Tuesday, 13 September 2011

Raya lagi! Raya kan sebulan, dari Penang ke Ipoh pulak

last weekend hari sabtu, cik abang kena kerja. so kitorang memang tak plan nak ke mana-mana pun, aku ingat nak duduk rumah melayan Qistina and Irfan jer la.

sekali mak aku call cakap nak g rumah pak long aku kat Ipoh. apa lagi, dengan tergedik-gediknya aku mintak mak aku singgah amik aku anak-beranak kat Penang. mak aku dari Alor Setar, so kira on the way la kan. bole gakla g beraya bawak anak2. lagipun da lama aku tak jumpa pak long aku. time2 raya cengginila baru nak berjumpa.

pak long aku ni abang kepada ayah aku. memang jarang berjumpa, sebab kitorang lagi rapat dengan family sebelah mak. sebelah ayah tak rapat sangat, mungkin sebab masing2 duduk jauh2. kalau sebelah mak, memang semua area utara jer.

macam biasa, jom layan gambar. biasala, kalau berjalan ni, memang bergambar jer la aku kejanya.

hujan rintik2 time nak kuar tu. air hujan tu terkena muka Irfan. Irfan cukup suka tshirt POLO nih. si ayah yang pilih

si kecik dua orang ni, kalau bab2 berjalan memang no 1. enjoy betul main2 dalam kereta

kalau takde muka aku enterframe tak sahla kan. sampai muka aku yang tembam tu cover muka Qistina. tembam sungguh muka ku dalam gambo ni. sebab pakai Pashmina kut. alasan. hehehe. orang lain pakai ok jerrr

singgah kat RR Sungai Perak beli air MILO dulu la

dah sampai rumah tok long, suka betul berlari2 dalam tu. rumah luas la katakan

Irfan baru lepas buat aksi otromen!

on the way balik, Irfan sibuk posing dengan spek mak tok

calit mak tok!

amboi gaya, bukan main pandai posing si kecik nih

Note : mak aku ajak g Langkawi cuti 16 September ni. aku tengah bz membooking apa yang patut. yeyyy!!
harap2la tak hujan

23 comments:

LYAfrina said...

kalo blogger..x sah kalo x bergambokan.. itu WAJIB. he3...
mane ade tembam pon..ok je la..kiut sgt2 senyuman cik jatt ni..suka tgk...dgn muka chinesse looknyer... sgt2 cantik:-)

ainnoraini said...

ok jer...manis n cute lagi...
bergambar perkara wajibkan..same la jugak...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bestkan leh raya2 ngan sedara mara....jom lepas ni kiter lepaking sesama biler ai blk loq staq

Cik Suheela said...

bebudak suka betul lari2 kat kwsn luas kan :)

Mama Gee said...

bestnyaa gi beraya....

PinKy MoMMa said...

bestnyer jalan jalan :)
jeles ai u huhu..sini mcm dah abis je suasana raya..sobs..

QueeN TerataI said...

raya x abis lg eh? heheheh best2 jalan smp ke utara gitu.. isk.. langkawi yer... queen next year baru plan nak ke sana...

zOeY zAu YaH said...

bestnya pi berjalan =)

MamaEma said...

kalau buat entry mesti nak letak gambar tak kira entry raya ke..makan ke..

MrS. F!zA said...

wah jalan sakan lah ek..nk smbg raya kt lgkwi plk tu..kita pon plan nk gi jln2..tp mgkin yg dkt2 je kot..hihi

Myra Jay said...

Sama la kita bab berjalan & bergambaq tu penting :-)

Cik Jatt penang area mana??

Nnti leh la kita jumpa plak :-)

CIK JATT said...

part pipi yang tembam lya:)

CIK JATT said...

tu la kak ain. wajib bergambar. kalau tak macam tak lengkap jer

CIK JATT said...

wokeh ayu. set. balik as let me know k. boleh jumpa orang jepun:)

CIK JATT said...

cik suheela. haahla dik, pening gakla tengok. bukan apa, takut jatuh jer. benjol la sana sini

CIK JATT said...

haah mama gee. best kan. time ni la nak jumpa sedara yang jarang jumpa tu

CIK JATT said...

ye ker pinky momma. cepatnya. apa kata pinky momma buat open house, nanti boleh la jiran2 datang:)

CIK JATT said...

queen teratai. g langkawi bukan nak beraya, saja nak jalan2. lama nih tak g langkawi

CIK JATT said...

haah zoey. raya kan sebulan. still raya mood:)

CIK JATT said...

fiza. dah mak ajak kan, kitorang on la apa lagi. takde sapa pun kat sana, saja nak jalan2

CIK JATT said...

mamaema. harussss:)

CIK JATT said...

mj. keja kat bayan lepas, tapi stay kat seberang. mj kat islan ke. boleh sangat nak gather2:)

Bruce said...

Very effective material, thank you for this post.
triglycerides too high | mercedes benz financial | Things To Do In Nashville TN