Saturday, 27 August 2016

Bolehkah Kecutkan Cyst Dan Fibroid Tanpa Perlu Pembedahan Yang Mengerikan?


Assalamualaikum

Sejak kebelakangan in, penyakit cyst dan fibroid seperti sudah tidak asing lagi di kalangan wanita, tanpa mengira peringkat umur.

Kebanyakan wanita biasanya didiagnosa mengalami ovarian cyst atau fibroid bila mereka menjalani pemeriksaan ultrasound ketika menghadapi masalah kesuburan. Ada juga yang tiba-tiba mengalami senggugut dan sakit pinggang yang teruk. Apabila diperiksa, rupanya masalah cyst yang perlu dibedah segera. Itu yang pernah terjadi kepada kakak saya dulu, lama juga dah la, waktu tu dia masih belum berkahwin lagi.


Apa itu cyst sebenarnya?

Ovarian cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir/air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari.

Ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakan wanita sebenarnya tak sedar pun yang mereka ada cyst, sebab ia jarang memberikan simptom atau gejala.

Tanda-tanda anda mungkin mengalami cyst

Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut.

Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:
  • Sakit perut 
  • Rasa perut penuh dan tak selesa 
  • Rasa berat pada ari-ari 
  • Sukar atau kerap kencing 
  • Sakit semasa hubungan seks 
  • Muntah dan loya 
Cyst punca sukar hamil?

Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidaksuburan anda. Ini adalah antara punca utama seseorang wanita sukar hamil.

Dan ovarian cyst ini juga boleh bertukar menjadi kanser ovari.

Bagaimana caranya merawat ovarian cyst

Apabila anda didiagnosa mengalami cyst atau fibroid, tidak semestinya anda perlu buat pembedahan. Selalunya doktor akan periksa dulu tahap ovarian cyst pesakit. Kalau berada pada tahap terkawal, doktor cuma akan monitor je. Tetapi, kalau semakin membesar dan bertambah serius, doktor akan cadangkan untuk membuang cyst melalui pembedahan. 

Masalah cyst ni, walaupun telah hilang, ada potensi untuk kembali berulang. Malah, ada juga yang walaupun dah buat pembedahan, terpaksa buat pembedahan untuk kali kedua dan ada juga yang terpaksa buang terus rahimnya akibat komplikasi yang serius.

Bagaimana supplements Shaklee boleh membantu anda yang mengalami cyst atau fibroid

Seperti yang kita semua tahu, kebanyakan penyakit yang jadi sekarang ni disebabkan oleh radikal bebas yang merosakkan sel-sel badan kita. Radikal bebas ni datangnya dari pemakanan, ubatan, pencemaran, bahan kimia yang kita gunakan, stress.. Begitu jugalah terjadinya cyst dan fibroid ni. Selain tu, antara faktor utama cyst dan fibroid ni juga adalah disebabkan hormon di dalam badan tidak seimbang.

Selain membantu cyst dan fibroid mengecut, supplements ini juga membantu menghalangnya untuk menjadi lebih serius sperti risiko kanser dan juga mengelakkannya berulang lagi.Vitamin A (Carotomax), Vitamin C, Vitamin E merupakan vitamin antioksidan yang perlu untuk badan kita menentang radikal bebas dari terus menyerang dan merosakkan sel badan kita.

Vivix yang memang terkenal dengan keajaibannya, dirumuskan daripada anggur muscadine yang mengandungi antioksida yang sangat tinggi. Di mana ia dapat membantu memperbaiki sistem dalaman badan wanita. Juga membantu menghasilkan sel-sel tubuh yang sihat.

GLA Complex juga sangat membantu untuk masalah mereka yang mengalami masalah cyst dan fibroid. Mengandungi asid lemak Omega 6 iaitu GLA membentuk hormon prostaglandin untuk mengawal hormon-hormon di dalam badan.

Testimoni 1

Cyst  hilang dan hamil selepas 6 tahun menunggu


Testimoni 2

Dah boleh tidur lena apabila fibroid mengecut dari 7cm ke 3cm


Testimoni 3

Disahkan hamil selepas bebas kanser dan cyst


Gabungan supplements terbaik ni sangat membantu untuk merawat cyst dan fibroid. InsyaAllah dapat membantu elakkan sebarang pembedahan malah mengembalikan semula rasa kewanitaan itu dalam diri.

Apabila sistem peranakan sihat, seterusnya badan akan rasa lebih cergas dan sihat. Paling penting sangat membantu untuk mudah mengandung, mendapatkan zuriat.

Bagi anda yang menderita masalah cyst atau fibroid ni, boleh ikhtiar dengan rawatan alternatif supplements Shaklee ni.
Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi.

 
***********************************************************

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang berkualiti tinggi ini, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih Sweet Moms Vitamin Shop. :)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt)
ID No. 907609
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037
♥ Follow us on Instagram : @cikjatt

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments: