalah kesihatan yang kerap berlaku di sekeliling kita. Ia merujuk kepada keadaan pengaliran darah ke sebahagian otak terjejas akibat saluran darah yang tersekat. Selain itu mungkin boleh berlaku pendarahan dan ia mengakibatkan perubahan fungsi sistem saraf.

Penyakit ini dikategorikan sebagai penyebab hilang upaya yang paling serius di kalangan orang dewasa bukan sahaja memberi kesan fizikal kepada penghidapnya tetapi juga memberi implikasi pada ekonomi dan psikososial.

Strok adalah penyebab ketiga yang menyebabkan kematian di kebanyakan negara, selepas penyakit jantung dan kanser, dengan purata serangan strok di Malaysia pula adalah satu daripada enam orang. Seram kan statistik ni, maksudnya sesiapa saja berpotensi untuk kena serangan strok ni. Serangan strok ni pula berlaku secara tiba-tiba sahaja.

Siapa Yang Berisiko
 
 • Pesakit kencing manis
 • Tahap kolesterol yang tinggi
 • Pesakit darah tinggi
 • Gemuk / berat badan berlebihan
 • Tahap asid urik dalam darah yang tinggi
 • Pesakit yang berhadapan dgn masalah jantung
 • Perokok
 • Peminum arak
Gejala Dan Tanda Strok
 
Tanda strok berbeza-beza. Bergantung kepada bahagian otak yang terjejas.
 • Ia boleh berlaku mendadak, beberapa minit atau dalam tempoh 24 jam, terutama jika ia berpunca dari pendarahan.
 • Ia juga boleh berlaku dalam beberapa hari jika berpunca dari pembekuan darah dalam saluran darah.
Serangan strok boleh mengakibatkan pesakit mengalami kelumpuhan, tidak sedarkan diri, koma atau menghadapi masalah penjagaan diri, seperti:
 • Kelumpuhan pada sebelah anggota tubuh seperti muka, tangan dan kaki
 • Keliru, kesukaran bertutur atau memahami pertuturan
 • Kesukaran melihat pada salah satu atau kedua-dua belah mata
 • Kesukaran berjalan, rasa pening atau hilang keseimbangan dan koordinasi
 • Sakit kepala yang amat sangat tanpa sebab yang diketahui.
Cara Mencegah Strok

Strok boleh dicegah dengan mengawal faktor-faktor risiko seperti:
 • Memantau hipertensi dengan membuat pemeriksaan tekanan darah setiap enam bulan sekali
 • Kekalkan berat badan yang sihat
 • Menghindarkan tabiat merokok
 • Menjalani gaya hidup sihat
 • Mengamalkan pemakanan yang seimbang dan pengambilan supplements
Pencegahan adalah lebih baik dari rawatan sesudah diserang strok. Walaubagaimanapun, sekiranya anda atau keluarga mengalami serangan strok, jangan berputus harap. Sesungguhnya setiap penyakit ada ubatnya. Yang penting kita ikhtiar sesungguhnya dan selebihnya berserah kepada Allah.

Bagaimana Vivix Membantu Merawat Strok


Strok ini boleh di sembuhkan dengan ikhtiar dan dengan izin Allah jua..

Dengan hanya 1 sudu sehari..


Banyak sangat testimoni VIVIX membantu bantu mengurangkan gejala strok dan bantu pulihkan strok..

Di sini saya kongsikan antara feedback mereka yang telah kembali pulih dari strok dengan bantuan Vivix.
Ini adalah ikhtiar yang Allah izinkan..kalau anda atau keluarga anda ada masalah stroke, jantung, diabetes, darah tinggi mahupon kanser..atau jika anda ada masalah berat badan dan masalah kulit sekalipun, anda boleh berikhtiar dengan Vivix Shaklee..inshaallah, saya guide pemakanan anda..dan banyakkan berdoa dan bertawakkal juga..next entri saya akan share lagi testimoni Vivix dan lain2 penyakit serius..

Sementara sekarang ni masih berlangsung lagi promosi Vivix, lebih JIMAT jika anda grab sekarang.
Jangan segan-segan hubungi saya untuk info lanjut ya, ada promosi boleh dapat keahlian PERCUMA juga dengan setiap pembelain 2 botol Vivix.

Tiada apa yang paling bernilai dalam hidup ini melainkan kesihatan yang baik, bagi meneruskan kelangsungan hidup untuk terus berbakti kepada masyarakat dan beribadah kepada Allah. 
Semoga kita semua diberi kesihatan yang baik dan sentiasa berada dalam rahmat Allah.
 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

2 comments:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

7lebah said...

selamat pagi, informasi yang sangat bermanfaat salam sehat dan sukses buat penjualannya. Oh iya gan, kemarin ada penjual yang menjual Alat Terapi Akupuntur Tanpa Tusuk Jarum yang ternyata dapat mengobati lumpuh akibat stroke. Kalo agan ingin tau informasinya, saya kasih tau linknya biar agan tinggal klik alat terapi akupuntur tanpa tusuk jarum