Wednesday, 28 September 2011

Nak start buat online business - jual produk kecantikan

aku ni memang cepat terpengaruh, tengok ramai orang buat online business, aku pun tergedik-gedik gak nak buat. padahal tak tau pun nak jual apa.

tapi sekarang ni aku dah tau aku nak jual apa. sebab actually aku memang dah ada buat offline business dah pun sikit-sikit. so sekarang ni, aku just transfer jadik online business pulak. nak kata business sangat tu tak sangat la kut, lebih kepada tolong2 member and family.

jadinya, aku nak start buat online business ni, di samping nak ada pendapatan sampingan, of course la nak tolong golongan2 macam aku yang mempunyai masalah kulit muka seperti jerawat, sensitif, berminyak, kusam, banyak parut jerawat dan sewaktu dengannya. betul korang, tak tipu, dulu muka aku teruk. sekarang, Alhamdulillah, banyak perubahan positive kat kulit muka aku yang membuatkan aku pun macam tak percaya. eceh.

ramai yang perasan perubahan aku, risik2 aku pakai apa, pun dah try gak product nih. so far, Alhamdulillah, semua bagi komen positif. product ni memang korang takkan jumpa kat mana2, sebab baru nak berkembang, setakat ni akak pengasas tu jual kecil-kecilan. dekat kenalan dia jer, kebetulan akak ni kawan kakak aku. kira aku tolong up kan business dia gakla nih.

meh aku letak gambar dulu:)

Fiena Beauty - Your Beauty Is Our Priority
product ni takde proses pengelupasan yer sebab takde Hidrokuinon. selamat digunakan:)

Note : Alhamdulillah. hari ni bertambah lagi pengguna product nih. 3 orang member kat tempat kerja beli sorang satu set. harap2 semua dapat result positive:)

entry2 berkenaan product ni akan menyusul kemudian. stay tuned!

19 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

isssyyy banyak betul new product ek...my skin very sensitive x leh try sbrngan product nnt jd teruk...mcm dulu ai pakai skin care lain kt mesia biler dtg jpn x boley guna maybe cuaca sama kot...now pakai local brand form japan...much better...jerawat pow susah nk naik...depa guna green tea jer....gud luck dear moga bertmbh rezeki nnt na

LYAfrina said...

brape harga produk ni??

LYAfrina said...

ada testimoni x???

missbby said...

wah menarik tu kalau nak bisnes online..chaiyokk..

Hana Soffelia said...

Cik Jat, nanti tepek lah testimoni ye. kalo berkesan, apa slhnya mencuba smbil membantu Cik Jat kembangkan lg bisnes. ye dak? hehe

Kakzakie said...

Sounds good!! Kakak salute moga semakin ramai bangsa kita yg maju dlm dunia perniagaan....

Fieza79 said...

tu la mmg terpengaruh tgk org ber bisnes online...tp tk penah nak yakin ada ke org nak klik2 beli huhuu...

apa pun gud luck ehh..

tiefazatie said...

wah..caya la sis..all da best!

Cik Rose Cute said...

Bagus la tue...Cik jatt's...hihihi

CIK JATT said...

dear all. thanks for your support. ingat nak sambung entry pasal product ni, tapi keja berlonggok. later k:)

sifu im said...

product nona rogai la..hehe

Mama Gee said...

kalo ada testimoni2 dr pelanggan...dgn gambar sebelum dan selepas lg bagusss :)

zOeY zAu YaH said...

bgus2..selamat berjaya kak..

e.l.i.z.@ said...

harga mcm berpatutan tuh...

Eri-chan said...

testimoni penting untuk tingkatkan jualan.

Cik Suheela said...

slmt berjaya cik jatt yg cun!!! letak testimoni cik jatt byk2, kompem berderet org nak beli ;)

Nickolas said...

It won't work in actual fact, that's exactly what I suppose.
download game | find easy games to play | games | free games home | free for gamers

Aby Radzak said...

PEMBEKAL & PEMBORONG PURE COLLAGEN ASLI, TIADA BAHAN KIMIA, TIADA BAHAN PENGAWET. PURE COLLAGEN 100% ADALAH DARIPADA SUMBER TUMBUHAN SEMULAJADI.

http://www.facebook.com/AinzPureMarineCollagen

Aby Radzak said...

PEMBEKAL & PEMBORONG PURE COLLAGEN ASLI, TIADA BAHAN KIMIA, TIADA BAHAN PENGAWET. PURE COLLAGEN 100% ADALAH DARIPADA SUMBER TUMBUHAN SEMULAJADI.

http://www.facebook.com/AinzPureMarineCollagen